Brun Utan Sol » 15 Frågor & Svar om BUS (+ tips)

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Jag har fått många frågor angående brun utan sol / BUS, därför har jag nu gjort ett inlägg med alla frågor & svar om just detta. Slänger även in några brun utan sol-tips!

  Mitt tidigare inlägg fokuserar mer på produkterna jag använder och hur jag gör när jag applicerar. Ni kan läs det i sin helhet här: Ida Warg produkter + recension.

  Det var efter det inlägget som alla frågor dök ner i inkorgen, som jag ska besvara nu! :)

  brun utan sol, bus

  15 Frågor & Svar om Brun Utan Sol (BUS) + tips

  Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man?
  2. Är det farligt?
  3. Kan man använda BUS under graviditet?
  4. Hur länge ska det verka?
  5. Vilken är BUS är bäst?
  6. Hur länge håller BUS?
  7. När ska man använda BUS?
  8. Fungerar BUS tabletter?
  9. Var kan man köpa BUS?
  10. Hur länge ska man vänta innan man duschar?
  11. Kan man applicera BUS utan handske?
  12. Måste man skrubba bort BUS?
  13. Kan man använda BUS i ansiktet?
  14. Hur får man bort BUS?
  15. Kan man sola med BUS?

  brun utan sol, bus, före efter, tips, märken, bäst i test, användning, applicering, händer, fötter, ansikte, ögon, armhålor

  - Annons -

  1. Hur gör man?

  Hur använder man brun utan sol egentligen? BUS appliceras enklast med en ”tanning mitt”, jag har gjort ett större inlägg om hur jag applicerar BUS som ni hittar här: Hur applicerar man brun utan sol?

  I det inlägget går jag även igenom dessa frågor:

  • Ska man skrubba huden före brun utan sol?
  • Hur applicerar man brun utan sol i armhålorna?
  • Hur applicerar man brun utan sol på händerna och fötterna?
  • Hur får man bort brun utan sol?

  Samt tydliga steg för steg-bilder och beskrivningar!

  vante, handske, användning, applicering, händer, fötter, ansikte, ögon, armhålor

  2. Är det farligt att använda brun utan sol?

  Nej, brun utan sol inte farligt. Det verksamma ämnet som gör huden brun är DHA som är en naturlig sockerart, vilket inte är farligt för varken hälsan eller huden.

  Man ska dock alltid handla från pålitliga handlare för att minimera risken för förfalskade produkter, vilket i sig kan innehålla farliga ämnen då de kanske inte är godkända för att säljas inom EU.

  3. Kan man använda brun utan sol om man är gravid?

  Det går bra att använda BUS när man är gravid! (Se frågan & svaret över).

  Det är betydligt viktigare att se över vad man äter och dricker när man är gravid, dvs. att man får i sig alla vitaminer & mineraler och äter i så stor utsträckning som möjligt naturlig mat.

  4. Hur länge ska brun utan sol verka?

  Brun utan sol verkar i ca. 3-4 timmar efter applicering, under denna tid ska du undvika att blöta ner de områden som du har använt BUS på. Det kan dock skilja sig lite från produkt till produkt, men det står tydligt i instruktionerna på förpackningen.

  5. Vilken är den bästa brun utan sol?

  Några populära märken av BUS är (adlinks) Tan Revel St Tropez, Cocoa Brown & Ida Warg, den senare har jag recenserat i detta inlägg: Ida Warg Brun Utan Sol (BUS)

  - Annons -

  Min syster använder Tan Revel och tycker dom är jättebra! Jag har testat ST Tropez förut och vill minnas att jag gillade dom också.

  En av mina favoriter är Eco by Sonya (adlink), deras hudvårdsprodukter är riktigt bra också. Har tipsat min företagspartner Emma om detta märke och hon är extremt nöjd också och har i sin tur tipsat flera av sina kompisar :)

  brun utan sol händer fötter steg för steg tips applicering användning

  Här är en gammal bild på mina händer före- och efter Eco By Sonya. Jämn och fin även på händerna!

  Om ni själva testat märken och fastnat för ett speciellt märke så lämna gärna en kommentar, det vore roligt att veta vilken ni tycker är bäst! :)

  6. Hur länge håller brun utan sol?

  Bus-resultatet håller generellt i ca. 5-7 dagar och beror på hur ofta man duschar, om man skrubbar sig mycket i duschen, hur långa och varma bad / duschar man tar m,m.

  Så med andra ord får man räkna med att bättra på sin BUS ca. en gång i veckan.

  I ansiktet kan det försvinna snabbare, då många har en mer gedigen rengöringsrutin av huden i ansiktet. Det kan därför vara en bra idé att ha en specifik brun utan sol för ansiktet, som man bättrar på med under veckan.

  användning, applicering, händer, fötter, ansikte, ögon, armhålor

  T.ex. tycker jag att Ida Warg Tanning Drops (adlink) är jättebra! Man blandar den med sin vanliga fuktkräm. Kan användas dagligen.

  - Annons -

  7. När ska man använda brun utan sol?

  BUS är vanligt att använda på vinterhalvåret och speciellt på våren då man är mer lättklädd och huden inte hunnit bli naturligt brun av solen. Då kan man få en solkysst ton på sin vinterbleka hud i väntan på att få lite färg!

  Men det går självklart att använda året om! Helst ska man inte sola så mycket och dessutom ska man vara noggrann med solkräm med hög SPF (30-50), då kan man behöva hjälpa solbrännan på traven ;)

  Det går även bra att använda om man solat och blivit ojämnt brun och/eller vill bättra på sin naturliga bränna!

  8. Fungerar brun utan sol tabletter?

  Det finns många olika brun utan sol tabletter så det är svårt att ge ett generellt svar. Men många av dem innehåller betakaroten som bland annat finns i morötter och andra färgstarka grönsaker.

  Betakaroten kan lagras i huden och om man ”mättar” sina depåer av betakaroten så kommer det börja lagras och ge en brun / orange nyans i huden. Detta måste dock underhållas eftersom om du slutar att äta betakaroten så kommer den effekten att avta efter ca. 1 månad.

  Samma effekt går att uppnå naturligt med att äta mycket morötter eller dricka morotsjuice dagligen, bästa effekten får man förstås i kombination med att sola.

  **OBS! Man ska dock vara försiktig om man är rökare, då karotener är antioxidanter och det har i studier visat sig att rökare som tagit tillskott av betakaroten har i större utsträckning utvecklat cancer. (Detta verkar dock enbart gälla kosttillskott & rökare, en tes är att de som utvecklat cancer redan hade cancer som sedan växt till sig snabbare.)

  betakaroten, brun, solbränna, orange, morot, bli brun

  Här ser ni morotsjuice i bakgrunden! Miska dricker det mycket och har faktiskt fått en varmare ton i huden. På ett jättefint sätt! I handflatorna är han lite orange faktiskt, haha. Men det är inte så tydligt.

  9. Var kan man köpa brun utan sol?

  BUS finns att köpa i de flesta butiker & online som har skönhetsprodukter. Jag rekommenderar NordicFeel.se (adlink) som ofta har olika erbjudanden och rabatter!

  10. Hur länge ska man ha brun utan sol innan man duschar?

  De flesta BUS-märken rekommenderar att undvika vatten ca. 3-4 timmar efter applicering. Vilket betyder att du bör vänta med att duscha ca. 3-4 timmar, och inte skrubba dig, för att förlänga hållbarheten.

  11. Kan man applicera brun utan sol utan handske?

  Det går bra att applicera brun utan sol utan handske. Det kan vara lättare att få jämnt med en ”tanning mitt” och man behöver inte vara lika försiktig med sina händer.

  Kan även tipsa om mitt äldre inlägg om BUS & händer: Hur använder man brun utan sol på händerna?

  12. Måste man skrubba bort brun utan sol?

  Man måste inte skrubba bort BUS men vill man bli av med det snabbare så kan ett tips vara att skrubba bort det. Det lossnar annars naturligt när man duschar och tappar döda hudceller. Värm upp huden ordentligt i duschen innan du exfolierar.

  Vissa bus-produkter försvinner på ett ojämnt sätt. Att man t.ex. blir lite fläckig på vissa områden. Då kan man med fördel ta en varm dusch och skrubba bort det sista, istället för att låta det försvinna naturligt.

  13. Kan man använda brun utan sol i ansiktet?

  Det går bra att använda BUS i ansiktet också, rengör och återfukta ansiktet innan bara! Många märken har även specifika BUS produkter för ansikte. T.ex. har Ida Warg en face lotion som jag har skrivit mer om i detta inlägg: Recension av Ida Warg produkter

  ”Hur applicerar man brun utan sol runt ögonen? Ska man göra det?” Var en av frågorna jag fick efter förra inlägget. Jag undviker huden runt ögonen, för den är så tunn så krämen ”vandrar uppåt” lite ändå. Du får inte en skarp kant bara för att du skippar ögonområdet. Jag lägger också tunt på kindbenen, för att undvika en kant. Lägger du tjockt på kinden och ingenting alls under ögat, då kan det bli en kant såklart.

  användning, applicering, händer, fötter, ansikte, ögon, armhålor

  14. Hur får man bort brun utan sol?

  Det mest effektiva sättet att få bort brun utan sol är att ta ett långt bad eller långa varma duschar och skrubba sig ordentligt. Det kan även vara bra att använda en enzympeeling, jag kan varmt rekommendera Ida Warg – Vitalizing Enzyme Body Peeling (adlink) den är superbra!! Jag använder den regelbundet.

  Det viktigaste är att värma upp huden innan man skrubbar sig.

  15. Kan man sola med brun utan sol?

  Det går alldeles utmärkt att sola med brun utan sol! Man måste dock komma ihåg att även om huden är brun, så är den inte skyddad mot solen, så det är viktigt att fortfarande smörja in sig med solkräm! Många BUS-produkter innehåller även parfym & andra ämnen som kan vid längre vistelse i solen ge allergiska reaktioner och/eller ojämn pigmentering på huden.

  Men är man medveten om detta och uppmärksam så finns det annars inga risker med att njuta av den riktiga solen! :) En parfymfri bus-produkt är också att rekommendera.

  brun utan sol, bus, användning, applicering, händer, fötter, ansikte, ögon, armhålor

  Här är resultatet av Ida Warg Self-Tanning Mousse på mina ben! Alla Ida Warg-produkter hittar du som sagt på Nordicfeel.se (adlink).

  Hoppas ni fick svar på de frågor som ni sökte efter! Om ni inte hittar svaret på frågan eller vill tillägga något så kommentera gärna här nedan. Om ni har tips på produkter / märken eller andra tips & trix på hur ni gör så får ni gärna dela med er! :)

  Kram!

  Läs även: 

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish