Blond balayage (naturlig blond hårfärg)

  1

  Blond balayage är en het trend sedan länge och detta inlägg handlar främst om hur du bevarar/får en finare blond ton i håret efter blekning. En naturlig blond hårfärg helt enkelt!

  Det är nämligen inte helt lätt att få den där “naturliga” blonda tonen på håret med bara silverprodukter. Som varken slår åt grönt, gult eller allmänt ser dassigt ut.

  Jag har varit blondin i många, många år och är självutnämnd expert i ämnet, haha.

  blond balayage, blonde, blond hårfärg, blond toning, färgad hårinpackning, mr smith, peach blonde, strawberry blonde, recension, review,

  Blond balayage

  Först och främst så rekommenderar jag att bleka blond balayage! Eller kortfattat ljusare i längderna och mörkare i botten. Då slipper du den skarpa utväxten. Förut helblekte jag utväxten varannan månad, men nu bleker jag håret ungefär var 9:e månad.

  Måste dock rätta mig själv och understryka att blond balayage är ett slarvigt uttryck. För balayage är inte ett resultat, det är en teknik. Mitt hår är inte ens en blond balayage. Var beredd på det när du går till frisören och säger “en blond balayage tack”. Det är bra att visa bilder och förklara vilket resultat du är ute efter så det inte blir missförstånd.

  djuprengörande schampo, beläggningar i håret, metaller i håret, grönt hår av klor, paul mitchell recension, review

  Beläggningar i håret

  Mitt första tips är att djuprengöra håret innan du gör blond balayage hos frisören. Det är olika beroende på var man bor, men hos många (i Uppsala där jag bor är det katastrof) så innehåller vattnet metaller och skapar beläggningar i håret.

  Man kan också få det av att bada i klorvatten (eller duscha i kranvattnet i Spanien, fick jag lära mig den hårda vägen hehe)

  Varför djuprengörande schampo? Har du beläggningar i håret så tar inte blekningen lika bra. Du kommer få en snabbare blekning (mer skonsam) och finare blond ton om du tvättar bort alla beläggningar innan ditt frisörbesök. Ju mindre håret bleks desto mer gult kommer det se ut.

  Jag rekommenderar Paul Mitchell Clarifying Shampoo Three (adlink) som är ett otroligt välrecenserat djuprengörande schampo och jag gillar det också! Känns inte alls sådär uttorkande som många andra djuprengörande schampon gör, men ändå effektiv.

  blond balayage, blonde, blond hårfärg, blond toning, färgad hårinpackning, mr smith, peach blonde, strawberry blonde, recension, review,

  Före och efter djuprengörande schampo + den färgade hårinpackningen jag ska berätta om nedan!

  Finare blond hårfärg

  Många upplever att en tid efter att man gjort blond balayage hos sin frisör så förändras den blonda tonen. Man kan antingen bli mer varm eller gul i tonen, eller mer åt det gröna, dassiga hållet.

  Detta beror antingen (eller både och) på dessa två anledningar:

  1. Frisören lägger en nyansering / blond toning i håret efter blekning, för att få en fin blond hårfärg. Denna kommer successivt att tvättas ur. Den nyblekta varmare tonen kommer då fram.

  2. Får du beläggningar i håret av metaller i vattnet så skapar det som sagt en grönaktig dassig blond hårfärg.

  Kombinationen av dessa två är mitt hår! Oavsett hur fint resultat jag får efter att ha gjort blond balayage hos frisören, så får jag efter ett tag en ganska gröndassig blond ton efter ett tag.

  Djuprengörande schampo är en del av lösningen. Om du får bort beläggningarna så kan du direkt se att din hårfärg får en finare ton!

  Vill du få större skillnad på din blonda hårfärg eller kanske en mer kall blond balayage, så rekommenderar jag färgad hårinpackning:

   blond toning, färgad hårinpackning, mr smith, peach blonde, strawberry blonde, recension, review,

  Mr Smith Blonde – Recension

  På före- och efterbilden ovan ser ni (förhoppningsvis) att efterbilden har en finare blond balayage. Men den är inte heter kall åt det silvriga hållet, utan bara mindre gröngul. En naturlig blond hårfärg :)

  Detta är tack vare att Mr Smith finns i varianterna:

  Jordgubbsblond (rosaröd): Mr Smith Strawberry Blonde (adlink)
  Persikablond (varm): Mr Smith Peach Blonde (adlink)
  Silver kall blond (blå): Mr Smith Blonde (adlink)

  Blåa silverprodukter neutraliserar gula toner. Men det kan också bli en dassig grön ton av det om det gula skiner igenom lite, eftersom gult + blått blir grönt. Samt det faktum att blått är ganska dassigt i sig.

  blond balayage, blonde, blond hårfärg, blond toning, färgad hårinpackning, mr smith, peach blonde, strawberry blonde, recension, review,

  Jag löser detta genom att först använda en silverprodukt (i detta fall Mr. Smith Blonde) och därefter kan man lägga på en inpackning med rosa eller röda pigment som neutraliserar bort den gröna och samtidigt ger det en mer naturlig blond hårfärg!

  Jag gör alltså dubbla hårinpackningar efter varandra. Men det behövs nog inte varje tvätt.

  Min favoritkombo är Blonde + Strawberry Blonde. Det är den kombinationen ni ser på före- och efterbilden. Men Peach Blonde är jättefin också!

   blond toning, färgad hårinpackning, mr smith, peach blonde, strawberry blonde, recension, review,

  Summa summarum: Djuprengörande schampo innan du bleker blond balayage och därefter då och då efteråt för att rensa ur beläggningar. Samt däremellan använda både silverprodukter och produkter med rosa och röda toner – det kommer ge dig en jättefin naturlig blond hårfärg!

  Delar reklamlänkarna på produkterna igen så slipper ni scrolla upp om ni är sugna:

  Jordgubbsblond (rosaröd): Mr Smith Strawberry Blonde
  Persikablond (varm): Mr Smith Peach Blonde
  Silver kall blond (blå): Mr Smith Blonde
  Djuprengörande schampo: Paul Mitchell Clarifying Shampoo Three

  blond balayage, blonde, blond hårfärg, blond toning, färgad hårinpackning, mr smith, peach blonde, strawberry blonde, recension, review,

  Hoppas alla tips var till hjälp!

  Produkterna finns bland annat på Parfym.se och jag har en rabattkod!

  Kod: Helenajuni
  Villkor: 15% på hela sortimentet och 5% extra på befintliga kampanj (summer sale) Giltighet: Under juni 2022

  Läs även mina andra inlägg:

  Peruker i fiberhår (+ 12 tips för nybörjare)

  2

  Jag älskar peruker och löshår! Men det är en djungel, vad är skillnaden på peruk i äkta hår eller syntet? Hur fäster man en peruk och finns det några tips för en nybörjare?

  Oavsett om man saknar hår själv, vill förlänga/förtjocka eller bara variera sin frisyr – så finns det en rad tips och råd som kan vara till hjälp!

  I detta inlägg har jag testat peruker och löshår från Fahlén of Sweden som har ett stort utbud av peruker, löshår, hästsvansar, flätor, scrafs, dreadlocks, lösögonfransar, håraccessoarer och tillbehör för peruker och löshår.

  Med rabattkoden “HelenaFos” får ni 25% rabatt på peruker och löshår hos Fahlén of Sweden! (Ej accessoarer och tillbehör). Gäller fram till den 2022-06-25. 

  peruker, peruker dam, svart peruk, mörkbrun peruk, peruk med lugg, peruk äkta hår, peruk fiberhår, futura fiber hair, fahlén of sweden, peruker dam

  Peruken Ming från Fahlén of Sweden. 

  Peruk i äkta hår eller peruker i syntet?

  En vanlig fråga många ställer sig innan man väljer löshår (av alla de slag) är om man ska välja äkta hår eller syntet.

  Fördelar med peruk i syntet är att dom ofta har “minne” så köper du t.ex. en lockig peruk så kommer lockarna automatiskt studsa tillbaka igen efter att du tvättat peruken. Det är också billigare med en syntetperuk.

  Samtidigt är ju en peruk i äkta hår svårslagen när det gäller att kännas och se naturligt ut, eftersom det är just det, helt naturligt. Och går att styla med värmeverktyg och ta hand om som ett naturligt hår. Det trasslar inte lika enkelt och är lättare att ta hand om.

  Det handlar också om kvalitén. En peruk i syntet i dålig kvalité ser väldigt fejk ut, men det finns också peruker i syntet som är av högre kvalité. Tidigare har jag bara googlat “peruker dam” och köpt första bästa billiga peruk. Det har kommit hem peruker som inte alls liknat bilderna och med hår som står åt olika håll – och går ej att styla med värmeverktyg heller. De är nästan omöjliga att använda, inte ens till maskerad.

  peruker, peruker dam, blond peruk, lockig peruk, peruk med lugg, peruk äkta hår, peruk fiberhår, futura fiber hair, fahlén of sweden, peruker dam

  Peruken Mizuki från Fahlén of Sweden. 

  Peruker i fiberhår

  Fahléns peruker i syntet är gjorda av fiberhår, vilket har fördelarna av syntet (formminne samt billigare) men även fördelarna av en peruk i äkta hår; ser mer naturlig ut OCH lyssna på detta – går att styla med värmeverktyg!! T.ex. har jag plattat luggen på den svarta peruken som ni ser i början av inlägget.

  Dessa är bra alternativ om man vill ha en fin peruk men till betydligt billigare pris än en peruk i äkta hår.

  12 tips för nybörjare på peruker

  Hur sätter man fast en peruk? Hur tar man hand om sin peruk på bästa sätt? Hur får man peruken att sitta snyggt hela dagen?

  1. Välj en syntetperuk / fiberhår. Eftersom dessa har “formminne” så behöver du inte styla de varje dag. Även efter hårtvätt så återfår peruken sin naturliga styling.
  2. Börja med peruk i syntet och köp lite olika för att hitta stilen som du trivs bäst i. Sedan kan du investera i en mer lyxig peruk i äkta hår, när du vet vad du gillar mest. Det kan nämligen vara svårt att veta innan man testat olika under en lite längre period.
  3. Använd peruknät (kallas även wig cap eller peruklock) om du har eget hår under peruken, det hjälper dig att få håret så platt mot huvudet som möjligt. Om peruken blir som en hjälm på huvudet p.g.a. att du har bulligt hår under, så kommer man se direkt att det är en peruk. Ju plattare mot huvudet, desto bättre!
  4. Man kan limma fast sin peruk, men ett enklare sätt är att använda perukgrepp. Det får peruken att sitta kvar på huvudet trots att du inte använder peruklim eller peruktejp.
  5. Välj gärna en peruk med lugg och lace front. Att få hårfästet att sitta snyggt är det svåraste, men med en lugg (antingen en liten diskret lugg som den blonda peruken ovan, eller en tyngre lugg som den svarta peruken) så döljer man hela hårfästet och resultatet ser direkt naturligt ut.
  6. Använd en liten mängd torrschampo eller babypuder för att minska glansen på peruken. Ju glansigare hår desto mindre naturligt ser det ut.
  7. Våga klippa peruken för att den ska passa dig allra bäst. T.ex. har dessa peruker ganska långa luggar för att man ska kunna klippa och justera dom så som man önskar.
  8. Styla med värmeverktyg för att få “pricken över i-resultat”. Dock ej över 180°. T.ex. kan dessa luggar stylas som snedlugg eller rakt neråt.
  9. Ha en kam med dig när du går hemifrån, med peruker i syntethår är det inte lika enkelt att reda ut eventuellt trassel med bara fingrarna.
  10. Tvätta dina peruker regelbundet. Läs mer tvättguide här.
  11. Ta hand om dina peruker på bästa sätt! Läs hårvårdsinstruktioner här.
  12. Googla inte bara “peruker dam” och välj första bästa billiga. När det gäller peruker så får man det man betalar för.

  löshår, hårförlängning, peruker, peruker dam, blond peruk, hästsvans, längre hårtofs, hårtofs, blond, lång hästsvans, uppsatt hår, frisyr, peruk äkta hår, peruk fiberhår, futura fiber hair, fahlén of sweden, peruker dam

  Löshåret Hästsvans Wavy (längd 24) från Fahlén of Sweden.

  Löshår & Hårförlängning i hästsvans

  Fahlén of Sweden har inte bara peruker, utan även löshår i olika former (clip-on, hair band, hästsvansar och flätor) och det snabbaste och enklaste sättet att göra hårförlängning är en hästsvans! Denna finns i olika längder och man fäster den enkelt med clips och ett kardborreband som redan sitter fast på tofsen. Det finns även en kortare hårslinga för att linda rund tofsen. SÅ snyggt.

  Perfekt sätt att se mer stylad ut en vanlig vardag, men också jättesnyggt som en festlig uppsättning. I love it !!

  Fahlén of Sweden har även en butik i Umeå där man kan köpa alla deras produkter och peruker. Man kan också kontakta deras kundtjänstmedarbetare för att få hjälp och vägledning för att välja rätt på distans.

  De lanserar snart också peruker i äkta hår !! :)

  Med rabattkoden “HelenaFos” får ni 25% rabatt på peruker och löshår hos Fahlén of Sweden! (Ej accessoarer och tillbehör). Gäller fram till den 2022-06-25. 

  Läs även mina tidigare inlägg:

  Parfym online (Sommar 2022)

  2

  Att handla parfym online kan kännas klurigt, men med hjälp av bra doftbeskrivningar så kan man hitta sina bästa parfymer även på distans!

  Jag är inte en sådan som vill ha en stor parfym-garderob men vill alltid ha dessa två typer: 1. en fräsch och frisk parfym och 2. en varm och tropisk, mjukare parfym. Så växlar jag mellan dessa två beroende på dag och humör.

  Och så har jag alltid samma festparfym, sedan ÅR tillbaka, haha. Jag använder den inte ofta men när jag känner doften av Armani Code (adlink) så vet jag att det är fest! Då blir det smokey eyes och högklackat ;)

  versace versense edt, parfymer, parfym online, parfym dam, parfym rabattkod, parfym rea, parfym herr

  Mellan 9-29 maj 2022 har Parfym.se kampanj på utvalda parfymer och med rabattkoden helenasdoft får ni 25% rabatt :)

  Hur väljer man parfym online?

  Det viktigaste för mig är faktiskt inte att beskrivningen är detaljerad vad gäller doftnoter och specifika blommor, örter, bär eller vad nu parfymen består av. För jag vet ändå inte exakt hur amber och sjöliljor doftar.

  Utan när jag handlar parfym online så går jag mycket på känsla och stämning istället. Att t.ex. säga ordet “sommarparfym” är väldigt intetsägande. Men om det står “drömmigt blommig”, “varm, tropisk” och “lekfull och söt” så får man direkt en tydligare bild av alla parfymer. Även om orden drömmig, varm och lekfull egentligen inte säger någonting om själva doftnoterna.

  Därefter kan man läsa mer om parfymens doftnoter för ännu mer förståelse innan man köper sin parfym online :)

  På tal om vår och sommar, nu tänkte jag tipsa er om två parfymer som är somriga på olika sätt!

  Chloé Nomade Naturelle edp, parfymer, parfym online, parfym dam, parfym rabattkod, parfym rea, parfym herr

  Parfymtips nummer 1 är jag BESATT av.

