Min businessvecka v. 26

  - Annons -

  Veckan har bestått av två saker: Produkter, produkter, produkter och en djupdykning rakt ner i mina hjärnspöken haha!

  Mycket text idag, ibland är det så söndagsinläggen blir :) Enjoy!

  Paese utförsäljning, nyheter och nya förpackningar
  Att ordna en rea och ta in nyheter kanske låter som en snabb grej att göra. Men inte den här gången haha. Dels för att det alltid är mycket mer jobb än som syns utåt, men framför allt för att Paese alltid är lite struliga.

  Obs jag älskar Paese! Men det är ett helt virrvarr med nyanser, nästan alla heter bara siffror som dessutom är helt random. Nu har vissa utgått från vissa serier och det är jättesvårt att minnas vad nyanserna heter så man måste alltid dubbelkolla allting. Bara att räkna lagersaldon till rean gjorde en helt slut i huvudet “8 st 686, 10 st 668, 12 st 345” på 30 olika nyanser. Sen ska alla dessa in i webshopen också.

  - Annons -

  Dessutom så vill jag fråga personen som gjort deras nyansbilder hur processen gick till, för jag är på riktigt nyfiken över hur det kan bli så dåligt haha. När jag skulle lägga in bilderna i webshopen så var jag tvungen att redigera om dom själv i photoshop!

  Alltså visst kan nyanser skilja sig lite på olika skärmar men på glitter-skuggorna så var det extremt! Exempel: En ljusgrå nyans med lite dragning åt beigehållet. Till vänster ser ni Paeses bild och till höger ser ni min som jag redigerat själv:

  Om man köper skuggan till vänster som dels ser väldigt mörk ut men framför allt blå (!) och får hem ögonskuggan till höger, då tror man ju att man fått hem fel färg?

  Jag tycker sånt här jobb är roligt men inte när man inte har tid.

  Att handla online är inte samma som i butik, så därför måste man jobba extra mycket för att inte göra någon besviken. Förutom att redigera om produktbilderna så fotade jag även swatchbilder på alla 19 nya ögonskuggor!

  Här sitter jag halv 11 en lördagskväll och fotar ögonskuggor haha. Har jag bestämt mig för att hinna klart den veckan så har jag! ;)

  Jag uppdaterade vår Insta Story (följer ni @creativemakeup.se på instagram?) med alla swatchbilder samtidigt!

  - Annons -

  Så användbara och SÅ fina! Ni hittar dom i min webbshop här! Snart får ni se sminkningar med dessa fina ögonskuggor!

  Man vet att man är arbetsskadad när man ska duscha men inser hur fint ögonskuggorna skimrar och går ut för att hämta mobilen haha.

  Nu är bilderna fotade så nästa vecka ska jag blogga om dom mer detaljerat! Jag ska fota de nya rougerna också, men det får bli nästa vecka det också :)

  Fota förebilder till Fitnessfamiljen
  I ett söndagsinlägg för några veckor sedan skrev jag om företaget Fitnessfamiljen som vi ska starta upp igen med Hampus. Han drev det väldigt framgångsrikt för 4 år sedan och gick själv från att vara överviktig hela livet till supertränad!

  Men p.g.a. livets omständigheter så slutade han med både företaget och att ta hand om sin hälsa och nu står han på ruta ett igen – 128 kg och 128 cm runt midjan (hur enkelt att det är samma siffra? haha) och igår fotade vi förebilder för imorgon så sätter han igång igen!

  Imorgon är det 1 juli och måndag, hur trevligt men ny vecka och ny månad på samma dag? Som gjort för en nystart :)

  Redo att fota förebilder! Jag tog även bilder på första gången Hampus ställde sig på vågen vilket var på gränsen att jag fick, det är ganska ångestladdat eftersom Hampus inte är tjock för att han lever “det glada livet” utan för att det är destruktivt för honom. Alla är olika, en annan kompis till oss är tjock, glad och nöjd men för Hampus är det mörkare än så.

  - Annons -

  Samtidigt som man får följa Hampus viktresa så börjar vi jobba för att ta emot nya kunder, bygga hemsida, logga och diverse frågeformulär och dokument är på g! Snart börjar vi publicera mer info på Instagram och Facebook samt börja söka efter testpersoner för att få in fler före- och efterbilder :)

  Maila mig på helena@creativemakeup.se om ni är intresserade av att testa gratis samt ställe upp på före- och efterbilder. Ansiktet måste inte synas. Jag fick två förfrågningar när jag skrev förra inlägget och era mailadresser har jag redan skrivit upp!

