Nu är vår Hårologi-utbildning färdig och både jag och Jeanette är nu utbildade hårologer!

Jeanette är frisör och jag får gå utbildningen eftersom jag är delägare i salongen, men det är alltså inte en utbildning som vem som helst får gå utan det är frisörinriktat.

Men jag som inte är utbildad frisör heller lärde mig så inni bomben mycket! Vet ni hur mycket som sägs kring hår som inte stämmer det minsta? Massor! Man förstår allting på ett helt annat sätt nu när man vet hur håret är uppbyggt och allt kring ph-värden och hårets olika beståndsdelar. Jätteintressant verkligen.

Jag kommer aldrig vilja bli frisör, men som produktälskare och skönhetsintresserad så har jag jättemycket hjälp av allt. Och hårologis egna produkter är så makalöst bra! Har testat några produkter förut, men nu ska jag testa en hel serie anpassat för mitt hår och hårbotten så det ska bli superintressant :)

Och det som chockade mig mest är hur mycket skönheten faktiskt kommer inifrån, och med inifrån så menar jag inte självförtroende (som jag oftast brukar mena när jag säger så) utan kosten och allt man stoppar i sig. Det är helt brutalt hur mycket man kan förstå om en människas kost genom att titta på deras hår och hårbotten.

IMG_0482_111

Här står jag vid Hårologis egen test-apparat där man enkelt kan testa sina kunders hår. Det är jättesvårt att förutspå om ett hår mår bra eller inte genom att bara se/känna på det. För 80% av hårets styrka sitter inuti håret, och inte på det yttersta skiktet. Kursledaren trodde inte sina ögon när hon såg mitt resultat i topparna som både ser ut och borde vara ganska sköra. Dom ser torra och lite frissiga ut jämfört med resten av håret. Men det var optimalt! Man ska ha ett steg starkare hår än vad det är elastiskt, och det är mitt!

Och det beror inte främst på att jag sköter det bra, för jag slarvar mycket. Jag älskar Sanctums schampo och balsam men får ju en hel del gratis pressprover som jag använder upp istället för det som jag måste köpa in, så jag använder alltid olika märken och en hel del silikoner (ska ta upp det där med silikoner i ett enskilt inlägg).

Men varför har jag så starkt och bra hår då? Jo för jag äter så bra och varierad kost! Ska ta upp det i ett enskilt inlägg också :)

IMG_0492_111

På apparaten får man två olika värden (som tillsammans säger väldigt mycket när man vet hur ett hår är uppbyggt) och sen får man produktrekommendationer också, som man sedan anpassar själv genom att även titta på hårbotten samt hur man vill uppleva håret, för det kan ju också skilja t.ex. om man vill ha mer/mindre volym o.s.v.

Jätteintressant!

Kursledaren tvättade håret på en annan som också gick utbildningen för att visa oss hur man gör och hur man ska tänka (både när man som frisör tvättar andra, men också hur man ska tvätta själv hemma). Hon använde mycket produkter med silikoner, hade blekt sitt hår flera gånger och i topparna gick det inte ens att testa hennes hår för det stod ”för skört” på apparaten.

Jag hann inte ta upp mobilen i tid och fota det, men när hon hade tvättat med en djuprengöring två gånger (behövdes egentligen fler för att få det helt rent men det fanns inte tid) men efter bara två gånger så såg man en tjock, ljus gegga på sidorna av schamponeringen – gamla silikoner! Helt sjukt mycket!

IMG_0495_111

Fotade som sagt inte silikon-geggan (ångrar mig, men var mest fascinerad i det ögonblicken haha) men på bilden ovan så ser ni att vattnet skummar lite – men hon har bara blött ner håret här och har inte haft i något schampo alls, utan det är alla hennes produkter i håret som får vattnet att skumma.

Galet är det. Hoppas ni tycker det är intressant också för det kommer nog komma en hel del hårvårdsinlägg de närmaste dagarna :)

Kram på er! ♥

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here