Länge sedan jag skrev ett söndagsinlägg nu p.g.a. semester och mycket jobb att ta igen, KUL att vara tillbaka på banan igen! :)

I skrivande stund så sitter jag med en kopp kaffe och tofflor då det är ovanligt kallt idag och regnet smattrar på fönstrena, mys! Jag har en del jobbgrejer att fixa trots att det är söndag men ville ändå ta mig tiden att skriva här igen emellan.

Semestrarnas semester

Jag har lagt ut mycket bilder på min Instagram Story under vår roadtrip med hyrbil i Spanien och antar att ni som varit intresserade har kikat där? :) Så jag tänkte inte blogga om själva resan i sig – men om ni tyckte det såg härligt ut på mina bilder så kan jag berätta att det var ännu bättre (!) i verkligheten!

Man kan ju få även en katastrofsemester att se perfekt ut i sociala medier, men vi hade det så bra att det inte ens gick att visa. Platserna, stämningen, alla skratt!! ♥

Ååh vad jag vill bo i det landet, uppe i bergen med utsikt ner över olivfälten… Jag ryser!

Det som var skönt i år var att det inte kändes jobbigt att komma hem! Förra året så hade jag en gråtklump i halsen när vi väntade vid bagagebanden på Arlanda, oj vad jag hade velat krama om den Helena!

Men nu kom jag hem utvilad och med en stor dos inspiration och motivation att sätta tänderna i allt arbete igen! :) Dessutom blev vi ju välkomnade av underbara bebis-Mileya som saknat oss, bara en sån sak ♥

Tänk att få dricka sitt morgonkaffe till en fantastisk utsikt varje dag, snacka om goals!

Upsalite finns nu på sminkmarknaden

Jag kickstartade efter semestern med att åka på event med Palina i Stockholm!

Det är 2 år sedan som jag började göra konsultjobb för materialet Upsalite och företaget Disruptive Materials. Vårt samarbete fortsätter vidare men jag har varit 0% involverad i projektet med Palina så det var jättespännande när jag förra veckan var på presseventet för den första sminkprodukten på marknaden med Upsalite i sig – Palina Prowder! :)

Jag har testat pudret ordentligt och kortfattat är min recension att den jämnar ut porerna jättefint och är ett väldigt bra puder, jag är dock van att jobba lite mer hardcore ”för oljig hy” med Upsalite och Palinas puder är också återfuktande för att passa alla hudtyper. Så för oljigheten är den inte fullt lika effektiv som ett Upsalitepuder kan vara men det är ändå ett superbra puder som jag tror många kommer gilla!

Maria Strömme (till vänster) är professor i nanoteknologi och en är av forskarna som tagit fram materialet Upsalite. Upsalite gjordes främst för läkemedelsbranschen men en oanad egenskap var extrem absorberingsförmåga av fukt, olja och även lukt! Partikeln har massor av små porer och blir därför nästan som en tvättsvamp.

Åsa Frank (i mitten) är Product Development Manager på Disruptive Materials och jobbar alltså med produktutvecklingen av kosmetiska produkter med ingrediensen Upsalite.

Lina Ivarsson (till höger) är makeupartist och grundaren till sminkmärket Palina som nu alltså är första märket som lanserar Upsalite-smink!

Det är alltid lika intressant att lyssna på Maria! Hon har sommarpratat för några år sedan, det rekommenderar jag er att lyssna på – länk.

Min kontakt med Maria visar varför det är viktigt som företagare att prata med folk man inte har en aning om vilka dom är, inte bara på event utan med vanliga privatpersoner också – det kan leda till oväntade samarbeten! Det var så jag och Maria fick upp ögonen för varandra och på den vägen började mitt samarbete med Disruptive Materials och Upsalite!

I presentationen med Disruptive Materials så visade dom en av mina testbilder jag gjort med Upsalite! Resultatet är alltså inte gjort med Palinas puder utan en mineralblandning med 90% Upsalite om jag minns rätt. Jag har matt smink för normal hy på ena sidan och Upsalitesmink på andra sidan, sedan är bilden tagen efter 9 timmar.

Disruptive Materials gör mycket tester på materialet och visade upp en del resultat. De har dels egen utrustning för egna labbtester men jag var också där en gång när vi var mitt uppe i in vivo-tester på personalen, alltså testar på levande hud på människor :) Alla gick runt med tejp i ansiktet och gick och testade sig i labbet regelbundet haha.

Det var ett extra roligt event att gå på eftersom jag kände många av gästerna och de som höll i eventet :) Samt att jag var pyttelite med i presentationen och har en inblick i företaget sedan innan! Jättekul!

Höstkänslor och kickstart

Jag hörde i en podd för ett tag sedan ”jag säger som klyschan – hösten är mer nyår än nyårsafton för mig” och blev helt chockad, klyscha? Jag trodde på riktigt att jag kommit på det uttrycket själv hahaha. Det har jag såklart inte då bevisligen :)

Jag vill bo i ett varmare land men jag gillar inte sommaren i Sverige jättemycket just för att det är en så kort period att man liksom lever i något typ av ”undantagsfall”. Folk har semester, aktierna sjunker i botten, allt går på halvfart.. Visst är det väl lite skönt när det är över? Eller är det bara för att jag är företagare som jag känner så?