  Följ Fitnessfamiljen för att stötta Hampus när börjar imorgon!!

  Det ser nästan riggat ut haha men detta är alltså Hampus två dagar innan “resan” börjar. Han hatar när jag kallar det “hans resa” men jag vet inte vad jag ska kalla det annars haha. Redbull, folköl och cigaretter samtidigt som vi har möte ute i skuggan. Jag var bara tvungen att fota en bild!

  Nytt sminkmärke på g?
  Ni vet att jag förut kom ganska långt i min research för att göra ett eget sminkmärke med en speciell nisch, det är ganska ovanligt med sminkkoncept som inte finns redan och jag trodde verkligen på idéen – och då måste man testa!

  Jag har i flera år haft två sminkmärke-idéer, 1. ett märke som är färgsprakande, roligt och unikt! Och 2. ett mer professionellt märke med nisch på ett specifikt område.

  För ett år sedan kollade jag upp möjligheterna för båda dessa och insåg att det “professionella” märket inte var aktuellt just då av olika anledningar, så jag började sätta tänderna i det färgsprakande märket först!

  Jag tror fortfarande på idéen ska tilläggas men efter att jag gjort min research så la jag det färgsprakande sminkmärket på is, kanske för all framtid. Det konceptet hade nämligen många svårigheter:

  1. Konceptet bygger på att produkterna är billiga och vår idé innefattade ett sätt att få ner priserna, men det visade sig att det mest är förpackningar och hanteringen som kostar och inte själva innehållet. Så det sprack lite där.
  2. Det skulle dock fungera ändå om man producerade en extremt stor mängd på en gång för att få ner priserna, men kostnaderna räknas per nyans och inte per produkt och för att få detta koncept att fungera så krävs jättemånga nyanser vilket hade resulterat i en mycket större investering än vi förutspått.
  3. Och dessa punkter går helt enkelt inte ihop med varandra, vi hade med hjälp av investerare kanske kunnat göra detta OM man var säker på lönsamheten. Men för att få ett budgetmärke lönsamt så räcker det inte med låga kostnader utan man måste också sälja till så extremt många kunder. För även om vinsten per såld produkt skulle vara 90% så blir det ändå inte många kronor per kund om produkten är jättebillig.
  4. Det här hade varit ett färgstarkt märke som hade krävt att det hela tiden kommer nyheter, limited edition, teman, kampanjer, samarbeten o.s.v. och det var det som jag förut tyckte lät roligast! Men jag har omvärderat lite. När jag började få hem testers och färgprover från producenter så insåg jag att jag inte vill jobba med att snabbt få ut massa nya produkter, speciellt inte för ett budgetmärke där man hela tiden måste prioritera för att hålla priserna nere. Jag kan inte välja en färdig formula som dom redan arbetar med för det är alltid småsaker som behöver justeras – och då kostar det därefter!

  Jag vill lägga allt krut på få produkter istället! Så jag insåg att det är sminkmärke nr.2 som jag vill göra, det mer “professionella” men som inte var aktuellt. Så hela våren har jag bara jobbat med salongen och sådant som jag redan har, inte påbörjat någonting nytt när jag inte vetat hur jag ska göra.

  Men innan midsommar fick jag veta att det eventuellt finns en möjlighet för sminkmärke nr. 2 ändå! Så nu har jag börjat specificera exakt vad jag vill ha för produkter m.m och påbörjat en presentation. En del av mig är rädd för att gå igång med drömmandet för mycket (mer om det längre ner i inlägget) men en del av mig är SUPERPEPP!

  Lördagen startades med en lång dusch där jag funderade på mitt sminkmärke och sjöng samtidigt haha. Sen började jag skriva på en presentation! Det går ganska snabbt för jag har haft dom här idéerna i mitt huvud så länge. Har redan kommit på ett jättebra namn för sminkmärket också, woop, woop!

  Är jag rädd för att misslyckas?
  I tisdags satt jag, Miska och Annika och hade ett “inspirationsmöte” där vi pratade både högt och lågt, bland annat fastnade vi länge på det här sminkmärket jag ska sätta tänderna i nu.

  Jag sa någonting i stil med “jag känner inte riktigt igen mig själv, jag brukar vara en sån som drömmer mig bort direkt och hoppar in i allt utan att tänka, men nu tänker jag nästan bara realistiskt och problemlösande från dag ett”. Och efter att ha pratat fram och tillbaka om alla “problem” så sa Annika “men jag känner mig nästan lurad nu, inget av det här är ju problem!” haha.

  Så vi gick in lite mer psykologiskt i mitt tankesätt (Annika har gått många år i terapi så hon är nästan en självlärd terapeut haha) och till slut insåg jag att det är så här jag känner:

  Det är en del av min personlighet att jobba flitigt och om jag påbörjar någonting så gör jag det färdigt! Men sedan vi startade salongen så är det så mycket idéer och projekt som antingen inte har blivit av alls eller som vi påbörjat men lagt ner för att det inte fungerade som planerat. Allt från småsaker som en enkel rutinförändring och nya behandlingar till större projekt som det där färgsprakande sminkmärket. Och nu känner jag nästan att jag hellre inte börjar alls än att börja och inse att jag måste lägga detta på is också. Det har liksom varit för många “misslyckanden” i förhållande till “antal vinster” för att min personlighet ska orka med haha. Jag är rädd för att bli en sån som bara snackar och påbörjar massa projekt men aldrig slutför någonting.

  Annikas svar på detta var “välkommen till livet som kreativ!” haha. Och hon har ju rätt, att våga testa nya saker är en del av att vara en bra företagare och att avsluta saker snabbt som man märker inte fungerar är inte ett misslyckande, det är smart!

  Jag vet ju egentligen att jag inte alls är en sådan som bara ger upp, men man måste säga det högt och inse varför man känner som man känner för att kunna skaka bort det :)

  Så nu kan jag släppa det och bli mig själv igen haha. Hey ho let’s go!

  Här simmar jag och funderar på framtiden och mitt sminkmärke haha. Vi var ju på Gotland över midsommar och de två första nätterna bodde vi på hotell och jag började varje morgon med att simma och basta ♥ Bästa meditationen!

  Mitt horoskop för 27 juni – 19 juli är: Kräftan: “Hallå nya inkomstmöjligheter! Med kvicke Merkurius i ditt inkomst-och pengahus kan det hända att du får goda möjligheter att sälja in dig eller din produkt. Resultatet blir mer pengar på kontot eller kanske en helt ny inkomstmöjlighet.

  Låter lovande iiih! Som alltid läser jag Helenas Horoskop på Amelia.se :)

  Välbehövd aktiv semester
  Ibland behöver man semester på olika sätt. Att umgås ensam med Miska och bara vila i en solstol och äta god mat behöver jag när jag har jobbat mig trött rent fysiskt. Men just nu är det mer psykiskt jobb med beslut, problemlösning, framtidsplaner o.s.v. och då behöver jag en aktiv semester för att koppla bort allting.

  Så vår midsommarsemester hade inte kunnat börja bättre: Två hotellnätter på Fårösunds fästning högst upp på Gotland! Kan rekommendera det hotellet såå mycket! Det var tyst, lugnt och harmoniskt samtidigt som det var en häftig miljö och man fick låna cyklar och cykla runt hur mycket man ville :) Och jätteenkelt att ta färjan över till Fårö.

  Min älskling på cykel ♥ Roligaste personen att åka runt på äventyr med! Får flashbacks till känslorna man hade när man var liten, Miska är den coola killen som gör tricks på cykeln och ropar på mig exalterat över en gigantisk padda som chillar bland benrester i en grotta. Och jag är den fnittriga tjejen som kommer vinglandes på en för hög sadel och behöver hjälp för att klättra upp för höga stenar. Jag tycker att Miska är världens roligaste och Miska tycker att jag är världens charmigaste, haha! Typ så var våra dagar! :)

  Jag inser att jag har samma klänning på alla bilder haha! Men den är såå praktiskt när det är soligt ute eftersom den är axelbandslös för jag vill inte ha solränder. Perfekt vardagsklänning på sommaren :)

  Sen fredag-måndag så bodde vi hemma hos Frida och Björn på deras magiska gård dom flyttade till förra veckan! Alltså den är helt amazing! Och där var det fullt med gäster tills vi åkte hem så det var mycket snack och utflykter hela helgen, såå trevligt! Precis vad jag behövde just nu!

  Idah, jag och Frida framför den satsiga midsommarstången! Bakom ser ni Fridas hästhage som snart har två hästar i sig. Vi hjälpte till att måla staketet, perfekt blandning av att njuta i solen, umgås och göra nytta samtidigt ♥ Såå tacksam över att jag har Frida som bästa vän, hon är bäst!

  Nu är kl 11.15 denna söndagsförmiddag och jag ska ta en kaffe i solen och sen funderar jag på att sy lite kanske. Det är också en bra aktiv ledighet :)

  Hoppas ni hade en fantastisk midsommarhelg och vecka ni också, oavsett hur och om ni firade!

  Kram på er ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish