När jag bloggade om mitt permanentade hår så var det helt nygjort och jag lovade er därför en uppdatering längre fram när jag ”lärt känna” håret mer.

I det tidigare inlägget kan ni se förebild samt läsa mer om själva behandlingen, val av frisör och hur håret såg ut direkt efteråt!

Nu har det gått 10 veckor och här kommer en mer detaljerad recension samt info om min hårvårdsrutin, både hur jag vårdar och hur jag stylar håret :)

Är jag fortfarande nöjd?
Om man jämför bilderna från första inlägget så är jag mycket mer nöjd nu faktiskt! Djuprengöringen i samband med frisörbesöket tvättade bort all färginpackningar så jag var inte helt nöjd med tonen på hårfärgen, dessutom var det helt ostylat på bilderna eftersom håret måste självtorka efter en permanent.

Vilket resultat var jag ute efter? Jag permanentade håret inte främst för lockarna utan för volymen och livfullheten, jag tycker det är jättefint med ett stort och gärna lite slarvigt hår. Lite Carrie Bradshaw eller Shakira! :) Jag ville också ha håret mer lättfixat för mitt eget utan styling är platt som en blöt katt så jag måste fixa det jättemycket för att vara nöjd (vilket jag aldrig orkar).

De båda önskemålen blev som jag hoppats på! :) Det är naturlig volym och fyllighet i håret på ett snyggt slarvigt sätt, och min morgonrutin går snabbt som sjutton!

Kvällsrutin

Det enda jag gör på kvällen är att jag sover i nattmössa! :) Annika har sytt den till mig samt broderat blommor med sin broderimaskin, urgullig! Håret får mer tovor under dagen nu än innan, så det reder jag ut med fingrarna innan jag tar på mig mössan.

Jag gillar inte att sova med utsläppt hår för det sliter så mycket, t.ex när Miska råkar lägga sig på det haha. Förut sov jag i flätor men nu stoppar jag in allting i mössan bara!

Morgonrutin

3 snabba steg!
När jag har sovit så ser jag ofta ut som ett troll haha. Men lockarna i sig är då ganska platta och dessutom får jag flottigt hår efter bara en dag, så när jag dragit fingrarna igenom håret så ser det inte så roligt ut.

Men det tar max en minut att råda bot på!

Så här ser håret ut när jag dragit fingrarna igenom det – jag borstar det inte med borste längre för då blir det frissigt! Flottigt i hårbotten och utan lockar i längderna.

Steg 1 – Spraya torrschampo i hårbotten och massera in.

Steg 2 – Spraya någon typ av fukt i längderna!

Jag hade först en egenblandad flaska med vatten+balsam men upptäckte att när jag fuktar håret med vatten varje dag så börjar det lukta lite unket efter några dagar (tvättar håret en gång i veckan), lite blöt-hund-effekt. Det har dock blivit bättre efter att jag bytte till olika leave in-balsam och curl-sprayer istället. Har testat flera olika grejer och insett att produkten/märket i sig inte är så viktigt, bara det är fuktigt så ger det rätt effekt :)

Steg 3 – Krama upp lockarna (som nu är lite fuktiga, inte blöta) och fluffa upp håret i hårbotten så du får upp volymen.

Klart! :)

Dusch-rutin

Tvätta ett permanentat hår
Många blir chockade när jag säger att jag har hårinpackning varje tvätt, speciellt om jag lägger till infon att jag dessutom oftast låter den verka i minst en timme haha.

Men jag tvättar håret bara en gång i veckan och gör det hellre ordentligt när jag väl gör det! Om man räknar in den totala tiden så tror jag att jag lägger mindre tid på hårtvätt ändå om man jämför med personer som tvättar håret varannan dag.

Så här gör jag:

 1. Silverschampo x2, andra gången låter jag det sitta i medan jag tvättar kroppen, rakar benen o.s.v. Alltså någon minut.
 2. Hårinpackningen varierar jag lite, ibland har jag en med bara fukt och ibland en med både fukt och proteiner. Jag tar en klick i handen och blandar (direkt i handen) i en färgkräm i inpackningen för att hålla den blonda tonen kall och fin.
 3. Sedan går jag ut ur duschen och går runt hemma med hårinpackningen valfri tid. Förut brukade jag plasta in håret för när inpackningen torkar så slutar den värka. Men sen upptäckte jag att färgkrämen blir mer effektiv om den får torka in i håret, så nu har jag slutat med det = kan ha mindre färgkräm i blandningen = mer ekonomiskt!
 4. Balsam! Innan jag permanentade håret så blev det silkeslent redan efter inpackning men nu krävs ett bra balsam som stänger fjällskiktet för att håret ska kännas sådär välvårdat och härligt! Ingen verkningstid, har i och sköljer ut direkt

Efter duschen tar jag en liten klick balsam och har i håret (som en leave in-kräm fast det är mitt vanliga balsam). Sen volymmousse i hårbotten och en vanlig hårmousse i längderna och kramar upp lockarna. Jag fönar sedan bara hårbotten för volymmoussen blir mer effektiv då än om håret självtorkar, men längderna får självtorka vilket går väldigt snabbt när botten redan är torrt.

