Bryntips

  - Annons -

  Jag är lite utav ett ögonbrynsfreak, det kan jag erkänna. Jag granskar alltid andras ögonbryn när jag träffar nya människor/åker tåg/tittar på TV o.s.v.

  Det låter lite dömande när jag säger det så där, men jag är bara så intresserad av just ögonbryn och det inspirerar mig så mycket :)

   

  Man brukar ofta ge tips på hur man får naturligt snygga ögonbryn som framhäver ögonen/ansiktet på bästa sätt. Men det är ju väldigt populärt med lite mer ”fejkade former” också. Lite för långa, för breda och för täta – jämfört med de klassiska brynmallarna.

  Det har liksom blivit en stilfråga mer än regel. Till exempel så har rockiga brudar ofta smala, väldigt höga och gärna långa ögonbryn. Och det passar ju jättebra! :)

  - Annons -

  Jag hatar när folk säger att det är fel att måla ögonbrynen onaturligt höga, eller att man måste börja ovanför tårkanalen/näsvingen. Dessa tips är bara hjälpmedel, inga måsten!

   

  Meeen om man (som jag) ofta studerar andras ögonbryn, så finns det faktiskt detaljer som för mig känns mer som ”okunnighet” än fråga om smak. Det är ju jättesvårt att forma ögonbrynen, speciellt om man vill ha en mer onaturlig form och inte följer sina egna strån.

  Här kommer de två detaljerna som är allra vanligast att se på väldigt ifyllda ögonbryn, som jag tror att personen i fråga också skulle vela förbättra:

  1. Denna fyrkant i fram – Trollas lätt bort om genom att måla underdelen av brynet lite närmare näsan.
  2. Extremt spetsig kant på brynets högsta punkt – Det är svårt att få till en snygg vinkel om man vill att den ska böjas tvärt. En 90-gradersvinkel funkar i underkanten, men försök få en mer rundad form i överkant så slipper du det där spetsiga hörnet.

  Dessa två detaljer får ögonbrynet att lätt se ojämnt och hackigt ut (skillnaden syns mest på nedersta bilder med båda ögonen)

  Här är mitt förslag istället.

  Formen är fortfarande lika hög och lika skarp. Men ger ett mer harmoniskt och välbalanserat intryck.

  - Annons -

  Här ser ni skillnaden.

   

  Hoppas detta inlägg var till hjälp! :)

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  5 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish