I skrivande stund är jag på resande fot på väg mot Sydafrika där jag och Miska firar 10 år tillsammans!

Men jag kämpade ända in i kaklet innan vi åkte igår kväll, så jag har ändå en arbetsvecka att bjuda på denna söndag ;)

I två veckor fram blir det inga söndagsinlägg (bara vanliga inlägg) eftersom jag har semester till 30 januari.

Ny målbild 2020!

I vanliga fall brukar vi under sommaren göra en målbild till 1 år fram, men i år satte vi målbilden bara till december 2019 för vi hade en del grejer som vi var tvungna att få ordning på innan vi kunde sätta målet för 2020.

En av dom punkterna var ”sätta en roligare målbild för 2020” haha och nu har vi gjort det!

Målbilden för 2020 är peppande och det känns bra i magen när jag läser den :)

Den är indelad i några punkter under målbild/vision, alltså en bild av hur vi vill ha företaget. Lite mer diffus och känslosam. Samt några mätbara mål som är konkreta och mer ”svartvita”.

Vi hade först enskilda personalmöten med varje person och sedan ett gemensamt möte allihopa.

Det gick riktigt bra! Vi är ett bra team!

Poddinspelning!

I tisdags morse kom Tommy till salongen och så spelade vi in podd i vårt personalrum. Jag skrev mer om podden i detta inlägg om ni vill läsa om den. Eller lyssna direkt genom att söka på ”Effektiv på riktigt” på Acast eller Podcaster eller liknande poddapp (ej Spotify).

Podden är mest för Tommys företag, men syftet för mig är att det är så otroligt lärorikt! Jag tänker långsiktigt :)

Här är Tommy innan vi kör igång! :)

Jag skulle vilja ha bättre ljud på något vänster, det är jättebra när Tommy pratar men min röst skär igenom glas och bevisligen även poddmickar. Jag vill ju förgylla podden men kontrasten av en ”ung och driven entreprenörtjej” men ibland blir jag rädd att folk inte orkar lyssna p.g.a. min röst haha. Jag höjer Tommys ljudspår till max och sänker mitt ljudspår med 50%, men det är ändå lite skränigt och eko när jag pratar.

Kan du prata lägre?” frågade Tommy mig en gång, på ett snällt sätt haha. Och ja det kan jag ju men jag har svårt att få fram min personlighet då. Jag vill ju inte låta tråkig och monoton heller :)

Sen satt jag och klippte podden direkt efteråt! Jag var tvungen att snabba mig så att både Tommy och jag skulle hinna lyssna igenom det färdigklippta och publicera innan vi tar semester.

Arbetsintervju

En annan sak vi pratade om på mötet är det jag och Miska gjorde i måndags – hade möte med en eventuellt framtida kollega! Vi behöver vara en person till i sommar då det är vår högsäsong och vår makeupartist Lisa kommer vara mammaledig längre än vi hade trott.

Hon har jobbat inom skönhetsbranschen innan och är van att ta kunder och hela den biten, så det känns lovande! Ingenting är klart än men det är oavsett roligt att få träffa nya och begåvade människor som brinner för samma saker som vi gör :) Jag följde henne redan på Instagram så det var väldigt roligt!

Förbättringar, förbättringar, förbättringar

I förra söndagsinlägget skrev jag att året har startat väldigt produktivt, vi har satt igång många projekt som vi fick lite bråttom att hinna knyta ihop säcken på innan semestern nu haha.

Finare salong: Vår webbshop har fått en makeover (inte 100% färdig än) men vi ska också sätta tänderna i salongslokalen! Vi flyttade ju lite i stress för ett år sedan och tog möbler från gamla lokalen och ställde i ordning så bra det gick. Och det har ju varit fint absolut, men inte sådär pricken över i :)

Så nu i veckan fick Miska spontanryck och åkte till IKEA och köpte nya gardiner och sen beställde vi nya sittmöbler och bord till vår vänthörna. Rosa sammetsstolar, och mörkgråa gardiner! Det kommer bli så fint!

Han försökte få expressleverans men tyvärr hann vi inte få dom innan resan.. Men här står han och packar upp puffen + brickan som hann komma i alla fall:

Vi tänkte ha detta som bord mellan stolarna! Ni får se bilder på resultatet när vi kommer hem! :)

Utökat produktsortiment: Vi vill också börja förnya produktsortimentet igen, det har varit mycket utgående produkter (ofrivilligt) den senaste tiden och nästan inga nyheter.

Förra veckan lanserade vi pincetterna från Brow Game och den här veckan har vi fått hem nya fransserum + lite annat att testa från märket L4L. Kommer i webbshoppen inom kort!

Både Olga och Zahra har testat fransserumet under en lång tid (det är Olga som tipsat alla oss om det då det är stort i Polen) och de båda tycker jättemycket om det så det finns redan i butik och inom kort i webbshoppen också.

