Min vardagsmakeup

  - Annons -

  “Hej Helena! Jag undrar om du sminkar dig varje dag även när du inte gör en sminkning för att visa i bloggen? Och om du gör det, hur sminkar du dig då? Jag har för mig att du skrivit att du förut alltid var osminkad om du inte hade tid att göra en hel steg för steg, men att du nu blivit bättre på att vardagssminka dig bara för att känna dig mer uppiffad :) Hur mycket smink har du då ungefär?”

  Jaa det stämmer precis, det är inte varje morgon jag hinner fota en bloggsminkning och förut skippade jag då smink helt. Nu däremot gillar jag att piffa mig lite mer på morgonen så oftast sminkar jag mig ändå, men det finns också dagar då jag är helt osminkad också även fast jag ska jobba på salongen.

  Just nu är det i princip alltid så här jag ser ut varje dag!

  Basen
  Basen och brynen gör jag likadant som när jag fotar till bloggen, det är den som tar mest tid. Jag måste ha flera steg för att sminket ska hålla på min extremt oljiga hy så det är i princip samma rutin jämt.

  - Annons -

  Contouring även kring ögonen
  Samtidigt som gör contouring i ansiktet så gör jag även contouring på ögonen. För jag gillar när ögonen får lite mer djup/form och det går på några sekunder! Om ni undrar hur jag gör contouring kring ögonen så ser ni en tutorial på det i min tidigare sminkning “Ljus glittersminkning med Crystalline” i de första stegen på den sminkningen så gör jag contouring på ögonlocket med exakt samma produkter som jag använder i ansiktet.

  Då får jag lite ögonskuggseffekt utan att ha ögonskugga :)

  Läppar
  8 av 10 gånger så använder jag det färgade läppbalsamet Pixi Shea Butter Lip Balm i nyansen Ripe Raspberry. Jag har tre stycken av samma som jag använder: en i sminkhörnan hemma, en i handväskan och när jag hade kontor på jobbet så hade jag en på skrivbordet där också. Så himla bra! Läpparna är återfuktade men inte för krämiga och får en fin färg som är enkel att bättra på.

  Och de dagar jag använder en annan läpprodukt så väljer jag ofta en färg som funkar tillsammans med detta läppbalsam, då behöver jag inte ta med läppstiftet jag använde på morgonen utan bättrar på under dagen med detta läppbalsam bara. Så blir det successivt bara detta läppbalsam kvar sen i slutet av kvällen ;)

  Någon typ av rolig detalj
  Jag lägger alltid till någon typ av detalj som gör att sminkningen inte bara är “bas + mascara”. Jag är just nu 100% inne på eyeliner med vinge! Jag tycker jag får så fina ögon i det och dessutom lyfter det blicken fint utan att man behöver göra en avancerad ögonskuggssminkning.

  Glitter i ögonvrån har jag haft nästan varje dag sen oktober också :) Tröttnar aldrig! Det går att göra diskret för bara lite uppiggande effekt av ögonen. Glitter behöver inte betyda festmakeup. Klicka här för att se en sminkning med ljust, mingrönt glitter i ögonvrån.

  Väldigt ofta har jag en färgklick någonstans också, oftast blir det antingen gult i ögonvrån eller turkos ytterst på undre fransraden. Klicka här för att se en sminkning med gult i ögonvrån.

  Just nu har jag alltid Pixis glitter i ljust eller guld i ögonvrån + lite i mitten av ögonlocket.

  - Annons -

  Produktlista
  Jag varierar litegrann men oftast blir det samma produkter, här är produktlistan för allt jag använde i bilderna i detta inlägg:

  Ansiktsprimer oljig hy – Pixi Flawless & Poreless Primer
  Gelfoundation –
  Pixi H2O Skintint (2 Nude)
  Concealer – glo Under Eye Concealer (Golden)
  Nedmattande puder – Paese Bamboo Silk Powder
  Puder som neutraliserar rödhet glo Redness relief powder
  Contouring – Contouring Palette (2)
  Highlighter (med lyster) – Pixi Glow-Y-Powder (London lustre)
  Rouge – Blush (35)
  Fixing Mist – Pixi Makeup Fixing Mist

  Ögonbryn – glo Micro Brow Pencil (Raven)

  Ljust glitter – Pixi Liquid Fairy Lights (Crystalline)
  Eyeliner – Kryolan Cake Liner (Black) blandat med Kryolan Cake Liner Sealer istället för vatten för att göra den vattenfast
  Mascara –  Magnetic Lash Mascara
  Läppbalsam – Pixi Shea Butter Lip Balm (Ripe Raspberry)

  Jag är alltid ganska sparsam med mascara när jag inte har mycket ögonmakeup, tycker det är fint med bara lite fransar då. Jag brukar ha en halvtom mascara till vardagar och en mer nyöppnad till bloggsminkningar.

  Tidsåtgång
  Hur lång tid detta tar kan variera även om sminkningarna är typ likadana. Ibland har jag extra tid och då plockar jag även brynen, sjunger till goa låtar, dricker kaffe och allmänt småduttar på varje steg. Att täcka några finnar kan gå jättefort om jag har bråttom eller så är jag jättenoga med varje prick. Är jag på humör så kan jag t.ex. hålla på med detaljer som att måla en ljus penna runt läpparna först och applicerar läppbalsamet med pensel eller en passande läppenna så att jag får knivskarpa läppkonturer.

  Så allt från 10 till 40 minuter för samma sminkning haha!

  Så ja, detta är en vardagslook för mig även fast jag använder runt 15 produkter tillsammans haha. Det blir så när man tycker att det är roligt!

  Hoppas du som ställde frågan blev nöjd med svaret och att ni andra tyckte det var lite kul att läsa också :) Vore jättekul att höra hur alla ni sminkar er till vardags!

  - Annons -

  Kram ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish