En bra makeup remover är jätteviktigt, dels för att få bort precis allt smink (det är inte alls bra att sova med sminkrester kring ögonen) men också för att inte irritera huden kring ögonen som är så tunn och känslig.

Dels kan ingredienserna i sminkborttagningsmedel irritera både ögon och hud, men det är också ett problem om produkten inte är effektiv – Då måste man gnugga och greja så mycket och det skadar både huden och ögonfransarna, och dessutom finns det större risk att man får in smink och remover i ögonen om man måste jobba så mycket.

Nu har jag testat The Body Shop Camomile Waterproof Eye & Lip Make-Up Remover, och den kan jag verkligen rekommendera! Den tar snabbt bort sminket, även mascaran, utan att man måste gnugga mycket alls. Bara att hålla bomullen mot ögat i några sekunder, och sedan ”smeka bort” sminket försiktigt.

Den är lite oljig, vilket antagligen är anledningen till att den är så bra mot vattenfast makeup också, men den är lagom oljig utan att det blir för mycket kvar kring ögonen efteråt!

IMG_7728_111

Extra plus:
Removern innehåller Community Fair Trade-producerad kamomill från Storbritannien, som verkar lugnande och antiinflammatoriskt på huden.

Kostar 145 kr.

Tummen upp säger jag! :)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here