Att ha bra sminkborstar är a och o för att få till en snygg sminkning. Dåliga borstar är som en kock med slöa knivar, eller en bonde med en svag traktor. Jag säger inte att man behöver många, men har man få som är bra så kommer man långt.

Många säger till mig ”jag förstår inte hur du kan få ögonskuggan så fin” men själva använder dom en supersliten, stickig och rufsig sminkborste som kanske inte ens är lämpad till ögonskugga från första början. Då blir det ju svårt även för en duktig makeup-artist!

Igår så frågade jag min syster Mia om hon behöver borstar, jag ska rensa mina och slänga dom som jag inte använder. Men hon är så sminkintresserad och älskar produkter nästan lika mycket som jag, så jag tänkte att hon säkert redan har bra sminkborstar.

Då började vi prata om detta och hon tog upp sin sminkväska och visade sin sminkborste som hon använder till concealer:

mias-borste

Alltså oh my god… Jag finner inga ord!

Du lär ju få rivmärken i ansiktet av den här!” skrattade jag fram när jag såg den. Mia är en virrig småbarnsmamma och förklarade ”den hamnade på spisen en stund, så jag har fått klippa lite i kanterna” haha.

Ni kan ju gissa vad hon sa när jag började sminka henne med mina borstar ”åååh vad mjukt det känns!!!”. Det ante mig :)

Men jag kan tänka mig att Mia inte är ensam, eller vad säger ni? Är ni slarviga med era borstar?

Först och främst kan jag säga att en borste i princip inte kan bli så här sliten om man tar hand om den. Ha inte era borstar i sminkväskan utan låt dom gärna stå i en burk eller liknande så att stråna inte blir rufsiga.

Och dessutom, är ni sminkintresserade och vill göra fina sminkningar (både grundsmink och ögonsmink) så unna er fina borstar! Det spelar ingen roll hur bra och lättapplicerade produkter ni köper, det kommer vara svårt med fel verktyg! Dessutom irriterar det huden om man har så här slita borstar.

IMG_4963_111 - kopia

För något år sedan så visade hon mig sin rougeborste också, den var ännu värre:

rutten-borste

Dom här bilderna ger mig ångest! Ser ni kråkboet!? Jag gillar inte ordet ska, men en sminkborste ska inte ha kråkbon det kan jag faktiskt stå för haha!

Min syster Malin är lite mer noggrann, men även hon sa när hon köpte en kabukiborste av mig ”jag gillade Yag minerals foundation redan innan, men nu känns det som en helt ny foundation!”. För det är verkligen stor skillnad, inte bara på appliceringen utan även på resultatet.

Samma sak upplevde jag igår faktiskt, Paese har en moussefoundation som jag testade i somras ”Paese Matte Foundation” och tyckte inte att den var tillräckligt bra för att ta in i webshopen. Men igår testade jag den och applicerade med Nanshy Flawless Foundation Brush och tyckte att den var suuperbra! Också som en helt annan foundation :)

face-brushes-5_1 - kopia

Så här fin ska en sminkborste vara :)

Med andra ord, vill ni ha en snyggare makeup, unna er fina borstar och ta hand om dom! Speciellt om dom är 10 år gamla och ser ut som skräp, släng, släng, släng! Det är nästan bara pengar i sjön att köpa dyrt och fint smink om man har borstar som misshandlar huden haha.

Och svar ja, jag slängde Mias borste och gav henne en ny ;)

Trevlig söndag fina ni! ♥

2 KOMMENTARER

  1. Hej! Haha ska man skratta eller gråta ? Men lite roliga ser dom ju ut , förstår inte att det går att sminka sig överhuvudtaget. Nä tacka vet jag bra borstar. Det är A och O faktiskt. Ha det gott – Marita

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here