Det var helt omöjligt att hinna med ett söndagsinlägg förra helgen för jag hade ett helt fullspäckat schema då, men den här helgen är lugnare. Jag gick upp tidigt idag och sitter nu nyduschad och blöt i håret i stora tofflor och blommig morgonrock med min katt Viktoria vid fötterna och dagens 3:e kopp kaffe bredvid mig :)

Jag är en väldigt livsnjutande person, alltså inget jag ”lärt mig” utan jag har alltid varit så sedan jag gick i skolan och gjorde läxorna framför braskaminen och ”fixade” innan för att få till stämningen genom att städa upp, göra en kopp te (i stort ölglas) och tjata på mamma om att få ta en bulle o.s.v. Min bästa kompis Frida har alltid varit lite förundrad över den egenskapen hos mig, att jag kan tända ljus i duschen och tycka att en väldoftande lotion på nyrakade ben är bland det bästa som finns. Jag känner mycket, haha.

De senaste åren har jag dock tappat den förmågan litegrann, att inte bara ha mysigt omkring sig utan faktiskt njuta av det också! Men det har kommit tillbaka det här året och jag är så himla glad för det, jag halvligger liksom bara i sängen nu och knapprar på min dator men för mig är det verkligen MYS! Jag njuter!! :)

Hur som helst, här får ni lite inblick i mina två veckor:

Podd-klippning

jag nämnde i förra söndagsinlägget att jag spelade in en podd med Tommy Einarö från Peragenda, nu har jag klippt avsnittet, gjort en jingel, en poddbild och bestämt poddnamn!

Podden är redo för publicering förutom att Miska håller på att fixa en grej till hemsidan som ska bli färdig först. Tommy pratar nämligen om en av sina utbildningar i poddavsnittet och det anmälningsformuläret ska fixas lite.

Så än kan ni inte lyssna på första avsnittet men det kommer inom kort!

Effektiv på riktigt heter podden! Det är mest Tommys expertis som är i fokus och jag ställer frågor och delar lite personliga erfarenheter :)

Rapporter & möten

Jag har suttit väldigt mycket med siffror de här veckorna, jag gör alltid det varje månadsslut och sammanfattar rapporterna för oktober. Men den här gången så kollade jag även extra mycket statistik och sådan uppföljning, vi har nämligen börjat marknadsföra mer strukturerat (med sponsrade inlägg på Facebook och instagram) och när man lägger mycket pengar på någonting så är det viktigt att man följer upp så att investeringen skapar mer värde än kostnad.

Här sitter jag innan vårt personalmöte och fixar de sista siffrorna innan jag skulle visa upp oktoberresultatet för personalen.

Och här sitter jag med samma rapport-kassakvitto en annan dag :)

Jag jobbar mycket hemifrån med sånt där jag bara behöver sitta vid datorn, men ibland blir jag mer effektiv av att få byta miljö. Här sitter jag i tronen i vårt personalrum!

Personalrummet används väldigt lite dock, mest för barnpassning och möten. På tal om möten så är vår salong så självgående nu så att det känns lite mycket med en timmes möte varannan vecka – dessutom har vi personliga möten varannan gång också så då är det totalt 2,5 timme vi sitter i möten.

Men så hittade jag i Quip (vårt kommunikationsprogram) en röstningsfunktion! Så alla fick rösta på det här med möten:

Vi kallar personalmötena för krammöten (Konstruktivt, Roligt, Alla Medarbetare) och personliga möten för pussmöten (Personligt UtvecklingSSamtal) för att det ska låta lite roligare haha.

Så från 2020 så kommer vi köra ett möte per månad som då är totalt 2,5 timme för mig, Miska och Annika men för personalen är det 1 timme gemensamt och 30 min enskilt.

Möte med min ev. blivande businesspartner!

Jag vågar inte ropa hej förrän jag kommit över ån så istället för att säga ”jag ska starta sminkmärke” så säger jag att jag håller på att undersöka möjligheterna för att starta ett eget sminkmärke ;)

Men vi har kommit en liten bit på väg i alla fall, först och främst så har jag hittat en bra business partner att starta detta tillsammans med och förra söndagen så hade vi möte och brainstormade i flera timmar. Så värt!

Vem den personen är är inte officiellt än men jag tog en selfie på caféet där vi satt med datorn i högsta hugg och antecknade :)

Jag försöker göra så mycket jobb som möjligt som går att fixa redan nu, men det största jobbet att börja med är själva produktutvecklingen och i fredags kom äntligen mina första förpackningssamples!!! Waah!!

En av formuleringarna är i princip klar och den ska jag nu testa i rätt förpackning som har alla egenskaper som jag önskar. Det är alltså inte klart med grafisk design och så.

En liten teaser ;) Startsortimentet kommer ha tre produkter till att börja med (som planen ser ut nu) och här har jag alltså första provet på en av dom i min hand! Alltså med rätt fyllning och förpackning som kan bli det slutgiltiga! Det är SÅ roligt!!

