Nybörjare inom smink?

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Många som inte sminkar sig så mycket själva, kikar säkert in på min blogg lite då och då iallafall för att de är intresserade.

  Därför tänkte jag börja med lite nybörjartips!

  1. Var början man?

  Svar: Shoppa hem lite smink!

  Smink är dyrt, och man vill kanske inte köpa värsta lagret på en gång. Det viktigaste tycker jag, det är en bra bas. Jag brukar handla på Lyko.se, bra erbjudanden och billigt!

  Här är de 6 produkterna som jag hade börjat med:

  • En allt-i-ett-foundation som fungerar både som concealer, foundation och puder. Jag rekommenderar gloPressed Base. En puderfoundation som vårdar huden. Dutta extra på de ställen du behöver täcka mer så fungerar den även som concealer. Fråga om hjälp i butiken så att du får rätt färg!

  - Annons -


  • Rouge
  för att få mer färg och liv i ansiktet. Köp en som är lite diskret brunrosa, så kan du använda den lite i tinningarna och på sidorna av hakan också (För att forma ansiktet, annat ord är shading). Du hittar massor av billiga rouger HÄR.

  Primer. En primer är som ett lim för ögonskuggor, då kan du köpa billiga ögonskuggor och det blir ändå bra. Mer lättjobbat, starkare färger, och håller längre! Jag använder Lumene Eyeshadow Primer.

  • Ögonskuggspalett. Vill du börja lite lätt så rekommenderar jag en 14-palett från IsaDora. Min första var paletten (35 Pearls), jättefin. Med en palett kan du välja att börja lätt med bara en färg, och sedan utveckla dig och testa fler kombinationer!

  • Ögonbrynspenna. Alla fyller inte i brynen, men har man väl börjat så är man fast. Min personliga åsikt – ett par välformade bryn kan göra hela sminkningen snygg, och “fula” bryn kan lika lätt förstöra en sminkning. Penna är lite lättare att börja med än brynskugga. Bästa pennan jag har testat är gloMinerals Presicion Brow Pencil. Finns för alla hårfärger, även blond. Brynpennan går i sin tur använda till ögonen som kajalpenna!

  • Komplettera med en mascara. Du hittar massor av billiga mascara HÄR!

  Totalt blir det ungefär en tusenlapp.

  Glöm inte sminkborstarna, foundationborste-rougeborste-ögonskuggsborste. Jag använder borstar från Nanshy.

  Nybörjare inom smink?

  Om ni gillade mitt inlägg om nybörjare inom smink, så skriv gärna en kommentar! Kramar! :)

   

  - Annons -

   

   

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  3 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish