Förra veckan blev det inget söndagsinlägg för dels fyllde jag år (26 år nu woop woop) och hade gäster hela helgen. Dessutom har jag haft halsinfektion och feber igen, as usual ;) Så all min tid och energi fick gå till annat då.

Men nu är jag fit for fight igen! Och full av inspiration dessutom! Och eftersom min lördagseftermiddag + hela söndagen är uppbokad så gick jag upp kl 6 igår och skrev detta inlägg och jobbade innan det var dags att hoppa in i duschen :) Inga ursäkter denna helg!

Söker kompanjon!
Som jag nämnt tidigare så var jag i startgroparna för att starta ett eget sminkmärke förut, men av olika anledningar valde jag att lägga just den idén på is MEN har även en till idé som jag verkligen, verkligen tror på!

Just nu är jag i fas ett: i början är allting lite moment 22 för allting hänger ihop, så då får man börja på flera områden samtidigt. T.ex: jag kan inte räkna på vinster och budget förrän jag vet kostnader, men för att få reda på kostnaderna så måste jag veta exakt vad jag ska ha, men det beror ju på hur mycket pengar jag har att investera, men jag kan inte kontakta investerare förrän jag kan presentera ordentliga siffror ;)

Det är två saker jag fokuserar mest på i början och det första är produktutvecklingen, vad som ska vara med i startsortimentet och vad som kan vara kommande nyheter. Jag fokuserar på det som jag är bra på helt enkelt!

Men allra mest fokuserar jag på ”strukturen” i företaget, de beslut jag tar nu kommer påverka mig om 10 år också. Det kommer krävas en stor investering för att komma igång, inte som min webshop som jag startade med 23 000:- från egen ficka ;) och det finns för- och nackdelar med allt! Ju mer pengar som kommer från investerare desto mindre av företaget äger jag själv, det är som att sälja sitt företag. Men samtidigt är ju målet att företaget ska bli riktigt framgångsrik vilket det har större möjlighet att bli ju mer man kan investera i början, och blir företaget stort så kommer jag tjäna bra ändå även fast jag delar med mig av vinsten :) Man får inte vara dumsnål men inte heller ha så dåligt tålamod att man gör vad som helst för att komma igång snabbt.

Det jag har kommit fram till är att jag ska hitta en företagskompanjon! Jag och en till delägare! Jag kan skapa produkterna, jag vet vad kunderna vill ha, jag kan vara ansiktet utåt och skapa allt sådant material. Den kreativa och nördiga på mitt område! Och visst är jag van att driva företag också, men dels vill jag inte göra detta ensam och dels behöver jag kompetensen av någon som har erfarenhet eller kunskap av större företag!

Jag har funderat och funderat på om jag vet någon som kan passa, någon jag träffat på event, hört i en podd m.m men jag måste börja nätverka för jag kommer inte på någon på rak arm. Jag har börjat fråga runt!

Vet ni någon? Det behöver inte nödvändigtvis vara en person från skönhetsbranschen (jag kan branschen + har redan producentkontakter) utan främst en som har erfarenhet/kunskap av att driva större företag med investerare, ekonomibeslut, säljkanaler m.m. Men också nytänkande, driven samt social/har lätt för att prata och sälja in en idé.

Min och Annikas spåtant sa för övrigt att detta var en SUPERIDÈ! Utan att hon visste vad det handlade om såklart, annars hade alla sagt att det är en superidé ;) Hon tjöt ”aaaabsoluuuuuuut!” i telefonen haha. Hon sa att det blir ”grej, på grej, på grej som bara rullar på såhär och sen PANG – avtal!

Danne är vip-kund hos Annika och kom hem till oss för att få brynen fixade och jag berättade om min idé och kontakterna jag har. Danne har jättemycket erfarenhet av att starta stora företag och jag tog tillfället i akt att ställa alla frågor jag funderat på. Jag lärde mig jättemycket! Bra mentor :)

Jag tror på attraktionslagen och visualiserar just nu mycket att jag kommer hitta den perfekta kompanjonen och ser det första mötet framför mig, bara att sitta ner med en ny person och spåna och planera känns som värsta energiboosten!

Så himla roligt!

Jobbsällskap i mini-former
Ekonomi: Juli månad har inneburit mycket ekonomijobb eftersom vårt räkenskapår (företagsåret) slutade 30 juni.

Jag har gått igenom rapporter, räknat, sammanställt och planerat det nya företagsåret. Under året som varit (juni-juli) så har mycket hänt, Annika och Lisa har blivit mammalediga, vi har bytt lokal, haft högre kostnader i form av dubbelhyror ett tag, renovering av nya lokalen och ökade arbetstider. Så det är många aspekter att ha med i beräkningarna, för man kan inte bara kolla på kostnaderna och anta att det ser likadant ut nästa åt utan man måste kolla varför man haft dom kostnaderna och hur det kommer se ut framöver.

Den här busen lekte nöjt bredvid mig med sladdar och kvitton haha. Tills hon sög på ett kvitto så det till slut bara var blöta slamsor i munnen som jag blev rädd att hon skulle sätta i halsen och skrek ”åh nej företagsekonomin tar kål på Mileya också!”.

Höstplanering: Det är inte bara ekonomisk planering för hösten och vintern som ska göras, jag använder sommarmånaderna nu till att förbereda så mycket jag bara kan! För nästa vecka börjar personalen gå på semester, de som jobbar på salongen är fullbokad ändå och webshopen har alltid lågsäsong på sommaren. Marknadsföring och förändringar är lite som att slänga pengar i sjön för oss just nu.