Hundvakt åt kund på salongen

Min frisör Monica ville fylla i sin läpptatuering hos Ida men hennes hund har problem att vara ensam, så i torsdags förmiddag så jobbade jag vid datorn från Monicas salong och hade hennes gulliga lurvhund vid fötterna <3

En arbetsuppgift helt i min smak ;)

Här sitter jag och finurlar på företagsnamn till mitt sminkmärke. Så jäkla svårt! Jag hade ett namn som jag tyckte var klockrent förut men av olika anledningar så kommer vi inte välja det, så nu står jag lite på ruta ett.

Tog en jobbpaus och unnade mig lite hundpussar! :)

Julpynt & kampanjer

Det vaknas jul och vi har gjort det fint på salongen! Förut har vi maxat med julpynt men efter salongsflytten så kunde vi inte spara så mycket utan sålde det mesta.

Men så här fint är det på kassadisken!

Vi säljer presentkort varje månad men december är utan tvekan den bästa presentkortsmånaden!

Jag hittade ingen röd penna så ”God jul” har Miska skrivit med en läppenna :)

Och så här fint är det i vår skärm i väntrummet!

Även webshopen har julpyntats och denna bild möts ni av om ni går in på creativemakeup.se. Jag har samlat alla produkter som är bra julklappstips, ni hittar dom här!

Ring light till mobilen

Jag såg reklam på en smart pryl som var väldigt billig på Amazon så jag kunde inte låta bli att slå till – ring lights till mobilen!

Mina sminkbilder fotar jag med blixt så det blir inte alls bra att fota/filma till insta story i det ljuset, och vi bor ju i en liten koja typ med mörk belysning och blommiga väggar så det är inte optimalt.

Men jag har velat fixa bra ljus för det är ju så smidigt med mobilen, den kameran är ju jättebra så länge det är bra ljus!

Titta så smart! Längst ner sitter en klämma så man kan sätta fast ljuset överallt, på bordskanter o.s.v. Sen är det en mobilhållare och ring light med flera olika inställningar – man kan välja på kallt, varmt eller neutralt ljus samt olika nivåer på hur starkt ljuset ska vara.

Som bonus (hade missat det när jag beställde) så kom det med en fjärrutlösare som är kopplad till telefonen! Bättre än en selfie stick alltså :)

Så nu har jag lagt upp lite mer levande material på mina sminkningar:

Här visade jag mina glittriga bryn och eyeliner gjord med Pixi Liquid Fairy Lights i min webbshop!

Och här gjorde jag en längre prat-video till och med, då jag berättade om sminkningen och vilja produkter jag hade använt. Bilden är lite oskarp eftersom det är en print screen från min film :)

Det är också bra att ha med till salongen om jag ska fota snabba bilder där!

T.ex. fotade jag denna som står på kassadisken:

Ansiktsmåla barn

Det var länge sedan jag tog på mig ett sådant här jobb men förra lördagen så satt jag faktiskt på julmarknad i Järlåsa och ansiktsmålade barn!

Konversation mellan mig och en typ 6-årig kille som ville bli Zombie:
Jag – Vill du att det ska se ut som att du har ätit en människa?
Lillkillen – Jaaaaa!
Jag – *målar blod runt munnen som rinner i mungipan*. Det ser ut som att du ätit upp din bror nu! (målade honom till döskalle innan)
Lillkillen – Jaa, eller mormor.. För hon dör ju snart!!

Och jag kunde inte hålla emot skrattet utan skrattade högt och länge medan mamman satt och skämdes bredvid och var påtagligt obekväm haha.

Jag har inga bilder förutom denna eftersom det är lite känsligt att fota andras barn (?) tänkte jag.

Event med Real Techniques!

Förra fredagen så var jag på event med Real Techniques och insåg precis att jag bara tog filmer därifrån till min insta story så jag har typ inget material till bloggen..

Men så här nöjd var jag på vägen dit:

Haha jag gick till bussen (typ 15-20 min) och det började pisk-snöslaska och jag var genomblöt och kall och hade ramlat (fatta inte att det var halt) och gjorde illa höften rätt rejält så kände mig som en gammal bitter surgumma när jag satt på bussen och hängde av mig alla ytterkläder i hopp om att de skulle hinna torka lite på vägen.

Men eventet var riktigt lyckat och jag gick därifrån med ett leende och var glad att jag inte vände hem pga bitterhet haha! Jag är inte en person som klagar vanligtvis men det var bara för jobbigt, sen insåg jag att det finns folk utan hem som tvingas vara ute och jag var gråtfärdig av att bara ta mig till ett lyxigt event med bubbel och goodiebag liksom. Inte ok haha!

Ja det var dom veckorna det! Varierat pyssel :) Har även varit barnvakt så att Annika kunnat ta kundbokningar och haft några kunder själv också.

Update: När jag började skriva inlägget så satt jag hemma i sängen men nu i skrivande stund är jag på salongen och donar medan Miska tar permanent makeup-kunder! En ny bryntatuering och ett återbesök. Han passar på att ta kunder på helger när det är lugnt här, på lördagar jobbar bara en till person och på söndagar har vi egentligen stängt. Så nu har han tagit kunder både lördag och söndag. Duktig!!

Men nu ska jag ta en ledig söndagseftermiddag :)

Kram på er!! ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here