Produkter

Alla produkter jag har skrivit om i inlägget är från Hårologi, vilket bara finns att köpa på salong (vi är inte återförsäljare längre).

Övriga produkter jag använder är:

 • Färgkrämen: Milk_Shake Direct Color i nyansen Powder eller Beige Blonde (varierar lite, Powder är mer kall silverlila och Beige Blonde är mer rosalila). Den ska egentligen användas som en toning, att blanda den i hårinpackningen är mitt eget påhitt. Jag köper den hos min frisör Monica på Colour and the Shape och hon har sagt att den inte får säljas online, men den finns på vissa webshopar ändå. Vet inte om dom webshoparna är opålitliga eller om reglerna har ändrats :)
 • Volymmousse: Maria Nila Pure Volume (adlink) tycker jag är bäst!

Jag får mycket frågor om min hårfärg just nu och det är tack vare den färgkrämen. SUPERBRA är den! Den innehåller silikoner men den är så bra så jag använder den ändå trots att jag förespråkar silikonfria hårprodukter. Mycket bättre än vanliga färginpackningar.

Ibland diffar tonen på mitt hår lite, ibland är den mer grå, ibland mer rosé och ibland bara en snygg kall blond. Det beror på om jag har använt nyansen Powder eller Beige Blonde samt hur stor mängd och hur lång verkningstid jag haft.

Hårkvalité efter permanent
Direkt efter behandlingen så kändes hårvalitén precis som vanligt! Den skillnaden jag märkte var dock att när jag tvättade håret så kändes det strävt/slitet. Men så fort jag hade haft i balsam och sedan efter torkning så var det som vanligt igen, så ingen katastrof! :)

Jag visste först inte om det var så lockigt hår känns när det är blött eller om det var slitet, men nu 10 veckor senare så är det inte alls samma känsla så jag antar att det var slitet och att mina noggranna inpackningar nu gjort susen :)

Med andra ord, kvalitén blev lite påverkad (men knappt märkbart) av behandlingen, men det gick att återställa med bra hårvårdsprodukter!

Som sagt så är jag verkligen jättenöjd, det är så lättskött och ändå fint! Även när jag har uppsatt så är det snyggare än innan för tofsen blir fluffig och snyggt slarvig direkt.

Om jag har utsläppt hår så har jag ofta ena luggen bakom örat och då kan den hårslingan bli lite rak, men som sagt så är det volymen jag är ute efter och inte lockarna så det gör mig ingenting.

Har ni några frågor så vet ni att det bara är att hojta till! :)

Kram på er! ♥

4 KOMMENTARER

 1. Hej!
  Hur länge höll sig din permanent? Blev dina längder raka dagen efter du gjort det?
  Jag permanentade mitt igår, och i morse när jag vaknade såg det mest frissigt och rakt ut. (Volymen är dock kvar pga. frissigheten, men inte mycket till lockar) Tror du det blir bättre efter första tvätten med balsam? Får inte blöta det på 48h enligt min frisör, så får vänta tills imorgon. :)
  Mvh Emma

  • Hej! Det är över ett år sedan och mitt hår är fortfarande lockigt! Dock med lång utväxt som är rak + har klippt av mycket av det permanentade håret. Men en del av längderna har fortfarande permanentlockar :)

   Jag minns inte hur mitt var dagen efter, men jaa det rakar till sig när man sovit eftersom man ligger på håret och då formar det sig så som man ligger på det. Så i början fuktade jag det alltid och kramade upp lockarna på morgonen. Så det låter som att det kan vara samma för dig? Var lockarna fina igår så lär dom i alla fall inte försvunnit!

   Däremot gjorde jag en misslyckad permanent för många år sedan, som blev för rak. Då var det liite lockigt direkt efteråt men frisören kämpade fram lockarna med värme och produkter. Sen var det typ bara slitet, inte lockigt alls. Så visst kan det hända också – men då borde du märkt det redan igår. Kram! :)

 2. Så himla fint med permanent! Har haft 2 st efter varann med ett halvår emellan. Håret mådde inte bra av det efter ett tag, nu har jag låtit min helt egna färg växa ut, så har helt obehandlat (=tråkigt).

  • Tack snälla!! :) Om jag gör det igen så kommer jag bara permanenta hårbotten, min frisör gör så :) Då slipper man göra behandlingen på samma hår två gånger! Så kan man klippa och fräscha till längderna för att få fram lockarna mer där. Jag märker att lockarna längst ner i topparna inte är lika definierade nu när håret vuxit en del, dels är topparna lite torra och behöver putsas men dessutom gör ju längden att håret tyngs ner lite.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here