Vi har sena semestrar på salongen så vi har faktiskt en vecka kvar innan alla är tillbaka från semestern, sen är äntligen allting som vanligt! SKÖÖNT!

Första tanken när jag slog mig ner var ”var ska jag börja ens?” för jag hade så mycket olika lösa trådar att ta tag i. Pjuh! Men jag har fått riktigt mycket gjort sedan vi kom hem och njuter verkligen av det.

Första jobbade hemifrån så var jag ju bara tvungen att göra en stor kopp te! Att göra omgivningen mysig när man jobbar kan säkert för många göra att man bli för avslappnad och går på halvfart, men för mig är det helt tvärtom – då får jag jättebra fokus och kan jobba flera timmar i streck och tappa tidsuppfattningen helt!

Min plan med de framtida Spanien-planerna är ju att jag ska bygga en karriär där jag alltid kan jobba på distans. Många skulle nog tänka ”men hur kan man ha självdisciplinen att jobba hemma när man bor ensamma i bergen?” men jag tänker tvärtom. Det lugnet och den harmoniska stämningen kommer öka min prestation enormt! Jag tror på riktigt att jag skulle bli så effektiv att om jag skulle minska jobbdagarna med 2 timmar och ändå få samma mängd arbete gjort haha.

Jag har även haft lite tid i sminkstudion vilket jag aldrig tröttnar på! Här sitter jag en sen kväll och går igenom bilderna :)

Brynutbildning

Förra december så började Stina ha långtidspraktik hos oss, hon utbildar sig till makeupartist och snabbt insåg vi att hon var en keeper :) Vi har haft hur många praktikanter som helst på salongen och vissa har extremt mycket att jobba på men ibland kommer det guldkorn som är naturbegåvningar och har det konstnärliga ögat i blodet – det märkte vi med Stina!

Så vi började lära upp henne på behandlingar och nu till sommaren var hon färdigutbildad för lash lift och har börjat jobba extra hos oss. Vi behöver inte en till fast anställd makeupartist men däremot är det guld värt med en som kan jobba lördagar och hoppa in vissa tider.

Hon har även gjort brynplock och färg på många övningspersoner och modeller och känner sig redo att ta emot sådana kunder nu, det tyckte även mina kollegor men jag själv som inte är lika mycket på salongen längre kände att jag ville ha en utbildningsdag med Stina först, dels som lärare och dels för att se hennes arbeten i verkligheten. Jag litar på personalens omdöme men ni vet hur det är med kontrollen ;)

Så vi ordnade ett gäng brynmodeller! Först gjorde jag hela behandlingarna själv medan hon lyssnade och tittade, sedan fick hon göra själv också.

Det var som jag trodde, inga problem alls och nu är hon bokningsbar även för brynplock och färg!

Planera kickoff och bestämma målbild

I veckan ordnade Annika barnvakt och så hade vi en planeringsdag!

Det var delvis ett ekonomimöte för nu efter semestertider så måste vi planera utgifter och intäkter på minsta kronan. Ingen lön för mig och Miska denna månad om vi säger så :P

Men delvis planerade vi också vår kickoff om 2 veckor! Det som är roligt med att ha eget företag är att hur deppiga perioder man än har med ekonomi eller andra problem som dyker upp (som har man ju alltid till och från, inget nytt) så har man möjligheten att påverka! Vad kan vi göra? Vad har vi för alternativ? Vad ska vi göra?

Jag tycker inte att problem är jättejobbigt så länge jag känner att jag kan kavla upp ärmarna och göra någonting åt saken :)

Här sitter vi och gör en nulägesbild, då skriver vi in alla problem och möjligheter vi har precis just nu. Därefter rangordnar vi de viktigaste punkterna vilket ger en sammanfattad bild av vad vi ska göra först. Annars blir det lätt att man vill göra allt på en gång och då blir det pannkaka – man måste prioritera så att man gör rätt saker först :)

Mina kunder är bäst!

Att jobba med människor är verkligen så himla givande ♥ I torsdags kom jag till jobbet med en släng av ekonomistress, fullspäckad att-göra-lista och av olika anledningar lite känslomässig obalans. Inget allvarligt så utan ni vet som man kan känna ibland bara!

Och sen hade jag inbokade stamkunder på eftermiddagen och gjorde behandlingar på rullande band till 19.00 och blev tankad med positiv energi och glömde allt annat!

En kund sa till mig ”det är alltid roligt innan man kommer hit, roligt under tiden man är här och roligt när man kommer hem!” hahaha, så go! :)

När jag avslutade jobbpasset så hade jag fått detta mail:

Man smälter ju! ♥ Jag är såå tacksam för alla fina personer som vill boka mig regelbundet och ofta känns det mer som kompisar än kunder! Älskar det!

Nu ska jag fortsätta jobba :) Kram på er!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here