Jag sitter i skrivande stund i sängen med min blommiga morgonrock, en kaffekopp i handen och min katt Viktoria i knät, såå mysigt!

Inspirerad, utvilad och glad skulle jag säga att min känsla är. Harmonisk samtidigt som jag är peppad liksom! Sånt går ju i vågor men just nu mår jag otroligt bra :)

Smink-LABB !!!

Jag vet inte om ni förstår hur roligt jag tycker det är att testa produkter? Jag har inte recenserat så mycket i bloggen den senaste tiden p.g.a. tidsbrist, jag måste prioritera och det tar tid i och med att jag nördar ner mig i varje produkt, kan inte testa saker halvdant och mina recensioner blir alltid ganska långa :)

Att jag blivit duktig på smink och skönhet beror 100% att jag är produktintresserad, det konstnärliga och kreativa är inget som för mig kommer naturligt, det har jag övat fram.

Det svåra med att nörda ner sig ordentligt är dock att jag bara kan testa/känna på ingredienser i färdiga formuleringar samt googla mig till information. Jag kan alla vanliga ingredienser så som mica, olika silikoner, järnoxider som ger pigment, nylon-12 och allt vad som finns m.m, men hur känns dom helt ensamma? Vad är det egentligen för skillnad på de olika silikonerna? Vad blir effekten på riktigt liksom?

Ni kan ju ana hur roligt jag hade det i torsdags då jag bokade in en halvdag på ett labb och fick göra just detta – lära mig mer om de vanligaste ingredienserna, känna, jämföra och nörda ner mig till max! Heaven!!

Detta är research inför mitt kommande sminkmärke jag jobbar på att utveckla, det är helt i uppstartsfasen men jag satsar fullt ut för att det verkligen ska bli av!

Jag får inte fota från labbet därav den väldigt beskurna bilden men här ser ni ett gäng olika silikoner som jag fick lära mig mer om och känna skillnaden på alla. SÅÅ nyttig info!

Därefter gjorde jag några egna formuleringar utifrån det jag testat under dagen och nu har jag hemma mina FÖRSTA TESTERS som jag ska sätta på prov! Alltså de första produktproverna till mitt eget sminkmärke, dom är inte bara skickade från en producent utan jag har liksom tillverkat dom själv!

Det vanligaste sättet (tror jag) är att tillverka sina egna formuleringar direkt med producenten, men det här gör jag för att snabba på processen för det är ändå en producent som kommer göra den färdiga formuleringen sen. Men om man kan säga direkt vilka ingredienser man vill ha + lämna med ett prov på hur man vill ha formulan – då är det väldigt enkelt för producenten att ta fram det man önskar. Till skillnad från att bara förklara ”jag vill ha den känslan, den pigmenteringen i en sån här typ av formula” då är allt lite av en definitionsfråga och de första proverna från producenten kan vara ganska långt ifrån det man önskar.

Här står jag i ”slussen” innan labbet där man får byta om och lämna sina saker utanför. Proffsigt ut i fingerspetsarna :)

Det har inte hänt så mycket fysiskt egentligen men rent psykiskt och planeringsmässigt så har jag kommit långt på kort tid! Jag har etablerat en kontakt med två förpackningstillverkare och är nästan helt säker redan på exakt hur jag önskar förpackningarna. Jag vet också vilka produkter vi kommer börja med (och vilka som blir nyheter) och förutom grafisk design så vet jag alltså hela startsortimentet! Jag har också räknat på hur stor investering vi kommer behöva för att komma igång och ungefär vilka priser och marginaler vi kommer kunna ha.

För bara några veckor sedan kände jag ”var och hur börjar man?” för jag hade bara lösa trådar. Men nu känner jag plötsligt att jag har jättemycket jag kan sätta tänderna i redan nu! Är verkligen redo att kavla upp ärmarna ordentligt! :)

Jobba med barn

Den senaste tiden har vi passat Mileya mycket också! Dels när Annika jobbat men jag har också haft henne ensam när Miska övat på bryntatuering för då är ju Annika med.

Det är roligt att vara med Mileya men det tar ju väldigt mycket tid och fokus också, vi försöker ibland jobba samtidigt men det funkar för lite snabba mail och fixa bilder och sådana enkla saker, man blir ju inte särskilt effektiv direkt ;)

Här fixar Miska lite grejer med vår hemsida!

Här skriver jag en skönhetsartikel till vår webbshop om att sminka bort finnar med produkter vi säljer. Ni kan läsa inlägget här!

Och här har vi personalmöte haha! Vi hade både gruppmöte med alla samt enskilda möten med varje person :)

Jobba ikapp på helger och resväg

Jag skrev inget söndagsinlägg förra veckan för vi åkte till Finland på tor-mån så det var ändå bara tre hela arbetsdagar. Nästa vecka åker vi dit igen så p.g.a. det + barnpassande så har jag jobbat hela helgen också för att jobba ikapp!

Egentligen är jag bara sugen nu på att ha helt obokade veckor och jobba från morgon till kväll varje dag. Jag har så mycket motivation! Men samtidigt är det viktigt att inte alltid tacka nej till andra saker för minnen, relationer och upplevelser är också jätteviktigt för ett lyckligt liv :) Jag måste ofta påminna mig om det, t.ex. i somras när vi egentligen hade superlugnt med saker så frågade Miska om vi skulle ta en promenad och gå och bada och jag svarade ”jag har verkligen inte tid” och det grämde mig ett tag efteråt (och sen gick vi och badade senare faktiskt) men jag kände liksom, vad håller jag på med? Jag jobbar hemifrån, det är jag som gjort min egen långa to do list för just den dagen, det var en vacker sommardag och jag kan jobba på natten om det ska vara så. GÅ och bada! Haha!

Så med andra ord, det är en del inplanerat nu som tar tid och fokus från mina jobbdagar men jag får vara extra effektiv den resterande tiden istället!

Här sitter jag och fixar bilder i bilen på väg till Finlandsbåten. Jag har svårt att jobba i bilen för jag blir lätt åksjuk om jag tittar neråt, det är så synd för det hade ju varit perfekt tid att ta tillvara på!

Miska fortsätter med bryntatueringar!

Vårt pris för permanent makeup 3D ögonbryn hos lärling är 3700:-, men nu precis i början tar Miska 2700:- och är redan fullbokat med kunder för det priset. Däremot fortsätter han att med erbjudande innan han går upp i fullt lärlingspris och det går att boka tid hos honom för 3200:- nu!

Maila honom på Miska@creativemakeup.se för att boka tid. Bara ny tatuering då personer som gjort tatuering tidigare på annan salong kan vara för hög svårighetsgrad om man behöver korrigera, men det går att maila bild till honom om ni har en tidigare tatuering så kan han ta beslut om ni kan boka in eller inte :)

Samma dag som jag publicerade förra söndagsinlägget (men skrev det på morgonen så detta kom inte med) så hade han två kunder från Uddevalla som åkte hela vägen till Uppsala för att bli tatuerade av Miska!

Här står han och ritar upp formen på en av dom :)

Och här håller han på och tatuerar! Det ser ut som en kaka på bilden för det är så mycket tatueringsfärg på :) Man kan lägga på det under tiden man tatuerar på det andra brynet för att färgen ska sjunka in lite extra där man tatuerat.

Och här är resultatet:

Hennes mamma var också med och här är det resultatet:

Sen hade han sina första testpersoner där Annika inte behövde vara med på plats! Men då är Ida eller Olga på salongen så han står ju inte helt utan stöd :) Och jag hjälpte till och godkände brynformen också, jag kan ju inte tatuering men brynform och symmetri där kan jag ju stötta mycket!

Här är resultaten efter dom tatueringarna:

Fint va? :)

Det blev lite missförstånd mellan mig och Miska när jag frågade efteråt hur det kändes och han svarade ”Det är jättekul! Känns jättebra! Jag behöver hitta djupet nu bara” och jag trodde han pratade om sitt konstnärliga djup eller liksom djupet i 3D-effekten, men såklart pratade han om hur djupt man ska tatuera ;)

Det är ju inte bara att stråna ska bli fina utan det ska fästa och bli jämt också! Snart börjar han ta emot återbesöken från sina tatueringar och det kommer nog bli väldigt lärorikt!

Tacksam över mina kunder!

Jag har en stamkund som gått hos mig i över 4 år nu (snart 5 år tror jag?) och förra gången hon bokade tid hos mig så sa hon ”den dagen fyller jag år!”. Jag kunde ju då inte låta bli att förbereda en liten present till henne ;)

Eftersom jag inte recenserar produkter i samma utsträckning längre och inte heller aktivt söker nyheter till vårt eget sortiment så tar jag inte emot arbetsprover i samma utsträckning längre. Men jag har en hel del sparat sedan tidigare (trots att jag gjorde en storrensning för ett år sedan) och plockade ihop en fin goodiebag till henne i födelsedagspresent!

Hon blev såå glad! Både för att jag kom ihåg hennes födelsedag men såklart för de fina produkterna :) Jättekul!

Skulle fota en fin bild på den men glömde för hade så fullt upp innan, men den kom med i bakgrunden på en video jag filmade så tog en print screen på den bara haha.

Så det var den veckan hörrni! Jag har haft ganska bra statistik i bloggen den senaste tiden och vill säga STORT TACK till alla ni som följer mig! Jag är så glad och tacksam!

Ha en fortsatt fin söndag och en bra start på nästa vecka!

Själv ska jag läsa mitt horoskop nu för den kommande veckan och sen ska jag fortsätta jobba lite.

Kram på er! ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here