  Chloé Nomade Naturelle EdP

  Om jag ska beskriva parfymen Chloé Nomade Naturelle (adlink) med två ord så säger jag varm och hypnotisk. Den är som en varm kväll i ett tropiskt land. Verkligen en Helena-doft!

  Jag har klickat hem denna parfym online men hade faktiskt sniffat på den i butik redan tidigare. Ni vet när man går runt i en butik och doftar på massa parfymer efter varandra.. Det är ju inte heller ett jättebra sätt att välja parfym, för det är så mycket dofter omkring så till slut tycker jag inte att någon parfym doftar särskilt gott.

  Så efter att ha gått igenom nästan hela butiken så kom jag till Chloé Nomade Naturelle och så stannade jag upp. Inte för att jag egentligen tycker att den doftar SÅ gott (det gör den i och för sig också, såklart) utan för att jag bara inte kunde sluta dofta !! Utan att jag visste varför. Förförisk verkligen, jag blev chockad själv, haha!

  Chloé Nomade Naturelle edp, parfymer, parfym online, parfym dam, parfym rabattkod, parfym rea, parfym herr

  Till och med flaskan är “jag”. Flätat band och skiftande ockrafärger.

  Beskrivningen när man handlar denna parfym online:

  Nomade-kvinnan drivs av äventyr och är konstant på väg mot nya horisonter. Chloé Nomade tar dig med på en spännande doftresa i jakten på det autentiska och meningsfulla: Nomade Eau de Parfum Naturelle är en Chloé parfym som hyllar poesin i mötet mellan olika kulturer och människor. En parfym för den äventyrliga.

  Topnoter: Jasmine absolute, bergamot
  Mellannoter: Date accord
  Basnoter: Vanilla, sandalwood

  Detta är en EdP (Eau de Parfum) vilket innebär att den doftar mer under en längre tid, till skillnad från parfymer som heter EdT och EdC. Bra att veta när man ska handla parfym online!

  Just denna variant heter “Naturelle” eftersom den är vegansk och innehåller 100% naturliga dofter, naturligt utvunnen alkohol och vatten. Förpackningarna innehåller även återvunna material, 15% till flaskan och 40% till asken.

  Min nya favorit, så glad att jag har denna på badrumshyllan nu!

  versace versense edt

  Versace Versence EdT

  Nu till den friska doften!

  Jag älskar dofter som får en att känna sig sådär nyduschad och ren i krispiga vita lakan.

  Så skulle jag beskriva Versace Versence EdT (adlink), fräsch på ett lyxigt sätt. Den har det söta från mandarin, päron och citrusfrukter samtidigt som den är ganska mjuk i grunden. Söt på ett friskt sätt, istället för på ett lekfullt sätt, kan man säga!

  Beskrivningen när man handlar denna parfym online:

  Toppnoter – Bergamott, grön mandarin, fikon, päron och citrusfrukter
  Mellannoter
  – Kardemumma, sjöliljor, narciss och jasmin
  Basnoter
  – Sandelträ, ceder, olivträd och mysk

  Versace Versense, EdT har komponerats med element från Medelhavet som återspeglar Versace-kvinnan på ett utsökt sätt. En modern doft som blomstrar av vackra och sällsynta blommor, full av energiska och oemotståndliga aromer.

  versace versense edt

  Slänger in länkarna igen så slipper ni scrolla upp: Chloé Nomade Naturelle (adlink), Versace Versence EdT (adlink) och sen Armani Code (adlink) visar jag inte i inlägget men vill ni dofta som party-Helena så är det denna ni ska välja! “En feminin och sensuell doft som fängslar sin omgivning“.

  Läs även:

  Kram på er !!

  New me! Helena 2.0 – Vad har hänt?

  8

  Hahaha, jag kunde inte låta bli att skratta nu när jag satte mig ner för att för första gången på länge skriva ett personligt blogginlägg (och visa mina nya kläder från Bubbleroom.se!) och tittade upp från datorn och såg mig omkring.

  Hur hamnade jag här helt plötsligt?

  Från att börja året som en campervan-hippie i Europa med stadigt förhållande sedan 12 år tillbaka, till nybliven singel och ensam i Spanien med tokiga Tinderdejter – I’m gonna tell you all about it ;) och nu bor jag på min 89-åriga pappas soffa i en etta i Alunda.

  Det gäller att hänga med i svängarna, hahaha!

  isblå tröja, blå varm vår sommar, bubbleroom

  Från hippie till soff-surfare

  Jag sitter här med en kopp nässelte som pappa kokat på egenplockade brännässlor och poppar spansk musik i hörlurar för att stänga ute ljudet av tv:en när pappa kollar på nyheterna.

  Bredvid tekoppen (bland smink och färgprover till förpackningar) ligger mina kristaller som bästa Emma postade till mig i Spanien när det tog slut mellan mig och Miska (hur gulligt?) och trälådan med min katts aska. Det är en SYN det här, haha!

  Jag blir otroligt bortskämd här hos pappa. Min nya slogan “strong independent woman” är plötsligt svår att leva upp till när man blir så otrolig uppassad hela tiden, hahaha. Det är mysigt också.

  isblå klänning, blå klänning, tight klänning, bubbleroom

  Bubbleroom Nelima Rib Dress Dusty Blue (adlink)

  New me!

  Eftersom jag inte kom hem med campervanen, utan flög från Spanien, så var jag tvungen att slänga mycket kläder som inte fick plats i packningen.

  Så nu är jag så glad att jag har ett samarbete med Bubbleroom och klickade hem 5 plagg som är användbara med stort A !!

  Ange rabattkoden “AMILEY” så får du -10% på hela sortimentet på Bubbleroom.se!

  När man inte äger många plagg (jag kommer fortsätta bo i min resväska ett tag till) så är det viktigt att plaggen är användbara vid många tillfällen och klimat, så att man klarar sig långt på få grejer :)

  isblå klänning, blå klänning, tight klänning, bubbleroom

  Bubbleroom Madina Knitted Sweater Light Blue (adlink)

  Man tänker lätt att “stickade tröjor köper man på vintern” men en mjuk och varm tröja har man ju användning av året om. Att slänga på sig ovanpå en klänning t.ex! Då är det PERFEKT med en tröja i fin pastellfärg.

  Singel och stum i Estepona

  Det tog alltså slut mellan mig och Miska den 1 januari, medan vi reste med campervanen i Spanien. Jag var helt knäckt, tog in på airbnb i 4 nätter och då blev min 17-åriga katt sjuk och dog.

  (Jag är okej! Kände mig tvungen att lägga in det här hahaha)

  Jag gick in i något typ av överlevnadsmode! Jag var ledsen väldigt intensivt och bearbetade jättemycket mentalt. Arbetade för att acceptera läget och se så mycket positivt i situationen som möjligt. Att jag var tacksam att jag och Miska fortfarande var sams och vänner, att det kanske är dags för ett nytt kapitel i livet och så var jag väldigt snäll mot mig själv “jag måste inte bestämma någonting nu, var ledsen bara, så kan du lösa allt det praktiska senare”.

  I februari bokade jag en airbnb-lägenhet i Estepona i två veckor. Det första som hände var att jag tappade rösten helt och kunde inte säga ett ord på 6 dagar! Jag bodde ensam för första gången i mitt liv, i ett främmande land, och kunde inte ens prata med min bästa kompis i telefon. Hahaha vilken BRA tajming!

  Men det var nog nyttigt, som att universum sa åt mig att vara ensam med mina tankar istället för att tjattra i telefon hela dagarna :)

  pastellila, vår tröja varm bubbleroom

  Bubbleroom Madina Knitted Sweater Dusty Lilac (adlink)

  Samma tröja som ovan, fast lila. Hur fin?? Hade den funnits i fler pastellfärger så hade jag köpt allihop!

  Single and ready to mingle ;)

  Det var först då som jag berättade för folk att vi hade gjort slut, en hel månad efter att det hände. Ni som följer mig på Instagram (@helenaamiley) fick veta samtidigt som min familj, haha!

  Jag fick SÅ mycket kärlek, jag är fortfarande överväldigad faktiskt ♥

  Det enda som blev konstigt för mig, var att jag berättade det så sent för alla och hade redan bearbetat så effektivt på egen hand. Alla dessa meddelanden hade jag egentligen behövt en månad tidigare, men då orkade jag inte hantera det. För alla omkring var detta helt nytt, såklart, men själv hade jag kommit ganska långt mentalt redan.

  Så samtidigt som jag fick meddelanden som “jag kommer ringa dig varje dag nu!” av personer som trodde jag var helt under isen, så satt jag där och väntade på min första dejt! Hahaha.

  Jaa ni hörde rätt, en dejt hör och häpna! Det var den eftermiddagen jag tappade rösten helt och var tvungen att viska och han tyckte det kändes så konstigt att prata vanligt när jag viskade, så han viskade också. Så märklig dejt, vi bara satt i soffan och viskade till varandra hahahahaha. Så klart att min första dejt NÅGONSIN inte bara kunde bli lite normal, haha!

  byxor med utsvängda ben

  Bubbleroom Tove High Waist Flared Superstretch Black (adlink)

  Nej men, hur trendig är jag?? Jeans med utsvängda ben !! S N Y G G T.

  Fun fact: Dessa byxor är ny tvättade och STRYKTA av min käre far. Ordning och reda. Jag sa ju att jag är bortskämd och uppassad ;)

  Strong independent woman!

  Airbnb-lägenheten var den plats där jag landade i 2 veckor för att bestämma nästa steg. Men jag ville verkligen inte tillbaka till Sverige, jag kände SÅ starkt att jag ville vara kvar i Spanien även fast jag var ensam.

  Och eftersom jag dessutom produkttestade i varmt klimat så bestämde jag mig för att stanna i 2 månader. Varför inte!? :) Jag lyckades få tag på en prisvärd lägenhet mellan Torremolinos och Benalmádena.

  Ni som följer mig på Instagram kanske tror att jag bara jobbade hela dagarna, eller satt vid havet, för det var typ det jag publicerade under denna period. Men det jag inte delade med mig av var att jag flängde runt på en del Tinder-dejter också ;)

  Jag kunde inte publicera om det eftersom alla på Tinder kollade min Instagram, haha! Men nu är jag inte aktiv på Tinder längre så nu erkänner jag ALLT, ask me anything hahaha.

  Men det handlade inte främst om dejtande, utan att socialisera mig! Och jag hade VÄLDIGT roligt !! Blev bjuden på picknick på stranden (som att vara med i Bachelor haha), åkte motorcykel, träffade en fransk militär på väg till Ukraina, kommunicerade med översättningsappar med killar som inte kunde engelska, hanterade svartsjukebråk (redan??) och flängde runt med Uber i Malaga!

  Träffade en speciell kille ♥ blev bjuden på spanskt födelsedagskalas och träffade hans familj, iiiiih!

  tröja med dragsko

  Bubbleroom Najda Drawstring Top Black (adlink)

  Mycket användbar tröja för man kan justera dragsko-banden och göra den kortare/längre så att den passar olika typer av byxor, perfecto!

  Tacksamhet

  Jag mådde så himla bra i Spanien. Jag var i min bubbla. Jag tog hand om mig själv. Jag jobbade effektivt. Jag träffade roliga människor och var med om väldigt mycket som jag aldrig hade varit med om ifall livet inte hade vänts upp och ner sådär tvärt.

  Min syster tyckte jag skulle starta en Helena in Spain-Youtubekanal och när jag skickade snapchats till henne så svarade hon “åååh det här hade varit ett SÅ bra avsnitt!!!” hahaha.

  Så trots att jag mådde så himla dåligt i januari, att jag såklart är ledsen över att det blev som det blev och saknar vanlife-livet och allting. Så är jag ändå väldigt tacksam!

  Jag hade nog aldrig bott i Sverige och tänkt tanken att flytta ensam till Spanien. Men nu när jag bara råkade bli “hemlös” i Spanien så trivdes jag jättebra med det!

  Så glad för allting !!

  isblå klänning, blå klänning, tight klänning, bubbleroom

  Även fast det bara är 5 plagg så är det verkligen som en nystart för mig! Jag behöver verkligen det.

  Kom ihåg att med rabattkoden AMILEY så får ni -10% rabatt på Bubbleroom.se!

  Jaa det var det. Jag behövde åka tillbaka Sverige för jobb i april och grät när jag lämnade min fina lägenhet som hade varit så snäll mot mig ♥

  Nu sparar jag pengar och lägger allt fokus på jobb. Men jag bor bara hos pappa tillfälligt! Det kanske blir en tripp till Spanien eller England i juni, sedan bor jag på Gotland från juli och i höst så vet jag inte, vi får se var livet tar mig!

  Det blir spännande !! :)

  Gå vidare efter separation

  Allt blir inte lyckat (som den här bilden till exempel) men det viktigaste är att ha kul ändå, hahaha!

  Följ mig gärna på Instagram om ni inte gör det redan! @helenaamiley :)

  Läs även:

  Maria Nila Recension (Volume & Styling)

  0

  Jag är jättenöjd med min hårvårdsrutin just nu och använder i dagsläget enbart produkter från Maria Nila, recension kommer här!

  Efter att jag fotade bilderna till detta inlägg så la jag ut en selfie på Instagram och fick direkt ett dm med frågan “vad har du för produkter i ditt hår? Så fint!“. Bra timing för här kommer en gedigen genomgång med både steg för steg och recension :)

  Maria Nila recension, vegansk hårvård, hårvårdsprodukter, cruelty free, svensk hårvård, volym i håret, tips, hår

  Maria Nila – Recension

  Maria Nila har veganska hårvårdsprodukter som tillverkas i Sverige.

  Min hårtyp: Jag har rakt hår och utan styling är det otroligt platt. Jag har väldigt fett hårbotten, längderna är blekta och i dagsläget ganska slitet så topparna känns torra och frissiga.

  Jag önskar mer volym i hårbotten och mer välvårdade längder. Mycket kräsen när det gäller hårvård är jag också, värt att tillägga innan ni läser recensionerna ;) Mig imponerar man inte på så lätt!

  Maria Nila recension, pure volume, schampo, schampo, balsam, conditioner, vegansk hårvård, hårvårdsprodukter, cruelty free, svensk hårvård, volym i håret, tips, hår

  Maria Nila Pure Volume – Recension

  Maria Nila Pure Volume Shampoo (adlink)
  Eftersom jag har väldigt fett hår, använder torrschampo varenda dag och tvättar håret enbart en gång i veckan – ja då förstår ni att jag behöver ett effektivt schampo. Men många schampon löddrar ingenting vid första användningen, jag behöver schamponera håret tre gånger och framför allt massera mycket i hårbotten för att det ska kännas rent. Det kan ta lång tid..

  Men inte med denna! Jag ÄLSKAR hur effektivt detta schampo är! Det löddrar redan vid första användningen och jag behöver bara tvätta två gånger med schampo så är det rent. Och inte jobba in det så mycket i håret heller.

  Extra glad att jag har en big size-förpackning, 1 liter! Vet ni vad jag känner när jag ser denna schampoflaska i badrummet? Jag känner mig rik, haha! Som när kylskåpet är påfyllt med goda grejer ;)

  Väldigt trevlig doft också, söt men fräsch skulle jag kalla den. Ganska mild, men det beror också på vad man jämför med såklart.

  Maria Nila Pure Volume Conditioner (adlink)
  Även balsamet är jättebra. Det jag reagerar positivt på med både schampot och balsamet är att detta är väldigt dryga produkter. Jag gillar när ett balsam bara “glider i” håret och man inte behöver fylla upp hela handflatan med produkt liksom. Så är detta balsam! Väldigt lent, glider i håret enkelt och man behöver en väldigt liten mängd.

  Jag har Maria Nila Pure Volume Trio Big Size (adlink) som är ett kit med både schampo, balsam (1 liter var) samt en hårinpackning i samma serie. Men det går att köpa separat samt i mindre flaskor också: Maria Nila Pure Volume Duo (adlink)

   recension, pure volume, hårinpackning, hårmask, hair gasque, vegansk hårvård, hårvårdsprodukter, cruelty free, svensk hårvård, volym i håret, tips, hår

  Maria Nila Pure Volume Masque (adlink)
  Så när som på att jag hade föredragit pumpflaska även på hårinpackningen, istället för burk, så gillar jag allting även med hårinpackningen!

  Hade gärna sett den helt silikonfri också, men man kan inte få allt ;) Jag är inte emot silikoner i smink, men föredrar silikonfria produkter i min hårrutin. Läs mitt inlägg om silikoner i hårvård här.

  Nog om det! Inpackningen är också väldigt dryg, den är krämig och känns liksom “rik” vilket jag gillar. Mitt hår efter Maria Nilas hårinpackning och balsam är wow-mjukt! Jag kan inte sluta klappa mitt eget hår efteråt, haha.

  Jag har som sagt Maria Nila Pure Volume Trio Big Size (adlink) som är ett kit med både schampo, balsam (1 liter var) samt denna hårinpackning (250 ml). Men det går att köpa separat också: Maria Nila Pure Volume Masque (adlink)

  Sammanfattning av Volume-serien:
  Jag tycker det är svårt att dra slutsatser om just schampo, hårinpackning och balsam kan ge volymgivande effekt på håret. För mitt hår behöver så mycket mer än det för att inte ligga helt platt på huvudet.

  Men de två viktigaste punkterna för att få fin volym är att 1: schampot är effektivt och 2: varken hårinpackningen eller balsamet tynger ner håret. Och båda dessa boxar tickar Maria Nila Volume-serie.

  Tilläggstips: Jag har inte med moussen på bild i detta inlägg men jag använder också Maria Nila Pure Volume Mousse (adlink) efter duschen och fönar sedan. Även moussen är väldigt dryg så man behöver inte mycket alls – ett steg som verkligen gör synlig skillnad för volymen i håret!

  Maria Nila recension, pure volume, vegansk hårvård, hårvårdsprodukter, torrschampo, torr schampo, dry shampoo, cleansing powder cruelty free, svensk hårvård, volym i håret, tips, hår

  Maria Nila Cleansing Powder – Recension

  Maria Nila Cleansing Powder (adlink)
  Ett av mina största nörd-områden i livet: torrschampo haha!

  Detta torrschampo är inte en klassisk spray utan mer som en stor kryddburk. En spray innehåller vätska blandat med pulver, efter att vätskan har avdunstat så finns bara pulver kvar. I denna produkt så skippar man vätskan helt, det är enbart det absorberande pulvret.

  Jag gillar pulver-torrschampon av anledningen att jag använder väldigt mycket torrschampo och därmed tycker det är jobbigt att spraya ner hela badrummet. Jag har ett väldigt litet badrum vilket gör att jag står och andas in ångorna efteråt, det är inte så trevligt. Det slipper jag med denna manuella burk!

  Maria Nila Cleansing Powder doftar väldigt fräscht, är otroligt effektivt mot oljighet (även för mig med mycket fett hår) och ger en lätt känsla i håret. Inte särskilt volymgivande eller strukturgivande, vilket är bra för då kan jag “överkonsumera” och ändå dra fingrarna genom håret utan problem ;)

  Det jag brukar göra är att använda denna för att suga upp allt fett. Sedan använder jag ett mer volymgivande torrschampo i spray-form efteråt för att få den där extra volymen och texturen. Och då behöver jag väldigt lite produkt, eftersom håret inte längre är fett.

  recension, pure volume, vegansk hårvård, hårvårdsprodukter, torrschampo, torr schampo, dry shampoo, cleansing powder cruelty free, svensk hårvård, volym i håret, tips, hår

  Som en kryddburk som sagt, simple as that. Det enda som är drygt är att ha med den i handväskan, för korken är inte tajt emot så när man öppnar den så har det kommit ut pulver ovanför hålen. Det stör inte mig, men bra att veta om man flänger runt mycket så är det ingen bra ha-i-handväska-produkt.

  recension, pure volume, vegansk hårvård, hårvårdsprodukter, torrschampo, torr schampo, dry shampoo, cleansing powder cruelty free, svensk hårvård, volym i håret, tips, hår

  Man kan hälla lite i handen och massera in. Men jag föredrar att ösa rakt ner i hårbotten och därefter massera in det ordentligt.

  Jag har ganska mörkt hårbotten just nu men tycker inte att den får håret att se dassigt ut trots att jag applicerar mycket. Jag har testat både potatismjöl och majsmjöl vid akut torrschampo-brist och då ser man ju helt pudrig ut i huvudet efteråt. Men inte med denna!

  maria nila, recension, pure volume, vegansk hårvård, hårvårdsprodukter, torrschampo, torr schampo, dry shampoo, cleansing powder cruelty free, svensk hårvård, volym i håret, tips, hår

  Maria Nila Dry Shampoo – Recension

  Maria Nila Dry Shampoo (adlink)
  Ett bra torrschampo som ger mer volym och struktur än Maria Nilas Cleansing Powder. Bra val om man önskar använda torrschampo som en stylingprodukt och inte bara för att få bort fett hårbotten :)

  Vissa torrschampon är väldigt effektiva i sin absorberingsförmåga för att få bort fett hår och andra torrschampon är mer som stylingprodukter som även bidrar med volym, textur och stadga. Jag skulle säga att detta är ett mellanting mellan de båda!

  Den doftar fräscht (jag är väldigt känslig mot torrschampon med stark parfymdoft, eftersom jag använder så mycket). Och för mig med väldigt fett hår (som jag nämnt tusen gånger nu, hehe) så är en kombination av Cleansing Powder och detta Dry Shampoo ett vinnande koncept som effektivt tar bort oljan, ger fin volym samtidigt som jag inte går runt och stinker parfym. Fint och fräscht bara, helt enkelt!

  recension, pure volume, vegansk hårvård, hårvårdsprodukter, torrschampo, torr schampo, dry shampoo, cleansing powder cruelty free, svensk hårvård, volym i håret, tips, hår

  Spraya och massera sedan in med fingertopparna.

  maria nila, recension, repair, structure repair leave in cream, recension, pure volume, vegansk hårvård, hårvårdsprodukter, cruelty free, svensk hårvård, volym i håret, tips, hår

  Maria Nila Structure Repair Leave In Cream – Recension

  Maria Nila Structure Repair Leave In Cream (adlink)
  Detta är en ny favoritprodukt och garanterat inte den sista flaskan jag kommer äga!

  Först och främst är produktbeskrivningen som gjort för mitt blekta och lite slitna hår “stärker och bygger upp skadat hår. Leave-in krämen ger fukt, näring och reparerar kluvna hårtoppar samtidigt som det fungerar som värmeskydd.” Precis vad mina längder behöver!

  Eftersom jag bara tvättar håret en gång i veckan och använder mycket torra produkter i hårbotten, så behöver jag också liva upp längderna med återfuktning mellan tvättarna. Annars ser det ganska torrt och dassigt ut i mitten av veckan.

  Dessutom brukar jag ofta fläta håret på kvällen och vakna med fina lockar på morgonen (bild längst ner i inlägget) och då är denna kräm perfekt! Lockarna blir SÅ fina på morgonen och håret känns välvårdat och lent.

  Det som gör att jag gillar denna är just att den är så lätt samtidigt som den känns “rik”. För många leave in-krämer känns för tunga på mitt hår. Krämen är väldigt lätt, en blandning av kräm och gel. Men samtidigt väldigt dryg, man behöver inte mycket allt till hela håret (och mitt hår är ganska tjockt, jag har tunna hårstrån men dom är många).

  Samt bonus-detaljen att den är i pump som enkelt kan stå på hyllan eller handfatskanten medan man använder den. Istället för smala förpackningar och tuber, som man måste hålla i för att ta ut en klick. Jag gillar inte att hålla förpackningar med kladdiga händer, hehe. Om man ska ta en andra klick av en tubförpackning och redan smort in halva håret liksom.

  maria nila, recension, repair, structure repair leave in cream, recension, pure volume, vegansk hårvård, hårvårdsprodukter, cruelty free, svensk hårvård, volym i håret, tips, hår

  Nu håller jag den förvisso i handen på bilden, men det var bara för att visa flaskan i kameran, haha.

   recension, repair, structure repair leave in cream, recension, pure volume, vegansk hårvård, hårvårdsprodukter, cruelty free, svensk hårvård, volym i håret, tips, hår

  Man kan använda den i fuktigt hår efter hårtvätt men jag använder den mest i torrt hår mellan tvättarna.

  volym i håret, torrschampo, dry shampoo

  Efter dessa steg kan man massera upp otroligt mycket volym! Lejon-varning!

  hårvårdstips, hårtips, blekt hår, balayage, leave in balsam

  Så då är det perfekt med leave in-krämen för att få lite mer välvårdad look i längderna och sedan lägger jag håret lite mer tillrätta i hårbotten. Sen är det klart!

  Fräscht och luftigt hårbotten och lena längder, perfekt! ;)

  Sammanfattad produktlista:

  (Alla länkar är adlinks)

  Produkt-kiten finns som sagt att köpa som separata produkter också. Bara att klicka på länken och kolla Maria Nilas sortiment på Parfym.se!

  lockigt hår, lockigt hår med flätor, vågigt hår, maria nila, leave in cream

  Samma kväll som ovanstående steg för steg-bilder fotades så gjorde jag två inbakade flätor, dagen efter såg mitt hår ut såhär! Det resultat är mycket tack vare leave in-krämen. Med en tyngre kräm så blir lockarna inte så här lockiga, för håret blir för tungt. Och utan leave-in kräm så blir lockarna bara frissiga.

  Mycket nöjd tjej! :)

  Läs även mina tidigare inlägg:

  sv_SESwedish