Oljig hy (Produkter för fet hy)

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Tilda sa…
  hej, jag är en tjej som har problem med finnar och oljig hud, sminkar mig kl 7 o kl 8 är sminket borta i skolan. går o tittar mig i spegeln o allt ser kakigt o sprickit ut, o finnarna lyser igenom för sminket har åkt bort.

  Läs även mitt nyare inlägg: Fet hy: Bästa Produkter – Oljig & flottig hy i ansikte

  Det finns många olika knep att testa, det gäller att hitta det som passar en själv allra bäst :)

  Ansiktstvätt:
  Testa att inte tvätta ansiktet med vatten, vatten torkar ut och kan då ge ännu oljigare hud!

  Om du ändå känner att du hellre tvättar med vatten, så kan jag rekommendera Lactacydtvål som finns på vanliga mataffärer! Den återställer PH-balansen och jag märker stor skillnad på hur oljig huden blir.

  - Annons -

  Jag använder ögonsminksremover från H&M, en burk med oljiga pads för 39kr.
  Denna använder jag bara till ögonen!

  Sedan använder jag L’Oréals makeupremover (på en bomullstuss) till resten av ansiktet.

  Jag avslutar med en oljefri ansiktslotion från Neutrogena!

  Smink:
  Sedan är det bra grundsmink som gäller. Man får prioritera här om man har lite pengar, grundsminket är det viktigaste för att hela sminkningen ska se bra ut. Sen kan man välja billiga ögonskuggor osv :)

   

  Den Foundation som fungerar bäst för oljig hy är Pür Minerals Liquid Foundation.
  Ger ett naturligt och täckande resultat, som hålls matt.

  - Annons -

   

  Men vill man verkligen ha täckning på sina finnar så rekommenderar jag GloMinerals Pressed Base Foundation! Har inte testat någon Foundation som täcker så bra!

   

  Det ultimata är att ha Pür Minerals i hela ansiktet först, och sedan täcka extra på finnarna med gloMinerals.

  Att sedan alltid ha ett puder till hands under dagen är att rekommendera! GloMinerals Perfecting Powder är det jag gillar mest, men det finns på samma sida (creativemakeup.se) ett budgetpuder som också är transparent och bra! Rabattkoden fungerar på hela köpet

  Hoppas du är nöjd med svaret, och lycka till med allt!

   

  - Annons -
  Föregående artikelMin älskade sminkspegel med lampor
  Nästa artikelMossgrönt
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish