Blond balayage (naturlig blond hårfärg)

  1

  Blond balayage är en het trend sedan länge och detta inlägg handlar främst om hur du bevarar/får en finare blond ton i håret efter blekning. En naturlig blond hårfärg helt enkelt!

  Det är nämligen inte helt lätt att få den där ”naturliga” blonda tonen på håret med bara silverprodukter. Som varken slår åt grönt, gult eller allmänt ser dassigt ut.

  Jag har varit blondin i många, många år och är självutnämnd expert i ämnet, haha.

  blond balayage, blonde, blond hårfärg, blond toning, färgad hårinpackning, mr smith, peach blonde, strawberry blonde, recension, review,

  Blond balayage

  Först och främst så rekommenderar jag att bleka blond balayage! Eller kortfattat ljusare i längderna och mörkare i botten. Då slipper du den skarpa utväxten. Förut helblekte jag utväxten varannan månad, men nu bleker jag håret ungefär var 9:e månad.

  Måste dock rätta mig själv och understryka att blond balayage är ett slarvigt uttryck. För balayage är inte ett resultat, det är en teknik. Mitt hår är inte ens en blond balayage. Var beredd på det när du går till frisören och säger ”en blond balayage tack”. Det är bra att visa bilder och förklara vilket resultat du är ute efter så det inte blir missförstånd.

  djuprengörande schampo, beläggningar i håret, metaller i håret, grönt hår av klor, paul mitchell recension, review

  Beläggningar i håret

  Mitt första tips är att djuprengöra håret innan du gör blond balayage hos frisören. Det är olika beroende på var man bor, men hos många (i Uppsala där jag bor är det katastrof) så innehåller vattnet metaller och skapar beläggningar i håret.

  Man kan också få det av att bada i klorvatten (eller duscha i kranvattnet i Spanien, fick jag lära mig den hårda vägen hehe)

  Varför djuprengörande schampo? Har du beläggningar i håret så tar inte blekningen lika bra. Du kommer få en snabbare blekning (mer skonsam) och finare blond ton om du tvättar bort alla beläggningar innan ditt frisörbesök. Ju mindre håret bleks desto mer gult kommer det se ut.

  I recommend Paul Mitchell Clarifying Shampoo Three (adlink) som är ett otroligt välrecenserat djuprengörande schampo och jag gillar det också! Känns inte alls sådär uttorkande som många andra djuprengörande schampon gör, men ändå effektiv.

  blond balayage, blonde, blond hårfärg, blond toning, färgad hårinpackning, mr smith, peach blonde, strawberry blonde, recension, review,

  Före och efter djuprengörande schampo + den färgade hårinpackningen jag ska berätta om nedan!

  Finare blond hårfärg

  Många upplever att en tid efter att man gjort blond balayage hos sin frisör så förändras den blonda tonen. Man kan antingen bli mer varm eller gul i tonen, eller mer åt det gröna, dassiga hållet.

  Detta beror antingen (eller både och) på dessa två anledningar:

  1. Frisören lägger en nyansering / blond toning i håret efter blekning, för att få en fin blond hårfärg. Denna kommer successivt att tvättas ur. Den nyblekta varmare tonen kommer då fram.

  2. Får du beläggningar i håret av metaller i vattnet så skapar det som sagt en grönaktig dassig blond hårfärg.

  Kombinationen av dessa två är mitt hår! Oavsett hur fint resultat jag får efter att ha gjort blond balayage hos frisören, så får jag efter ett tag en ganska gröndassig blond ton efter ett tag.

  Djuprengörande schampo är en del av lösningen. Om du får bort beläggningarna så kan du direkt se att din hårfärg får en finare ton!

  Vill du få större skillnad på din blonda hårfärg eller kanske en mer kall blond balayage, så rekommenderar jag färgad hårinpackning:

   blond toning, färgad hårinpackning, mr smith, peach blonde, strawberry blonde, recension, review,

  Mr Smith Blonde – Recension

  På före- och efterbilden ovan ser ni (förhoppningsvis) att efterbilden har en finare blond balayage. Men den är inte heter kall åt det silvriga hållet, utan bara mindre gröngul. En naturlig blond hårfärg :)

  Detta är tack vare att Mr Smith finns i varianterna:

  Jordgubbsblond (rosaröd): Mr Smith Strawberry Blonde (adlink)
  Persikablond (varm): Mr Smith Peach Blonde (adlink)
  Silver kall blond (blå): Mr Smith Blonde (adlink)

  Blåa silverprodukter neutraliserar gula toner. Men det kan också bli en dassig grön ton av det om det gula skiner igenom lite, eftersom gult + blått blir grönt. Samt det faktum att blått är ganska dassigt i sig.

  blond balayage, blonde, blond hårfärg, blond toning, färgad hårinpackning, mr smith, peach blonde, strawberry blonde, recension, review,

  Jag löser detta genom att först använda en silverprodukt (i detta fall Mr. Smith Blonde) och därefter kan man lägga på en inpackning med rosa eller röda pigment som neutraliserar bort den gröna och samtidigt ger det en mer naturlig blond hårfärg!

  Jag gör alltså dubbla hårinpackningar efter varandra. Men det behövs nog inte varje tvätt.

  Min favoritkombo är Blonde + Strawberry Blonde. Det är den kombinationen ni ser på före- och efterbilden. Men Peach Blonde är jättefin också!

   blond toning, färgad hårinpackning, mr smith, peach blonde, strawberry blonde, recension, review,

  In total: Djuprengörande schampo innan du bleker blond balayage och därefter då och då efteråt för att rensa ur beläggningar. Samt däremellan använda både silverprodukter och produkter med rosa och röda toner – det kommer ge dig en jättefin naturlig blond hårfärg!

  Delar reklamlänkarna på produkterna igen så slipper ni scrolla upp om ni är sugna:

  Jordgubbsblond (rosaröd): Mr Smith Strawberry Blonde
  Persikablond (varm): Mr Smith Peach Blonde
  Silver kall blond (blå): Mr Smith Blonde
  Djuprengörande schampo: Paul Mitchell Clarifying Shampoo Three

  blond balayage, blonde, blond hårfärg, blond toning, färgad hårinpackning, mr smith, peach blonde, strawberry blonde, recension, review,

  Hoppas alla tips var till hjälp!

  Produkterna finns bland annat på Perfym.se och jag har en rabattkod!

  Kod: Helenajuni
  Villkor: 15% på hela sortimentet och 5% extra på befintliga kampanj (summer sale) Giltighet: Under juni 2022

  Also read my other posts:

  Wigs in fiber hair (+ 12 tips for beginners)

  2

  Jag älskar peruker och löshår! Men det är en djungel, vad är skillnaden på peruk i äkta hår eller syntet? Hur fäster man en peruk och finns det några tips för en nybörjare?

  Oavsett om man saknar hår själv, vill förlänga/förtjocka eller bara variera sin frisyr – så finns det en rad tips och råd som kan vara till hjälp!

  I detta inlägg har jag testat peruker och löshår från Fahlén of Sweden som har ett stort utbud av peruker, löshår, hästsvansar, flätor, scrafs, dreadlocks, lösögonfransar, håraccessoarer och tillbehör för peruker och löshår.

  Med rabattkoden ”HelenaFos” får ni 25% rabatt på peruker och löshår hos Fahlén of Sweden! (Ej accessoarer och tillbehör). Gäller fram till den 2022-06-25. 

  peruker, peruker dam, svart peruk, mörkbrun peruk, peruk med lugg, peruk äkta hår, peruk fiberhår, futura fiber hair, fahlén of sweden, peruker dam

  Peruken Ming från Fahlén of Sweden. 

  Peruk i äkta hår eller peruker i syntet?

  En vanlig fråga många ställer sig innan man väljer löshår (av alla de slag) är om man ska välja äkta hår eller syntet.

  Fördelar med peruk i syntet är att dom ofta har ”minne” så köper du t.ex. en lockig peruk så kommer lockarna automatiskt studsa tillbaka igen efter att du tvättat peruken. Det är också billigare med en syntetperuk.

  Samtidigt är ju en peruk i äkta hår svårslagen när det gäller att kännas och se naturligt ut, eftersom det är just det, helt naturligt. Och går att styla med värmeverktyg och ta hand om som ett naturligt hår. Det trasslar inte lika enkelt och är lättare att ta hand om.

  Det handlar också om kvalitén. En peruk i syntet i dålig kvalité ser väldigt fejk ut, men det finns också peruker i syntet som är av högre kvalité. Tidigare har jag bara googlat ”peruker dam” och köpt första bästa billiga peruk. Det har kommit hem peruker som inte alls liknat bilderna och med hår som står åt olika håll – och går ej att styla med värmeverktyg heller. De är nästan omöjliga att använda, inte ens till maskerad.

  peruker, peruker dam, blond peruk, lockig peruk, peruk med lugg, peruk äkta hår, peruk fiberhår, futura fiber hair, fahlén of sweden, peruker dam

  Peruken Mizuki från Fahlén of Sweden. 

  Peruker i fiberhår

  Fahléns peruker i syntet är gjorda av fiberhår, vilket har fördelarna av syntet (formminne samt billigare) men also fördelarna av en peruk i äkta hår; ser mer naturlig ut OCH lyssna på detta – går att styla med värmeverktyg!! T.ex. har jag plattat luggen på den svarta peruken som ni ser i början av inlägget.

  Dessa är bra alternativ om man vill ha en fin peruk men till betydligt billigare pris än en peruk i äkta hår.

  12 tips för nybörjare på peruker

  Hur sätter man fast en peruk? Hur tar man hand om sin peruk på bästa sätt? Hur får man peruken att sitta snyggt hela dagen?

  1. Välj en syntetperuk / fiberhår. Eftersom dessa har ”formminne” så behöver du inte styla de varje dag. Även efter hårtvätt så återfår peruken sin naturliga styling.
  2. Börja med peruk i syntet och köp lite olika för att hitta stilen som du trivs bäst i. Sedan kan du investera i en mer lyxig peruk i äkta hår, när du vet vad du gillar mest. Det kan nämligen vara svårt att veta innan man testat olika under en lite längre period.
  3. Använd peruknät (kallas även wig cap eller peruklock) om du har eget hår under peruken, det hjälper dig att få håret så platt mot huvudet som möjligt. Om peruken blir som en hjälm på huvudet p.g.a. att du har bulligt hår under, så kommer man se direkt att det är en peruk. Ju plattare mot huvudet, desto bättre!
  4. Man kan limma fast sin peruk, men ett enklare sätt är att använda perukgrepp. Det får peruken att sitta kvar på huvudet trots att du inte använder peruklim eller peruktejp.
  5. Välj gärna en peruk med lugg och lace front. Att få hårfästet att sitta snyggt är det svåraste, men med en lugg (antingen en liten diskret lugg som den blonda peruken ovan, eller en tyngre lugg som den svarta peruken) så döljer man hela hårfästet och resultatet ser direkt naturligt ut.
  6. Använd en liten mängd torrschampo eller babypuder för att minska glansen på peruken. Ju glansigare hår desto mindre naturligt ser det ut.
  7. Våga klippa peruken för att den ska passa dig allra bäst. T.ex. har dessa peruker ganska långa luggar för att man ska kunna klippa och justera dom så som man önskar.
  8. Styla med värmeverktyg för att få ”pricken över i-resultat”. Dock ej över 180°. T.ex. kan dessa luggar stylas som snedlugg eller rakt neråt.
  9. Ha en kam med dig när du går hemifrån, med peruker i syntethår är det inte lika enkelt att reda ut eventuellt trassel med bara fingrarna.
  10. Tvätta dina peruker regelbundet. Läs mer tvättguide here.
  11. Ta hand om dina peruker på bästa sätt! Läs hårvårdsinstruktioner here.
  12. Googla inte bara ”peruker dam” och välj första bästa billiga. När det gäller peruker så får man det man betalar för.

  löshår, hårförlängning, peruker, peruker dam, blond peruk, hästsvans, längre hårtofs, hårtofs, blond, lång hästsvans, uppsatt hår, frisyr, peruk äkta hår, peruk fiberhår, futura fiber hair, fahlén of sweden, peruker dam

  Löshåret Hästsvans Wavy (längd 24) från Fahlén of Sweden.

  Löshår & Hårförlängning i hästsvans

  Fahlén of Sweden har inte bara peruker, utan även löshår i olika former (clip-on, hair band, hästsvansar och flätor) och det snabbaste och enklaste sättet att göra hårförlängning är en hästsvans! Denna finns i olika längder och man fäster den enkelt med clips och ett kardborreband som redan sitter fast på tofsen. Det finns även en kortare hårslinga för att linda rund tofsen. SÅ snyggt.

  Perfekt sätt att se mer stylad ut en vanlig vardag, men också jättesnyggt som en festlig uppsättning. I love it !!

  Fahlén of Sweden har även en butik i Umeå där man kan köpa alla deras produkter och peruker. Man kan också kontakta deras kundtjänstmedarbetare för att få hjälp och vägledning för att välja rätt på distans.

  De lanserar snart också peruker i äkta hår !! :)

  Med rabattkoden ”HelenaFos” får ni 25% rabatt på peruker och löshår hos Fahlén of Sweden! (Ej accessoarer och tillbehör). Gäller fram till den 2022-06-25. 

  Also read my previous posts:

  Perfume online (Summer 2022)

  2

  Att handla parfym online kan kännas klurigt, men med hjälp av bra doftbeskrivningar så kan man hitta sina bästa parfymer även på distans!

  Jag är inte en sådan som vill ha en stor parfym-garderob men vill alltid ha dessa två typer: 1. en fräsch och frisk parfym och 2. en varm och tropisk, mjukare parfym. Så växlar jag mellan dessa två beroende på dag och humör.

  Och så har jag alltid samma festparfym, sedan ÅR tillbaka, haha. Jag använder den inte ofta men när jag känner doften av Armani Code (adlink) så vet jag att det är fest! Då blir det smokey eyes och högklackat ;)

  versace versense edt, parfymer, parfym online, parfym dam, parfym rabattkod, parfym rea, parfym herr

  Mellan 9-29 maj 2022 har Perfym.se kampanj på utvalda parfymer och med rabattkoden helenasdoft får ni 25% rabatt :)

  Hur väljer man parfym online?

  Det viktigaste för mig är faktiskt inte att beskrivningen är detaljerad vad gäller doftnoter och specifika blommor, örter, bär eller vad nu parfymen består av. För jag vet ändå inte exakt hur amber och sjöliljor doftar.

  Utan när jag handlar parfym online så går jag mycket på känsla och stämning istället. Att t.ex. säga ordet ”sommarparfym” är väldigt intetsägande. Men om det står ”drömmigt blommig”, ”varm, tropisk” och ”lekfull och söt” så får man direkt en tydligare bild av alla parfymer. Även om orden drömmig, varm och lekfull egentligen inte säger någonting om själva doftnoterna.

  Därefter kan man läsa mer om parfymens doftnoter för ännu mer förståelse innan man köper sin parfym online :)

  På tal om vår och sommar, nu tänkte jag tipsa er om två parfymer som är somriga på olika sätt!

  Chloé Nomade Naturelle edp, parfymer, parfym online, parfym dam, parfym rabattkod, parfym rea, parfym herr

  Parfymtips nummer 1 är jag BESATT av.

  Chloé Nomade Naturelle EdP

  Om jag ska beskriva parfymen Chloé Nomade Naturelle (adlink) med två ord så säger jag varm och hypnotisk. Den är som en varm kväll i ett tropiskt land. Verkligen en Helena-doft!

  Jag har klickat hem denna parfym online men hade faktiskt sniffat på den i butik redan tidigare. Ni vet när man går runt i en butik och doftar på massa parfymer efter varandra.. Det är ju inte heller ett jättebra sätt att välja parfym, för det är så mycket dofter omkring så till slut tycker jag inte att någon parfym doftar särskilt gott.

  Så efter att ha gått igenom nästan hela butiken så kom jag till Chloé Nomade Naturelle och så stannade jag upp. Inte för att jag egentligen tycker att den doftar SÅ gott (det gör den i och för sig också, såklart) utan för att jag bara inte kunde sluta dofta !! Utan att jag visste varför. Förförisk verkligen, jag blev chockad själv, haha!

  Chloé Nomade Naturelle edp, parfymer, parfym online, parfym dam, parfym rabattkod, parfym rea, parfym herr

  Till och med flaskan är ”jag”. Flätat band och skiftande ockrafärger.

  Beskrivningen när man handlar denna parfym online:

  Nomade-kvinnan drivs av äventyr och är konstant på väg mot nya horisonter. Chloé Nomade tar dig med på en spännande doftresa i jakten på det autentiska och meningsfulla: Nomade Eau de Parfum Naturelle är en Chloé parfym som hyllar poesin i mötet mellan olika kulturer och människor. En parfym för den äventyrliga.

  Topnoter: Jasmine absolute, bergamot
  Mellannoter: Date accord
  Base notes: Vanilla, sandalwood

  Detta är en EdP (Eau de Parfum) vilket innebär att den doftar mer under en längre tid, till skillnad från parfymer som heter EdT och EdC. Bra att veta när man ska handla parfym online!

  Just denna variant heter ”Naturelle” eftersom den är vegansk och innehåller 100% naturliga dofter, naturligt utvunnen alkohol och vatten. Förpackningarna innehåller även återvunna material, 15% till flaskan och 40% till asken.

  Min nya favorit, så glad att jag har denna på badrumshyllan nu!

  versace versense edt

  Versace Versence EdT

  Nu till den friska doften!

  Jag älskar dofter som får en att känna sig sådär nyduschad och ren i krispiga vita lakan.

  Så skulle jag beskriva Versace Versence EdT (adlink), fräsch på ett lyxigt sätt. Den har det söta från mandarin, päron och citrusfrukter samtidigt som den är ganska mjuk i grunden. Söt på ett friskt sätt, istället för på ett lekfullt sätt, kan man säga!

  Beskrivningen när man handlar denna parfym online:

  Top notes – Bergamott, grön mandarin, fikon, päron och citrusfrukter
  Mellannoter
  – Kardemumma, sjöliljor, narciss och jasmin
  Base notes
  – Sandelträ, ceder, olivträd och mysk

  Versace Versense, EdT har komponerats med element från Medelhavet som återspeglar Versace-kvinnan på ett utsökt sätt. En modern doft som blomstrar av vackra och sällsynta blommor, full av energiska och oemotståndliga aromer.

  versace versense edt

  Slänger in länkarna igen så slipper ni scrolla upp: Chloé Nomade Naturelle (adlink), Versace Versence EdT (adlink) och sen Armani Code (adlink) visar jag inte i inlägget men vill ni dofta som party-Helena så är det denna ni ska välja! ”En feminin och sensuell doft som fängslar sin omgivning”.

  Also read:

  Kram på er !!

  New me! Helena 2.0 - What happened?

  8

  Hahaha, jag kunde inte låta bli att skratta nu när jag satte mig ner för att för första gången på länge skriva ett personligt blogginlägg (och visa mina nya kläder från Bubbleroom.se!) och tittade upp från datorn och såg mig omkring.

  Hur hamnade jag här helt plötsligt?

  Från att börja året som en campervan-hippie i Europa med stadigt förhållande sedan 12 år tillbaka, till nybliven singel och ensam i Spanien med tokiga Tinderdejter – I’m gonna tell you all about it ;) och nu bor jag på min 89-åriga pappas soffa i en etta i Alunda.

  Det gäller att hänga med i svängarna, hahaha!

  isblå tröja, blå varm vår sommar, bubbleroom

  Från hippie till soff-surfare

  Jag sitter här med en kopp nässelte som pappa kokat på egenplockade brännässlor och poppar spansk musik i hörlurar för att stänga ute ljudet av tv:en när pappa kollar på nyheterna.

  Bredvid tekoppen (bland smink och färgprover till förpackningar) ligger mina kristaller som bästa Emma postade till mig i Spanien när det tog slut mellan mig och Miska (hur gulligt?) och trälådan med min katts aska. Det är en SYN det här, haha!

  Jag blir otroligt bortskämd här hos pappa. Min nya slogan ”strong independent woman” är plötsligt svår att leva upp till när man blir så otrolig uppassad hela tiden, hahaha. Det är mysigt också.

  isblå klänning, blå klänning, tight klänning, bubbleroom

  Bubbleroom Nelima Rib Dress Dusty Blue (adlink)

  New me!

  Eftersom jag inte kom hem med campervanen, utan flög från Spanien, så var jag tvungen att slänga mycket kläder som inte fick plats i packningen.

  Så nu är jag så glad att jag har ett samarbete med Bubbleroom och klickade hem 5 plagg som är användbara med stort A !!

  Enter the discount code ”AMILEY” så får du -10% på hela sortimentet på Bubbleroom.se!

  När man inte äger många plagg (jag kommer fortsätta bo i min resväska ett tag till) så är det viktigt att plaggen är användbara vid många tillfällen och klimat, så att man klarar sig långt på få grejer :)

  isblå klänning, blå klänning, tight klänning, bubbleroom

  Bubbleroom Madina Knitted Sweater Light Blue (adlink)

  Man tänker lätt att ”stickade tröjor köper man på vintern” men en mjuk och varm tröja har man ju användning av året om. Att slänga på sig ovanpå en klänning t.ex! Då är det PERFEKT med en tröja i fin pastellfärg.

  Singel och stum i Estepona

  Det tog alltså slut mellan mig och Miska den 1 januari, medan vi reste med campervanen i Spanien. Jag var helt knäckt, tog in på airbnb i 4 nätter och då blev min 17-åriga katt sjuk och dog.

  (Jag är okej! Kände mig tvungen att lägga in det här hahaha)

  Jag gick in i något typ av överlevnadsmode! Jag var ledsen väldigt intensivt och bearbetade jättemycket mentalt. Arbetade för att acceptera läget och se så mycket positivt i situationen som möjligt. Att jag var tacksam att jag och Miska fortfarande var sams och vänner, att det kanske är dags för ett nytt kapitel i livet och så var jag väldigt snäll mot mig själv ”jag måste inte bestämma någonting nu, var ledsen bara, så kan du lösa allt det praktiska senare”.

  I februari bokade jag en airbnb-lägenhet i Estepona i två veckor. Det första som hände var att jag tappade rösten helt och kunde inte säga ett ord på 6 dagar! Jag bodde ensam för första gången i mitt liv, i ett främmande land, och kunde inte ens prata med min bästa kompis i telefon. Hahaha vilken BRA tajming!

  Men det var nog nyttigt, som att universum sa åt mig att vara ensam med mina tankar istället för att tjattra i telefon hela dagarna :)

  pastellila, vår tröja varm bubbleroom

  Bubbleroom Madina Knitted Sweater Dusty Lilac (adlink)

  Samma tröja som ovan, fast lila. Hur fin?? Hade den funnits i fler pastellfärger så hade jag köpt allihop!

  Single and ready to mingle ;)

  Det var först då som jag berättade för folk att vi hade gjort slut, en hel månad efter att det hände. Ni som följer mig på Instagram (@helenaamiley) fick veta samtidigt som min familj, haha!

  Jag fick SÅ mycket kärlek, jag är fortfarande överväldigad faktiskt ♥

  Det enda som blev konstigt för mig, var att jag berättade det så sent för alla och hade redan bearbetat så effektivt på egen hand. Alla dessa meddelanden hade jag egentligen behövt en månad tidigare, men då orkade jag inte hantera det. För alla omkring var detta helt nytt, såklart, men själv hade jag kommit ganska långt mentalt redan.

  Så samtidigt som jag fick meddelanden som ”jag kommer ringa dig varje dag nu!” av personer som trodde jag var helt under isen, så satt jag där och väntade på min första dejt! Hahaha.

  Jaa ni hörde rätt, en dejt hör och häpna! Det var den eftermiddagen jag tappade rösten helt och var tvungen att viska och han tyckte det kändes så konstigt att prata vanligt när jag viskade, så han viskade också. Så märklig dejt, vi bara satt i soffan och viskade till varandra hahahahaha. Så klart att min första dejt NÅGONSIN inte bara kunde bli lite normal, haha!

  byxor med utsvängda ben

  Bubbleroom Tove High Waist Flared Superstretch Black (adlink)

  Nej men, hur trendig är jag?? Jeans med utsvängda ben !! S N Y G G T.

  Fun fact: Dessa byxor är ny tvättade och STRYKTA av min käre far. Ordning och reda. Jag sa ju att jag är bortskämd och uppassad ;)

  Strong independent woman!

  Airbnb-lägenheten var den plats där jag landade i 2 veckor för att bestämma nästa steg. Men jag ville verkligen inte tillbaka till Sverige, jag kände SÅ starkt att jag ville vara kvar i Spanien även fast jag var ensam.

  Och eftersom jag dessutom produkttestade i varmt klimat så bestämde jag mig för att stanna i 2 månader. Varför inte!? :) Jag lyckades få tag på en prisvärd lägenhet mellan Torremolinos och Benalmádena.

  Ni som följer mig på Instagram kanske tror att jag bara jobbade hela dagarna, eller satt vid havet, för det var typ det jag publicerade under denna period. Men det jag inte delade med mig av var att jag flängde runt på en del Tinder-dejter också ;)

  Jag kunde inte publicera om det eftersom alla på Tinder kollade min Instagram, haha! Men nu är jag inte aktiv på Tinder längre så nu erkänner jag ALLT, ask me anything hahaha.

  Men det handlade inte främst om dejtande, utan att socialisera mig! Och jag hade VÄLDIGT roligt !! Blev bjuden på picknick på stranden (som att vara med i Bachelor haha), åkte motorcykel, träffade en fransk militär på väg till Ukraina, kommunicerade med översättningsappar med killar som inte kunde engelska, hanterade svartsjukebråk (redan??) och flängde runt med Uber i Malaga!

  Träffade en speciell kille ♥ blev bjuden på spanskt födelsedagskalas och träffade hans familj, iiiiih!

  tröja med dragsko

  Bubbleroom Najda Drawstring Top Black (adlink)

  Mycket användbar tröja för man kan justera dragsko-banden och göra den kortare/längre så att den passar olika typer av byxor, perfecto!

  Tacksamhet

  Jag mådde så himla bra i Spanien. Jag var i min bubbla. Jag tog hand om mig själv. Jag jobbade effektivt. Jag träffade roliga människor och var med om väldigt mycket som jag aldrig hade varit med om ifall livet inte hade vänts upp och ner sådär tvärt.

  Min syster tyckte jag skulle starta en Helena in Spain-Youtubekanal och när jag skickade snapchats till henne så svarade hon ”åååh det här hade varit ett SÅ bra avsnitt!!!” hahaha.

  Så trots att jag mådde så himla dåligt i januari, att jag såklart är ledsen över att det blev som det blev och saknar vanlife-livet och allting. Så är jag ändå väldigt tacksam!

  Jag hade nog aldrig bott i Sverige och tänkt tanken att flytta ensam till Spanien. Men nu när jag bara råkade bli ”hemlös” i Spanien så trivdes jag jättebra med det!

  Så glad för allting !!

  isblå klänning, blå klänning, tight klänning, bubbleroom

  Även fast det bara är 5 plagg så är det verkligen som en nystart för mig! Jag behöver verkligen det.

  Kom ihåg att med rabattkoden AMILEY så får ni -10% rabatt på Bubbleroom.se!

  Jaa det var det. Jag behövde åka tillbaka Sverige för jobb i april och grät när jag lämnade min fina lägenhet som hade varit så snäll mot mig ♥

  Nu sparar jag pengar och lägger allt fokus på jobb. Men jag bor bara hos pappa tillfälligt! Det kanske blir en tripp till Spanien eller England i juni, sedan bor jag på Gotland från juli och i höst så vet jag inte, vi får se var livet tar mig!

  Det blir spännande !! :)

  Gå vidare efter separation

  Allt blir inte lyckat (som den här bilden till exempel) men det viktigaste är att ha kul ändå, hahaha!

  Följ mig gärna på Instagram om ni inte gör det redan! @helenaamiley :)

  Also read:

  Maria Nila Review (Volume & Styling)

  0

  I am very happy with my hair care routine right now and currently only use products from Maria Nila, review is here!

  After I took the photos for this post, I posted a selfie on Instagram and immediately got a dm with the question "what products do you have in your hair? How nice!”. Good timing because here is a solid review with both step by step and review :)

  Maria Nila review, vegan hair care, hair care products, cruelty free, Swedish hair care, volume in the hair, tips, hair

  Maria Nila - Review

  Maria Nila has vegan hair care products made in Sweden.

  My hair type: I have straight hair and without styling it is unbelievable flat. I have very oily scalp, the lengths are bleached and currently quite worn so the tops feel dry and fresh.

  I want more volume in the scalp and more well-groomed lengths. I am also very picky when it comes to hair care, worth adding before you read the reviews;) I am not impressed so easily!

  Maria Nila review, pure volume, shampoo, shampoo, conditioner, conditioner, vegan hair care, hair care products, cruelty free, Swedish hair care, volume in the hair, tips, hair

  Maria Nila Pure Volume - Review

  Maria Nila Pure Volume Shampoo (adlink)
  Because I have very oily hair, use dry shampoo every single day and wash my hair only once a week - well then you understand that I need an effective shampoo. But many shampoos do not lather at first use, I need to shampoo my hair three times and above all massage a lot on the scalp to make it feel clean. It can take a long time ..

  But not with this one! I LOVE how effective this shampoo is! It foams already at the first use and I only need to wash twice with shampoo so it is clean. And do not work it so much into the hair either.

  Extra happy that I have a big size package, 1 liter! Do you know how I feel when I see this shampoo bottle in the bathroom? I feel rich, haha! Like when the fridge is filled with good stuff;)

  Very nice scent too, sweet but fresh I would call it. Pretty mild, but it also depends on what you compare with of course.

  Maria Nila Pure Volume Conditioner (adlink)
  The conditioner is also great. What I react positively to with both the shampoo and the conditioner is that these are very expensive products. I like when a conditioner just "slides" in the hair and you do not have to fill up the entire palm with product as well. This is balm! Very smooth, slides in the hair easily and you need a very small amount.

  I have Maria Nila Pure Volume Trio Big Size (adlink) which is a kit with both shampoo, conditioner (1 liter each) and a hair wrap in the same series. But it is possible to buy separately and in smaller bottles as well: Maria Nila Pure Volume Duo (adlink)

   review, pure volume, hair wrap, hair mask, hair gasque, vegan hair care, hair care products, cruelty free, swedish hair care, volume in the hair, tips, hair

  Maria Nila Pure Volume Masque (adlink)
  As if I had preferred a pump bottle also on the hair wrap, instead of a jar, I like everything even with the hair wrap!

  Would have liked to have seen it completely silicone-free as well, but you can not get everything;) I am not against silicones in makeup, but prefer silicone-free products in my hair routine. Read my post about silicones in hair care here.

  Enough about that! The packaging is also very good, it is creamy and feels like "rich", which I like. My hair after Maria Nila's hair wrap and conditioner is wow-soft! I can not stop patting my own hair afterwards, haha.

  I have, as I said Maria Nila Pure Volume Trio Big Size (adlink) which is a kit with both shampoo, conditioner (1 liter each) and this hair wrap (250 ml). But you can also buy separately: Maria Nila Pure Volume Masque (adlink)

  Volume Series Summary:
  I find it difficult to draw conclusions about whether shampoo, hair wrap and conditioner can give a volume-giving effect to the hair. For my hair needs so much more than that to not lie completely flat on my head.

  But the two most important points for getting good volume are that 1: the shampoo is effective and 2: neither the hair wrap nor the conditioner weighs down the hair. And both of these boxes tick the Maria Nila Volume series.

  Additional tips: I do not have the mousse in the picture in this post but I also use Maria Nila Pure Volume Mousse (adlink) after the shower and then blow dry. The mousse is also very good so you do not need much at all - a step that really makes a visible difference to the volume of the hair!

  Maria Nila review, pure volume, vegan hair care, hair care products, dry shampoo, dry shampoo, dry shampoo, cleansing powder cruelty free, Swedish hair care, volume in the hair, tips, hair

  Maria Nila Cleansing Powder - Review

  Maria Nila Cleansing Powder (adlink)
  One of my biggest nerd areas in life: dry shampoo haha!

  This dry shampoo is not a classic spray but more like a large spice jar. A spray contains liquid mixed with powder, after the liquid has evaporated only powder remains. In this product you skip the liquid completely, it is only the absorbent powder.

  I like powder-dry shampoo for the reason that I use a lot of dry shampoo and thus find it difficult to spray down the entire bathroom. I have a very small bathroom which makes me stand and breathe in the fumes afterwards, it's not so nice. I can avoid that with this manual jar!

  Maria Nila Cleansing Powder smells very fresh, is incredibly effective against oiliness (even for me with very oily hair) and gives a light feeling in the hair. Not very volume-giving or structure-giving, which is good because then I can "overconsume" and still pull my fingers through the hair without problems;)

  What I usually do is use this to absorb all the fat. Then I use a more voluminous dry shampoo in spray form afterwards to get that extra volume and texture. And then I need very little product, because the hair is no longer oily.

  review, pure volume, vegan hair care, hair care products, dry shampoo, dry shampoo, dry shampoo, cleansing powder cruelty free, swedish hair care, volume in the hair, tips, hair

  Like a spice jar as I said, simple as that. The only thing that is just over is to have it in the handbag, because the cork is not tight against so when you open it, powder has come out above the holes. It does not bother me, but good to know if you toss around a lot, it is not a good carry-on bag.

  review, pure volume, vegan hair care, hair care products, dry shampoo, dry shampoo, dry shampoo, cleansing powder cruelty free, swedish hair care, volume in the hair, tips, hair

  You can pour a little in your hand and massage in. But I prefer to scoop straight down into the scalp and then massage it in properly.

