Matilda sa…
Jag skulle vilja ha tips på bröllop-/balsminkningar. Jag ska på bröllop i sommar och vill ha mer smink än vanligt men samtidigt inte för mycket. Har du några tips? :)

 

Det är svårt att göra en exempelsminkning då jag inte vet vilka färger du gillar osv, men jag har gjort en sminkning som innehåller detaljer som du kan tänka på :)

 

Jag har åter igen använt budgetpaletten från H&M för 79kr!

1. Svart eyeliner på övre fransraden ger en lyxigare känsla, och om du samtidigt lägger en vit kajalpenna längs vattenlinjen så får du ändå inte en mörk look.

2. Använd dig gärna av ljusa ögonskuggor på ögonlocket, och markera sedan globlinjen med en mörkare nyans av samma färg. Två helt olika färger ger ett mer ”sminkat” intryck och sotar du med bara svart så känns det väldigt party.

3. Med en annorlunda mascara (exempelvis grön eller blå) kan du synas i mängden även om du vill ha neutrala ögonskuggor.

4. Att highlighta ögonvrån och under brynet kan liva upp sminkningen mycket, om du dessutom vill ha snäppet mörkare skuggor så ljusar detta upp helheten. På denna sminkning har jag dessutom lagt lite highlighter i mitten av ögonlocket, för att ge en ljusare effekt och dessutom ger det ögonlocket mer form. Lite 3D-effekt.

Övriga smådetaljer som gör mycket för helheten:
Ett fint läppglans/stift
Ifyllda ögonbryn (om man annars inte brukar ha det)
Lösögonfransar
Ljusrosa ”gullig” rouge på äppelkinderna.
En färgglad eyeliner/kajalpenna

Grön ögonskugga på hela ögonlocket.
Ljus ögonskugga i mitten av ögonlocket, i ögonvrån och under brynet.
Mörkgrön ögonskugga längs globlinjen och ytterst på undre fransraden.

Vit kajalpenna längs vattenlinjen, H&M.
Svart kajalpenna längs övre och undre fransraden, H&M.

Grön mascara på alla fransarna, Make Up Store Coloured Mascara (Green).

Hoppas du fick lite inspiration!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here