Idag har jag som sagt en brudsminkning i Älvsjö (+ 5 sminkningar till) och detta måste vara den mest planerade bruden jag har haft som kund – vilket inspirerade mig till detta inlägg!

Den 4:e april fick jag ett mail av en tjej som ville boka in en brudsminkning hos mig i juni, två månader innan är en ganska vanlig tid för mig att få bokningar så jag reagerade inte först. Sedan läste jag datumet igen och fick en chock, detta var nämligen ett år sedan, alltså 2013, och när jag läste ”2014” så kändes det som en evighet till dess, haha!

Hon bokade mig alltså ett år och två månader innan bröllopet, och nu är den dagen här!! :)

Jag är mer van vid stressade brudar, så detta kommer vara ett skönt sminkjobb! Jag som en gång fick hjälpa en brud att klistra bordsplaceringskort medan hon blev klar med bruduppsättningen haha, hon var verkligen i sista sekunden med allt och fick svara i telefon typ hela tiden då alla andra verkade ha kaos också.

Och det är dit jag vill komma med det här inlägget, börja planera i tid! Är du stressad veckorna före bröllopet så kommer det nämligen att synas på din hy. Torr hy, påsar under ögonen, ingen lyster, stressfinnar och eksem är vanliga hudproblem som kan orsakas av stress, och har du lätt för att få herpesmunsår så kan du ge dig på att dom kommer nu!

carrie-bradshaw-wedding-dress

Men om du börjar planera i tid, så slipper du stressymtom och kan månaderna innan fokusera på att vara så snygg som möjligt. Här kommer en liten mini-skönhetsguid med tips på vad du kan tänka på innan bröllopet!

Ansiktsbehandling
Om du vill göra en ansiktsbehandling så bör det göras några månader innan bröllopet, och inte för tätt inpå! Huden kan hamna i obalans efter en ansiktsbehandling innan den blir normal/bättre än innan.

Bättra-på-under-dagen-smink
Även om du har en makeup artist som gör ditt smink, så behöver du ändå produkter att bättra på med under dagen. Ett transparent puder och läppglans/stift är det jag skulle se som ett ”måste”.

Bort med gamla hudceller
Ca 1-2 veckor innan bröllopet bör du rengöra ansiktet ordentligt, man får en så fin naturlig lyster om alla döda hudceller är borta. Koka upp vatten, och håll sedan ansiktet över vattenångan så att porerna öppnas och renas. Peela sedan huden med en mild peeling (inte för aktiv, du vill inte få huden i obalans) och avsluta med en fuktgivande ansiktsmask.

Detta bör även göras dagen innan bröllopet.

Skönhetssömn
Skönhetssömn är jätteviktigt, men det kan vara svårt att somna när man är nervös. Dagen innan bör du med andra ord inte unna dig en lång sovmorgon för då blir det ännu svårare att somna på kvällen, det är bättra att kunna sova natten innan bröllopet!

Hemma-spa
Dagen innan bröllopet kan du ha en hemmaspa-stund (om du inte har unnat dig det på ett riktigt spa vill säga). Slå på lugn musik, gör om ansiktsrengöringen med ångan, ta en bad/lång dusch, skrubba huden, skrubba fötterna, raka ben och armhålor, ha hårinpackning och ansiktsmask, smörj in hela dig med en härlig lotion, och framför allt – ha en manikyrstund då du fixar både naglar, nagelband och eventuellt nagellack!

Morgonen på bröllopsdagen
När du på dagen med stort D har vaknat ur din skönhetssömn, så ska du bara äta en god och lyxig frukost, göra dina morgonrutiner som vanligt, stressa inte så att du inte hinner borsta tänderna eller glömmer att ta med någonting viktigt. Smörj inte in dig med solskyddsfaktor, det kan få din hy att se grå ut på bild. Låt sedan proffsen ta hand om dig i frisör/sminkstolen – nu ska du bara koppla av och njuta!

Någon mer än jag som blir sugen på att gifta sig nu? Hihi :)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here