  I have a pretty dark scalp right now but do not think it makes my hair look dull even though I apply a lot. I have tested both potato flour and corn flour in case of acute dry shampoo shortage and then you look completely powdery in the head afterwards. But not with this one!

  maria nila, review, pure volume, vegan hair care, hair care products, dry shampoo, dry shampoo, dry shampoo, cleansing powder cruelty free, swedish hair care, volume in the hair, tips, hair

  Maria Nila Dry Shampoo - Review

  Maria Nila Dry Shampoo (adlink)
  A good dry shampoo that gives more volume and structure than Maria Nila's Cleansing Powder. Good choice if you want to use dry shampoo as a styling product and not just to get rid of oily scalp :)

  Some dry shampoos are very effective in their absorbency to get rid of oily hair and other dry shampoos are more like styling products that also contribute volume, texture and firmness. I would say this is a cross between the two!

  It smells fresh (I am very sensitive to dry shampoo with a strong perfume scent, because I use so much). And for me with very oily hair (as I mentioned a thousand times now, hehe) a combination of Cleansing Powder and this Dry Shampoo is a winning concept that effectively removes the oil, gives nice volume while I do not go around and stink of perfume. Nice and fresh only, simply!

  review, pure volume, vegan hair care, hair care products, dry shampoo, dry shampoo, dry shampoo, cleansing powder cruelty free, swedish hair care, volume in the hair, tips, hair

  Spray and then massage in with your fingertips.

  maria nila, review, repair, structure repair leave in cream, review, pure volume, vegan hair care, hair care products, cruelty free, swedish hair care, volume in the hair, tips, hair

  Maria Nila Structure Repair Leave In Cream - Review

  Maria Nila Structure Repair Leave In Cream (adlink)
  This is a new favorite product and definitely not the last bottle I will own!

  First and foremost, the product description is made for my bleached and slightly worn hair ”strengthens and builds up damaged hair. The leave-in cream provides moisture, nourishment and repairs split ends while at the same time acting as heat protection.“Just what my lengths need!

  Since I only wash my hair once a week and use very dry products on the scalp, I also need to liven up the lengths with moisturizing between washes. Otherwise, it looks pretty dry and foggy in the middle of the week.

  In addition, I often braid my hair in the evening and wake up with nice curls in the morning (picture at the bottom of the post) and then this cream is perfect! The curls become SO nice in the morning and the hair feels well-groomed and smooth.

  What makes me like this is precisely that it is so light at the same time as it feels "rich". Too many leave-in creams feel too heavy on my hair. The cream is very light, a mixture of cream and gel. But at the same time very expensive, you do not need much everything for the whole hair (and my hair is quite thick, I have thin hairs but they are many).

  As well as the bonus detail that it is in a pump that can easily stand on the shelf or sink edge while using it. Instead of narrow packages and tubes, which you have to hold in to take out a click. I do not like to hold packages with sticky hands, hehe. If one is going to take a second click of a tube pack and already lubricated in half the hair as well.

  maria nila, review, repair, structure repair leave in cream, review, pure volume, vegan hair care, hair care products, cruelty free, swedish hair care, volume in the hair, tips, hair

  Now I certainly hold it in my hand in the picture, but it was just to show the bottle in the camera, haha.

   review, repair, structure repair leave in cream, review, pure volume, vegan hair care, hair care products, cruelty free, swedish hair care, volume in the hair, tips, hair

  You can use it in damp hair after hair washing, but I use it mostly in dry hair between washes.

  volume in the hair, dry shampoo, dry shampoo

  After these steps, you can massage up an incredible amount of volume! Lion warning!

  hair care tips, hair tips, bleached hair, balayage, leave in conditioner

  So then it is perfect with the leave-in cream to get a little more well-groomed look in the lengths and then I put the hair a little more straightened in the scalp. Then it's ready!

  Fresh and airy scalp and smooth lengths, perfect! ;)

  Summary product list:

  (All links are adlinks)

  The product kit is available to buy as separate products as well. Just click on the link and check out Maria Nila's range on Parfym.se!

  curly hair, curly hair with braids, wavy hair, maria nila, leave in cream

  The same evening as the above step-by-step pictures were taken, I made two baked-in braids, the next day my hair looked like this! That result is a lot thanks to the leave-in cream. With a heavier cream, the curls do not become so curly, because the hair becomes too heavy. And without leave-in cream, the curls will just be fresh.

  Very happy girl! :)

  Also read my previous posts:

  en_USEnglish