En jättevanlig kommentar om mina sminkningar är ”du passar ju i allt!”.

Bara här om dagen sa en kund till mig (som såg mig i blont hår för första gången) ”det måste vara roligt att kunna ändra utseende så mycket som du gör!” och syftade på att jag har ett utseende som passar i allt, medan hon bara passar i så som hon alltid ser ut.

Att folk tycker att jag passar i allt beror enbart på att jag faktiskt vågar visa mig i allt! :)

I skolan fick jag höra en gång ”det är bara Helena som passar i alla färger, tänk om man själv hade kommit i grön ögonskugga!”. Men hade den personen kommit regelbundet i grön ögonskugga så hade alla tyckt att hon också passade i det.

Om man själv trivs i någonting så kommer man automatiskt tycka att man passar i det, både du själv (vilket är det enda viktiga) men också andra. Självklart ska man som makeupartist kunna färglära för att veta vad färgerna ger för effekter. Men när en kund säger ”jag passar inte i kalla färger” så tar jag det som ”jag känner mig inte fin i kalla färger” för det är självklart alla kan använda kalla färger och tvärtom.

Makeup has no rules ;)

Jag önskar ibland att jag hade ett mer ”sminkvänligt” utseende, som när man sminkar en person med superfin hy, skarpa kindben, fylliga läppar, stora ögonlock och snygga ögonbryn – och precis varenda sminkdetalj blir wow-snyggt direkt!

But I don’t have all that ;) Jag har ett väldigt ”normalt” utseende och ser mig själv som två ögon, en näsa och en mun hahaha, min poäng är att det finns ingenting speciellt med varför just jag skulle passa i allting och inte alla dom personerna som säger dessa kommentarer.

Såå summa summarum: Du behöver inte gå långt utanför din comfort zone, men om du tycker att smink är kul och vill experimentera mer så testa!! Testa en färg du inte brukar använda, lägg lite mer ögonskugga än vanligt eller sätt upp håret i en crazy hårknut med blommor. Vad som helst :) En sak kommer leda till en annan och till slut släpper spärrarna.

Bjuder på en gammal goding haha, den här sminkningen gjorde jag för typ 2,5 år sedan.

Jag själv känner mig inte lika fin i allt, t.ex. blåsvarta sminkningar kan jag ha lite svårt för av någon anledning. Men skulle jag se en person som ser exakt likadan ut som mig som hade den sminkningen så hade jag antagligen tyckt att det är hur snyggt som helst!

Det handlar bara om vad man själv trivs i – och för att veta det måste man testa sig fram.

Har ni någon input på detta ämne så kommentera gärna, det vore kul :)

Kram! ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here