I skrivande stund är det torsdag och jag har bara 3,5 ordentliga arbetsdagar denna vecka för i eftermiddag åker vi till Finland med Annika och Hampus för en mässa i helgen! Vi är hemma igen måndag morgon.

Känslan precis just nu är en blandning av peppad för jobb, harmonisk efter en riktigt bra start på dagen (det är tidig morgon nu) men samtidigt en liten tung känsla för att jag lämnade min katt Viktoria hos kattvakt redan igår (pga praktiska omständigheter) och jag har aldrig sovit hemma utan henne så det känns så himla tomt och konstigt. Men Annikas mamma som är kattvakt är superglad och tycker det ska bli så mysigt med katt och Viktoria kommer få så mycket gos, så henne är det inte synd om alls, det är bara mig det är synd om haha!

Skype-möte med förpackningstillverkare

I onsdags gick jag lite utanför min comfort zone igen, inte jättemycket egentligen för jag var aldrig nervös eller så, det var bara roligt. Men Skypemöte på engelska när man verkligen vill ge ett professionellt intryck, det var ju inte den mest trygga känslan om man säger så! :)

Men så fort vi startade så kändes det väldigt naturligt, det är lite svårt att med engelskan bara när man ska prata smådetaljer på förpackningar när man inte vet exakt det korrekta ordet. Heter burk ”jar” även när man pratar smink och inte livsmedel? Ett lock på en sminkförpackning är det lid eller cap? Och hur säger man om man menar ett lock som sitter fast i små gångjärn istället för skruvlock? Svaret är tydligen ”fliptop” tror jag hon sa haha.

Mitt kommande sminkmärke (förhoppningsvis) kommer starta med 3st produkter om allt går som det ska. Den första prototypen (förutom grafisk design och logga) kommer jag kanske hålla i min hand redan om 1-2 veckor. Men rätt fyllning och rätt förpackning! Iiiiiiiihh!

Det var så roligt för det är två annorlunda detaljer som jag önskade till en av förpackningarna och som för mig känns viktigt. 1. Den enda handlar om att den ska vara så praktisk som möjligt då denna produkt (från andra märken) ofta fallerar p.g.a. förpackningen. Jag ville ha alla detaljer från en annan förpackning (till en helt annan produkt) och göra lite ändringar så att det fungerar till min produkt. 2. Den andra detaljen handlar om miljötänk och jag har researchat jättemycket om olika plaster m.m men allt kommer med olika för- och nackdelar så det är svårt att bli helt klok. Så jag hade en refill-idé som jag inte trodde skulle fungera men jag kände att det var värt att fråga.

Och vet ni? ALLA detaljer kunde dom fixa! Hon tog fram ett sample till mig och visade i videosamtalet och den är till och med smartare än vad jag bett om vad gäller refill-idén. Jag måste såklart sätta förpackningen på prov (längtar så tills jag får hem mina samples) men redan nu så älskar jag den! Jag trodde aldrig jag skulle få till det så här bra!

Aaaaah så peppad!!

Hjärnsspöksmåndag

Jag tror att det är nyttigt med små, små doser av dåligt självförtroende ibland – för det är då man tar tag i sig själv och gör förändringar. Eller är det bara jag? :)

Min måndag startade med en kluven känsla – ena sidan av mig var pepp på att kavla upp ärmarna och den andra sidan av mig kände behovet av att kavla upp ärmarna bara p.g.a. en underliggande känsla av att jag är dålig och måste förbättras.

Ibland har jag lite svårt att få tips och råd från folk om jag inte bett om det, folk vill gärna hjälpa till och oftast slukar jag all feedback med hull och hår men ibland ser jag det mer som att folk pekar ut det jag gör fel eller dåligt. Alltså om någon ger ett förbättringsförslag så känner jag mest att det är kritik. Förstår ni hur jag menar?

Jag har inte hunnit rannsaka mig själv färdigt än men jag antar att det blir en ”känslig punkt” bara, att man tar åt sig för att man tycker att personen har rätt så egentligen är kritiken från mig själv och inte från den personen.

Så har det varit lite nu, tips hit och dit som först fick mig att känna mig dålig. Jag tänkte ”om någon annan haft mitt jobb, förutsättningar och kanaler så hade jag haft en blomstrande salong med ett halvårs väntelista för bokningar, en webbshop som konkurrerar med Eleven, Lyko och Skincity och ett personligt varumärke i nivå med Bianca Ingrosso.”

Men istället för att gå ner i den känslan, det hjälper ju ingenting, så insåg jag att jag behövde meditera och brainstorma lite runt saken. Det går inte bara att kavla upp ärmarna och ”sätta igång” utan jag skulle nog behöva en mini-kickoff med mig själv också. Det har jag inte hunnit med än dock, så tills vidare kavlar jag bara upp ärmarna ;)

Denna bild fick illustrera en Helena som kavlat upp ärmarna och är fit for fight eller vad säger man haha.

Vintertid och ny morgonrutin!

Jag trodde man skulle sluta ställa om klockan (?) men för 1,5 vecka sedan fick jag veta att vi ställer om till vintertid nu och då tänkte jag ”från och med vintertiden så ska min morgonrutin få en nystart!”. Gå upp exakt samma tid och starta dagen på ett riktigt bra sätt!

Förut har jag testat samma sak men det blir alltid lite för hardcore vilket gör att jag håller rutinen en period och sen slutar jag. Men det var inte lika viktigt för mig förut heller när jag jobbade på salongen varje dag, för mina dagar såg ganska lika ut ändå. Salongen öppnade kl 10 så jag åkte hemifrån kl 9 och innan det skulle jag hinna sminka mig och fota till bloggen, äta frukost m.m. Men nu är mina jobbdagar så varierade att jag har större behov av en tydlig morgonrutin för att må bra :)

Den här veckan har jag gjort följande:

  1. Bestämt en tid med Miska, för vi måste vakna samtidigt för eftersom vi bor i en ministuga med ett rum och en liten vind så kan jag inte starta dagen långt före honom. Då måste jag smyga runt och tassa på tå – ingen bra start. 06.00 ringer klockan, sen får jag snooza två gånger innan jag går upp 06.20. Så 22.00 ska jag somna på kvällen då.
  2. Dessutom ändrade jag larmet till lugnt fågelkvitter som börjar så tyst så man inte vaknar direkt och när ljudet höjs då vaknar man lite försiktigt. Istället för ett larm som chock-väcker en. SÅ skönt! Varför har jag inte haft det tidigare?
  3. Slår på kaffebryggaren som jag förberett dagen innan.
  4. Träna 15 min. Jag har en liten trampmaskin som jag kan köra på. Jag har gymkort men eftersom det är 20 min bilresa till gymmet så blir det aldrig av så nu har jag sagt upp det faktiskt. Min plan var 20 min träning till peppmusik men när jag vaknar och är trött och frusen så är det inte så enkelt, 15 min med en glad podd har känts lagom. Men ska finslipa den här punkten i rutinen lite! Det får inte bli jobbigt (psykiskt) för då kommer jag sluta men det får inte bli för mesigt heller för då får man ju inte ut så mycket av det.
  5. Värmer vatten med citron (ska vara bra på morgonen?) och lägger mig i spabadet en obestämd tid, det brukar bli typ 10 min? Jag har inte kommit underfund med det exakta syftet än utan gör lite olika – en dag tänkte jag på hur dagen skulle bli och hade lite planeringstid med mig själv, en dag försökte jag meditera och göra tacksamhetsövningar och ibland har jag bara låtit tankarna flöda fritt – det som hjärnan vill tänka på det tänker jag på. Vad tror ni är rätt? :)
  6. Snabb dusch, smörjer in mig. Sen kaffe och frukost! Knäckebröd med grönsaker är det jag äter mest av nu. Bladspenat, gurka och paprika! Enkelt men gott och ganska nyttigt även om det inte är i grön-smoothie-nivå.

Hela morgonrutinen tar totalt 1,5-2 timmar lite beroende på hur pratiga jag och Miska är, våra allra bästa samtal sker vid frukosten. Det är en tid som jag verkligen tar tillvara på för jag är övertygad om att den i längden är värd varenda minut!

Så ca 7.30 men senast kl 8.00 startar den riktiga arbetsdagen och då har jag både tränat, ätit, duschat och gjort hela hudvårdsrutinen och allt. Och jag har verkligen känt mig redo att börja göra nytta då också, så morgonrutinen fungerar verkligen :)

Det är strikt mobilförbud när jag ligger i spabadet men i morse var jag tvungen att fota en snabb bild till mitt söndagsinlägg ;) Superdålig kvalité för det var fortfarande lite mörkt ute! Här ligger jag i alla fall med mitt citronvatten och bubblar :)

En halv vecka har jag kört detta nu och det känns som att jag har hittat ett vinnande koncept!

Poddinspelning!

Jaa ni läste rätt! Jag och Miska hjälper Tommy Einarö med marknadsföring, hemsida m.m och vi fick idéen att starta en podcast om entreprenörsskap. Tommy driver Peragenda och jobbar med verksamhetssutveckling för andra företag och är riktigt inspirerande och duktig!

Syftet med podden för Tommy är mest marknadsföring och att blivande kunder kan få en inblick i hur han arbetar, för verksamhetsutveckling och sådant kan ju låta ”bra men inget vi behöver” men det är inte bara metoden han arbetar efter som är poängen utan Tommy själv som person! Om man vill investera i en stor konsult- och utvecklingstjänst men är lite osäker, men så har konsulten en podd som man kan lyssna på, då gör väl alla det tänker jag? :) Och inser hur bra han är!

Syftet för mig är mest att det är roligt och så lär jag mig samtidigt massor av att prata med honom. Sen är det ju lite reklam för mig också i längden kanske? Beroende på om vi får några som lyssnar haha. Men framför allt att jag lär mig saker!

Målet är oklart i dagsläget, vi har en lista på ca 10 ämnen och kanske gör vi bara dom avsnitten som sedan får ligga på hans hemsida eller så är det så roligt att vi börjar med gäster och sånt. Man vet aldrig! Vi tar ganska lätt på saken så här i början, vi testar :)

Första avsnittet spelades in efter vårt möte i måndags eftermiddag och var mest ett testavsnitt men blir det bra så publicerar vi. Jag håller på att klippa det nu så vi vet ännu inte om det kommer publiceras eller om vi spelar in ett nytt haha.

I det första avsnittet pratar vi om personal och deras ansvar vs rättigheter. Det är mycket fokus på personalens rättigheter idag – allt från mindre kostnader så som friskvårdsbidrag, gratis kaffe, fruktkorgar till större saker som att bestämma sina egna arbetstider, löneförhöjning, tjänstepension m.m. Men det är mindre fokus på vilket ansvar som anställda gentemot företaget. Tommy pratar om att det inte är rättigheter och förmåner som ger personalen motivation utan att man har en viktig roll och känner sig sedd och håller det man lovar, helt enkelt att man får ansvar, tar ansvar och sedan får positiv feedback när man gjort ett bra jobb. Rättigheter är inget alla bara ska få, man måste jobba för att få det också.

Kanske ingen podd för personer som inte driver företag (?) om man inte vill få en inblick i hur chefer tänker och vilka problem vi ställs inför. Men det vore jättekul med feedback från personer som inte är företagare också!

Här sitter jag på vinden och lyssnar igenom efteråt! Jag säger till när (om hehe) det publiceras!

Mileya-passning & kunder

Jag vet faktiskt inte själv hur jag hunnit med så mycket på 3 dagar eftersom jag i tisdags hade kunder och var barnvakt nästan hela dagen så den dagen var ju inte så effektiv. För jag har dessutom fotat bloggmaterial och förberett inlägg till nästa vecka, gått igenom statistik på vår marknadsföring, fixat julpresenter till personalen, haft telefonmöte om det kommande sminkmärket (med en annan person än förpackningsfabriken) med mera, med mera!

Man kan ju försöka jobba lite när man har hand om Mileya men även fast hon är nöjd och glad så kräver hon ju uppmärksamhet. Så det slutar med att man både jobbar halvdant och är med henne halvdant om man ska hålla på så. Bara onödigt energikrävande och gör ingen nöjd.

Så medan Annika tog permanent makeup-kunder så lekte jag, Miska och Mileya loss i personalrummet!

Miska är så rolig, jag gick in i behandlingsrummet för att spegla mig (skulle kolla hållbarheten på sminket) och vände mig om till denna syn haha! Mileya låg helt blickstilla som en riktig kund, så himla gullig!!

Nåväl hörrni, nu ska jag fylla på kaffekoppen och fixa dom sista grejerna innan vi åker till båten.

Ha en fortsatt härlig dag allihopa! ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here