Dessutom ska jag sätta deras mascara på prov som också ska vara jättebra, men om den kvalar in i sortimentet eller inte det återstår att se ;)

Det var ju i och för sig inte så länge sen vi lanserade dessa nya ögonskuggor från Paese! Den här bilden är från min Insta Story i veckan :) Paeses ögonskuggor har alltid sålt bra men jag tror aldrig vi sålt så många som när dessa nyheter kom!

Nya behandlingar: Jag skrev om brow lift redan i förra söndagsinlägget och nu har vi förberett allting så att vi förhoppningsvis erbjuder denna behandling lagom tills jag och Miska kommer hem från semestern!

När vi är bortresta så gör makeupartisterna egna övningsmodeller och när dom känner sig redo så har jag förberett prislista m.m och så publicerar dom detta erbjudande:

Boka brow lift i februari och få 100:- billigare!!

Ni kan hålla koll på @Creativemakeup.se på Instagram eller Creative Makeup på Facebook så publicerar vi erbjudandet så fort det går att boka brow lift hos oss.

Personlig utveckling: På målbilden pratar vi just om att utvärdera fler nya behandlingar, inte för att vi egentligen behöver det på salongen utan för personlig utveckling hos makeupartisterna. Där är man ju olika, vissa gillar att fokusera på några få behandlingar medan andra måste få utvecklas och variera arbetsuppgifterna mer för att må bra.

Så det är inget måste att börja med fler nya grejer, men om någon är driven och vill lära sig någonting nytt så kommer vi stötta det och hjälpa till med allt vi kan :)

Det är ju en mardröm att mina grymma anställda skulle känna att dom står stilla, blir uttråkade och byter jobb. Visst är det ju så i alla företag att folk kommer och går (och så ska det ju vara) men den erfarenheten som varje person besitter efter flera år med våra behandlingar och produkter, det är ju svårt att slå. Och att ny personal lär sig snabbt är ju för att dom har vårt gamla järngäng som coacher.

Ibland har jag tänkt: tänk om en blir gravid, en blir sjuk och den tredje vill sluta (den 4:e är ju redan mammaledig i över ett år till). Då hade jag nog hellre klappat ihop salongen helt än att börja om med bara ny personal haha.

På tal om det så gjorde jag lash lift och fransfärg hos Olga innan resan nu (titta så fint, är helt osminkad på bilden, men har ju tatuerad eyeliner och ljus inliner också) och såg i bokningsystemet att hon gjort 1500 stycken lash lift-behandlingar sedan hon började hos oss! Det är 1875 timmar med samma behandling. Inte konstigt att hon är så duktig ;)

Med andra ord: Uppdaterad webbshop, produktsortiment, behandlingar och salong! Det blir ett fräscht år det här! :) Vi har för ovanlighetens skull inte så mycket ekonomimål i år, men om man uppdaterar saker omkring så kanske ekonomi-ökningen kommer på köpet. Hoppas vi.

Knyta ihop säcken innan semestern

Januari är ju en väldigt bra semestermånad i vanliga fall, lugnt på jobbet och skönt väder att åka bort från.

Men jag blev nästan lite stressad (eller fick en spark i baken bara?) av att året började med bara 2,5 vecka och sen POFF är det februari när vi kommer hem. Det är så mycket som jag tänkt ”om jag inte gör det nu så blir det inte förrän i februari”.

Det gäller främst mitt eget sminkmärke jag kikar på, jag hoppades på att få bollen i rullning med producentkontakterna för det är mycket väntan ändå (väntar på svar, väntar på samples osv). Men det lyckades jag inte med eftersom alla inte är lika snabba som mig på att svara på mail ;) Jag väntar på en sampleförpackning t.ex. och skulle betala frakten bara men har inte fått betalningsinformationen så nu blev det inte beställt innan vi åker. Typiskt! Hade varit schysst att komma hem till! :)

Men precis innan jag åkte så svarade jag på alla mail, delegerade dom sista grejerna till mina kollegor samt la icke-akuta saker på en efter-semestern-lista.

Så nu känner jag mig redo för semester ♥

På tal om mail, jag är inte en sådan som slarv-svarar när folk ber om sminktips utan det blir ofta långa uppsatser och bifogade bilder haha. Här står jag på salongen i veckan och fotar färgprover till en kund som ska handla i vår webbshop, hon ville ha ögonskuggan i mitten och resten är olika läppstift som passar till.

Vi är ingen vanlig webbshop helt enkelt ;)

Oj vad det känns som att veckans bilder bara blev selfies i olika situationer haha! Aja man kan inte få till det jämt :)

Nej hörrni jag har mer att babbla om men i skrivande stund är det lördag morgon (inlägget är tidsinställt) och jag har 2,5 timme på mig att göra resten av min att-göra-lista innan det trillar in folk på barnkalas här (Mileya fyllde 1 år i onsdags!!) och sen kl. 15 åker vi till flygplatsen. Och jag har inte ens börjat packa än! Så jag måste avsluta inlägget nu.

@Imakeyousmile.se heter jag på Instagram om ni vill se lite semesterbilder från Afrika!

STOR KRAM på er! ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here