Jag funderar på marknadsföringsstrategier och samlar ”material” och planerar ett möte om det som jag ska på i eftermiddag. Jag planerar kickoff-dag med personalen som vi har i september. Dessutom funderar jag på mina egna arbetsdagar och rutiner kring det.

Allt detta gjorde jag med denna nykläckta sötnos i famnen:

En av våra hönor ruvade på fyra ägg men mamman hackade på den första kycklingen så den var alldeles sårig på huvudet!! Så hemskt! Vi försökte rädda den men den överlevde inte :( Vissa hönsmammor kan tydligen bli så, fattar inte varför.. Så dom två andra äggen tog vi in under värmelampa i köket så att dom fick kläckas i säkerhet.

Den första kycklingen kom dock flera dagar före, så den var ensam i början och gillade det inte alls så jag ryckte in som hönsmamma ♥ Den älskar mig nu! Men jag har ju katt så kan inte ha den på nätterna så vi åkte och köpte två kycklingkompisar till den, så nu har vi fyra kycklingar under värmelampa i köket haha :) Älskar det!

Den satt i min famn när jag jobbade och hoppade alltid in under armen och somnade ♥

Det ser alltid så slappt ut när man jobbar hemifrån! Vill nästan inte lägga ut bilder på det av den anledningen haha. Men jag lovar att även fast jag sitter osminkad i mjukisdress med en nykläckt kyckling i famnen så jobbar jag hårt haha! Faktiskt så får jag mer gjort så här, går helt in i min jobb-bubbla när jag har en mysig omgivning.

Bygga hemsidor: Miska bygger hemsidor på sidan av salongen och i veckan var vi hemma hos en man som jobbar med rostskydd och hade möte om hur hemsidan ska se ut m.m. Han ville dessutom lära sig grunderna i wordpress så att han kan gå in och redigera sidan i efterhand så det blev ett ganska långt möte.

Vet ni vad jag hade i famnen hela tiden? Denna gose:

Nej men sluuuta hur kan man vara så gullig? Han hade jättemycket kattungar hemma och jag var i himmelriket! Vi var där i 3 timmar men det kändes som en halvtimme bara för att jag njöt så mycket av katterna haha :)

Fota rouger
Snart publiceras en till nyheter i webshopen – Paese Artist Blush är en rouge i tre nyanser som är extra pigmentrika. Hur fina som helst!

Jag fotade swatchbilder på våra nya ögonskuggor för två veckor sedan och nu fotade jag även alla rouger, det finns ju nya nyanser av de gamla vanliga Paese-rougerna också.

Jag kommer blogga mer om dessa nästa vecka men så här såg det ut backstage i fotostudion:

Förut har jag alltid haft ett vitt bord att fota produktbilder på, men nu när jag bor i en liten stuga och jobbar uppe på lilla vinden så finns det inte plats för ett bord. Då stoppar jag in handen i en papperspåse istället och använder den som underlag! Det fungerar dock bara med lätta produkter haha.

Så här blev bilden:

Snyggt ändå :)

Fixa fint på salongen!
När vi flyttade till en mindre lokal så var det mycket möbler och grejer som vi inte ville sälja men som inte heller fick plats. Men sen ordnade vi ju en extralokal på samma gata där vi kan ha barnpassning, personalrum och ett behandlingsrum när Annika har kunder (det låter kanske krångligt men det har fungerat väldigt smidigt!).

Då kunde vi ställa dit saker som Annika inte får plats med hemma och nu är det så här fint där:

Finfint!

26 år och klokare än någonsin
I lördags fyllde jag 26 år och är fortfarande en sån där barnslig och självcentrerad person som gillar att fylla år ;) Jag hade bjudit över lite familj och vänner på middag, massor av jordgubbar och häng i solen! Även fast jag hade feber och åt alvedon, men det höll jag hemligt ;) Efter en snabb sväng ner till sjön för att bada så kom jag tillbaka till värsta överraskningen – liveband på altanen! Whaaaat!

Annikas mamma Susanne spelar i band och dom höll låda i flera timmar, huur underbart som helst! ♥ Så fint! Barnen hade the time of their life haha! Jag är såå tacksam över alla fina människor omkring mig, det betyder så himla mycket! Så mycket skratt! :)

Jag var väldigt naiv när jag var yngre och trodde att jag 3 år efter studenten skulle vara rik och ha en stor villa och betjänter typ. Mycket hinner hända på ett år men såå snabbt går det sällan hur hårt man än jobbar ;) Den största delen av mig tycker att jag är superung nu och blir ibland chockad när jag säger min ålder högt för att det låter så litet, för jag umgås mest med personer som är 10 år äldre och följer många personer/företagare som är 40-50 år och tänker att vi är jämngamla haha.

Men vissa tankesätt hänger kvar från den naiva Helena och 27 är en ålder jag ofta tänkte på förut. Det måste vara en vanlig ålder då saker börjar ”hända” i folks liv (?) för jag har ofta sett/hört om personer som det precis börjat gå bra för och tänkt ”jaha är hon/han 27 år och har precis börjat, tänk när jag är 27 år, hur långt jag kommit då!”.

… Så nu börjar jag tänka ”shit jag har bara ett år på mig att bli rik!” hahaha.

Men vet ni? Jag är bara 26 år så även om allting skulle gå åt skogen så har jag fortfarande tid att starta om, flera gånger! Jag har en stark känsla över att allt innan 25 bara är ”övning” och det är nu det roliga börjar ;)

Jag på dansgolvet i lördags haha! Jag kände livet i mig!

Nu ska jag, Miska och Annika på 75-årskalas hos en stamkund som bjöd oss från salongen, så fint!

Kram på er allihopa! ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here