Erika sa…
Skulle bli jätteglad om du ville visa hur man gör rent sina borstar på rätt sätt. För det är väl väldigt viktigt, att ha rena borstar alltså?

 

Ja det stämmer, sminkhygien är jätteviktigt, och en punkt som många (kan till och med säga dom flesta) slarvar med.

Man bör egentligen göra rent sina sminkborstar efter varje gång man använt dom. Detta gör inte ens jag, om jag inte har sminkat någon annan än mig själv då tvättar jag alltid före och efter.

Ungefär en gång i veckan är åtminstone det man borde hålla sig till om man sminkar sig varje dag. Hur många som läser är så duktiga? :)

 

Här kommer mina 3 viktigaste tvättråd:

1. Det finns sminkborsttvätt att köpa som är specifikt för att tvätta sminkborstar. Exempelvis från Make Up Store och i.d. Det finns även desinficerande rengöringsspray som man kan använda mellan tvättarna, ex. från Kicks. Men huvudsaken är att dom blir rena tycker jag. Alla vill inte lägga pengar på detta. Då gäller följande:

Syntetborstar tvättas med diskmedel.
Äkta hår-borstar tvättas med schampoo (+ balsam/hårinpackning om de känns torra)

2. Gnugga inte för hårt när du tvättar, speciellt inte på borstar med äkta hår! Toppen på stråna förstörs lätt, och då känns borsten sträv.

3. Låt penslarna torka liggandes. Ställer man dom med stråna ner så förstörs stråna, och ställer man dem med stråna upp så kan vatten rinna ner i springan där skaftet börjar, och göra så att skaftet släpper från själva borsten.

Gå och tvätta nu! ;)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here