Det blir ett snabbt söndagsinlägg idag, det är kväll redan!

Min helg har varit så fullspäckad att jag inte har haft en sekund över att skriva här, men jag hinner inte det nästa söndag heller så nu tog jag mig tiden ändå. Att det då och då blir söndagsinlägg bara varannan vecka känns ju ok men inte mer haha.

Jag har knappt hunnit bloggat i veckan överhuvudtaget för den delen, men nästa vecka får ni minst två steg för steg-sminkningar i alla fall för det har jag redan ordnat! :)

Julklappar till personalen!
I år har jag lagt ner flera timmar (svar ja, jag är noggrann och långsam samtidigt det tar tid haha) på att visa mina grymma kollegor hur mycket dom är värda! Alla har fått en varsin julkalender som jag knåpat ihop själv som är fylld med smink och skönhetsprodukter.

Jag är nästan avundsjuk själv för jag har hållit på så mycket med dom här att jag tänkte i morse ”jaa nu är den äntligen 1 december!!” men jag har ju ingen egen att öppna haha!

168 skönhetsprodukter blev det totalt, det har varit jättekul att göra! :)

Jag köpte pappåsar och klistermärken från Clas Ohlsons, perfekt för egna julkalendrar för dom kan stå (till skillnad från tygpåsar) och är lagom storlek.

Även vår mammalediga makeupartist Lisa fick en så vi bjöd in henne till salongen för julklapp och bebisgos!

Så här gosigt hade vi det på salongen då:

Vår andra salongsbebis Elliot! Nu får Mileya en kompis :)

Störda rutiner = lång jobbhelg
När jag har olika saker inplanerade på olika dagar, då blir jag inte så effektiv. Vissa personer hade kanske föredragit en halvdag hemmajobb och en halvdag ute på vift men jag funkar bäst med heldag hemma och heldag ute på vift :) Nu har jag haft många grejer inplanerade som i sig inte varit så stora, men det har varit utspritt här och där vilket både tar onödig tid och energi. Två roliga veckor men inte optimalt planerade! Man kan inte lyckas jämt!

Dessutom har vi i veckan samåkt mycket och behövt planera efter Annikas livspussel med bebis, för vi lånade ut vår bil till en person i nöd i två dagar :) Då blir ibland dagarna onödigt långa med många avbrott.

P.g.a. detta så har alla icke-akuta arbetsuppgifter blivit uppskjutna till helgen. Det var länge sedan jag hade en så lång to do-list! Därför har helgen varit fullspäckad men nu är jag färdig med alla måsten, pjuh :)

Poddinspelning – Effektiv på riktigt
Ni kanske har undrat om inte första poddavsnittet publiceras snart, svaret är jaa det gör det och vi har nu också spelat in avsnitt 2! :)

Vi har skjutit upp publiceringen lite pga att Tommy gör reklam för en utbildning i podden som inte gått att anmäla sig till förrän nu. Men igår tryckte jag på publicera-knappen!

Jag väntar bara på att podden ska godkännas av iTunes (man måste göra så första gången man släpper ett avsnitt, sen går det snabbt). Så det går bara att lyssna på via Soundcloud än så länge. Men jag skriver så fort det finns på Acast, Poddcaster och alla dom vanliga ställena där poddar finns!

Avsnitt 1 är typ aldrig bra på nån podd tycker jag haha men ändå över förväntan.. Man har liksom inte kommit in i det än. Avsnitt 2 blev inspelat i fredags och det kändes redan mycket bättre!

Podden heter ”Effektiv på riktigt” och handlar om företagande och företagsutveckling :) Tommy med sin långa erfarenhet som nu arbetar med att utveckla andra företag, och så lilla jag som kontrast som är mer orutinerad och nyligen gjort alla misstag som man gör i början. Kul kombo ändå!

Swatchbilder och stresshuvud
Jag har inte känt mig särskilt stressad i veckan men ibland är man ju så virrig att man börjar undra om man kanske borde varva ner lite haha.

Många av Paeses läppstift har utgått ur sortimentet och jag behövde därför fota nya bilder på nyanserna. Dessutom var dom nyansbilderna gamla och jag ville fota nyanserna tydligare. Jätteviktigt när man har kunder som handlar online!

Det är jag som bestämt vårt sortiment och jag ser dagligen våra produkter i butikshyllorna och i webshopen, ändå lyckades jag få för mig att vi hade fem nyanser av Paese Argan Oil Lipstick, men vi har ju sex stycken!!

Här sitter jag nöjd med mina swatchbilder helt ovetandes om att jag kommer få fota om dom en annan dag då en nyans saknas. Hur är det ens möjligt, det är inte direkt många att ha koll på haha.

Jag var tidig till ett möte förra lördagen (om mitt kommande sminkmärke) och satt då och pusslade ihop bilderna:

Ingen bild på nyansen 14!!! Noooo!

Det är ju inte jättesvårt att fota en till och lägga till en annan dag, men jag fotade ju helbilder också och ville ha samma sminkning och ljus på alla dom.

Men till slut fick jag till det och ni kan läsa det inlägget här! :)

Ekonomi, affärsplan, möten, testande, avtal
Jag kände mig som en duktig kund till företaget som sköter vår ekonomi när jag tidigt i morse 1 december redan skickade in lönerna för november – en söndag dessutom! Jag lär ju varit först av alla deras kunder ;) Alltså lönerna som utbetalas 25 dec, men man får ju vabb, sjukdagar osv i efterskott. ”Novemberlöner” kanske låter kanske som motsatsen till tidig annars ;)

I morse satt jag med ekonomirapporter för företaget jag driver idag, men det är nu dags att börja starta det nya företaget för mitt sminkmärke också. Jag behöver nämligen projektavtal med producenter för att kunna gå vidare till nästa steg i sminkformuleringarna, och för att skriva avtal så måste jag ha aktiebolaget klart.

1 januari sänks aktiekapitalet som behövs för att starta nytt AB så jag tänkte vänta till dess, men efter lite feedback från företaget som sköter vår ekonomi (och kommer göra det för det nya företaget också) så kanske jag ska starta redan i december p.g.a. fördelar med utdelningsutrymme om jag startar innan årsskiftet. Nått sånt i alla fall, alltså den här delen av att driva företag är inte min starka sida! Men man kan ju inte gilla alla delar lika mycket men dom måste fungera allihop likväl :) Tur man kan få hjälp! ♥

Jag har gjort (nästan) färdigt vår affärsplan och budget också som jag i onsdag presenterade för personan som ska skriva avtalet mellan mig och producenten. Om 1-2 veckor skriver jag på första avtalet och då startar vi steg 2: börja producera testformuleringar ”på riktigt”! Jag håller just nu på att testa en förpackning och den är SVINBRA men jag är ju så jäkla kräsen så även där måste det ske lite förbättringar! Producenterna kommer få det tufft ;)

Här sitter jag på café och jobbar med budget efter kundbokningar på salongen och innan möte med affärsplanen!

10-årspresent av Miska!!! ♥

Saker och ting går framåt med andra ord men man måste ju vara lite ledig också – och det ska jag vara snart!!!

När man har en pojkvän som:

1. Vill titta på Bachelor 2019 tillsammans med mig, lycka! Det enda programmet jag följer. Ni vet när killen ska dejta massor av tjejer och ger rosor till dom som får stanna kvar, och till slut är det bara en tjej som får sista rosen.

2. Som står ut med mitt tjat om Afrika och safari under hela programmen, för i år spelas Bachelor in i Sydafrika!

Och redan där är jag världens nöjdaste. Men det fortsätter!

3. När man har en pojkvän som efter en lång arbetsdag står med en ros i handen när man kommer ut ur duschen. ”Vill du ta emot min ros?” sa han med ett stort leende hahaha! Så rolig!! Gud vad jag skrattade!

4. Så tar han fram två glas bubbel bakom ryggen också! Alltså!! Vilken kväll!

5. ”Du har fått brev också” sa han precis när jag skulle sätta mig vid bordet och fortfarande trodde att överraskningen ”bara” var en myskväll med bubbel. I Bachelor så får tjejerna brev om vem som ska få gå på dejt den dagen. NEJMEN där i låg det flygbiljetter!! Till SYDAFRIKA!!!

Nejmen alltså!!! Detta är en tidig present för att vi firar 10 år tillsammans 25 december ♥ Vi åker 18 januari!

Lejon! Giraffer! Flodhästar! Krokodiler! Zebror! Lyxhotell! Hyrbil! Jag svimmar!

10 nätter är vi borta. Han har bokat flyg, hotellen, hyrbil separat och så kommer vi boka safari på plats. Då blev det inte så dyrt! Det här som varit det enda på min bucket list i livet men jag trodde det skulle kosta multum och var en dröm för framtiden, men nu är det bara 1,5 månad kvar! :)

Här har ni killen som är bättre än både Simon och Felix tillsammans haha! (årets bachelors i programmet, för er som inte tittar).

BÄSTA KILLEN I VÄRLDEN! Inte bara med överraskningar utan i vardagen också haha!

Och jag tog emot rosen, såklart ;) Vi kommer bo på två olika hotell, ett som ligger vid en sjö och då blir det safari och utflykter. Sen ett annat som ligger vid havet! Längtar!!

Nej nu väntar päronglass och veckans sista avsnitt av Bachelor med Miska ;)

Kram på er! ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here