Önskesminkning – Date

  - Annons -

  “Hej!

  Nervös tjej här inför en första date med en sjuukt snygg kille, önskar lite hjälp med sminkningen! Jag är ute efter en lagomt sexig/flörtig sminkning, som inte ger intrycket av att ha ansträngt sig för mycket, men ändå är tilldragande. Jag har en nyinköpt grön-glittrig eyeliner jag aldrig använt, men tyckte färgen var så sjukt snygg så var tvungen att ge efter för ha-begäret – vore kul om den kunde kombineras in i sminkningen! I övrigt är jag mer för lite dova färger, svart-brun-mörklila, men är öppen för det mesta som inte ger en överdriven look :) Har blå-grå ögon, ljusbrunt-rött hår och en ganska kall hudton. 

  Hoppas det går att lösa på någe vis, man vill ju se så snygg ut som möjligt! ;) Kram!”

  Beskrivande ord: Lagom är bäst, Mörkt men inte färgglatt, Jag gillar alla sorters sminkningar, Mörkt, Glittrigt, Eyeliner utan vinge, Flera olika ögonskuggor, Sotad, Intensiv, Svart.

  Vad kul med date! Självklart vill jag hjälpa dig med detta :)

  - Annons -

  Jag älskar att blanda in lite psykologi i mina sminkningar, och en datesminkning är ju perfekt i det fallet! Det låter dessutom i din beskrivning som att du är lite ute efter en partysminkning, så jag antar att ni ska på middag eller liknande.

  Om ni sitter mitt emot varandra och pratar så är det ögonen man vill fokusera på, jag skulle därför hellre lägga lite mer ögonmakeup och skippa läpparna helt. Dessutom köra på en enkel outfit och en vardagsfrisyr, en sned fläta kanske om du har långt hår. Då kommer dina ögon att lysa (!) och dessutom slipper du tänka på läppsmink om ni äter/dricker/pussas ;). Återfukta läpparna med lite läppbalsam innan bara så att dom ser mjuka och fina ut.

  Som du beskriver så vill du ha en sotad och intensiv makeup, och det är jättebra för de flesta killar gillar sotade ögon på tjejer (enligt min egen research). Intensiva ögon ger dessutom en lite flirtig och “sexig” känsla och det kommer vara svårt för killen att släppa din blick!

  Jag rekommenderar också att ljusa upp ordentligt innerst på ögat och highlighta under ögonbrynet, då ser dina ögon större ut samtidigt som det gör att din sotning inte blir lika tung eller “för mycket”.

  En skimrig ljus skugga i ögonvrån ger dessutom ett gladare och snällare intryck.

  Din glitteridé älskar jag! Om du applicerar glittereyelinern ytterst på övre fransraden så kommer det blinga diskret när du blinkar och dina ögon kommer bli mer intressanta att titta på. Ibland när jag sminkar så, så har jag fått kommentaren “jag kan inte sluta titta på dina ögon!” och det är precis så man vill ha det på första dejten :)

  Var noga med ögonfransarna också, det är viktigt för att känna sig snygg och flirtig. Har du “dåliga” fransar så kan du köpa enstaka fransknippen och limma fast istället för en hel rad med lösögonfransar, det ger ett naturligare resultat!

  grön glittereyeliner

  Jag har inte denna eyeliner själv, men jag blandade i lite grön lösögonskugga i min guldglittriga eyeliner från True Gold så blev det i alla fall liknande!

  IMG_5134

  - Annons -

   

  Med blixt

  IMG_5135

   

  IMG_5157_111

   

  Utan blixt

   

  IMG_5158_111

   

  - Annons -

  IMG_4186_1 - kopia

   

  Jag har använt dessa färger ur paletten från Boots no 7 som jag skrev om i detta inlägg.

  önskesminkning date

  1.  Ljus ögonskugga innerst på ögonlocket och upp under ögonbrynet.
  2. Brungrön ögonskugga i mitten av ögonlocket.
  3. Plommonbrun ögonskugga ytterst på ögonlocket.
  4. Svart ögonskugga ytterst på undre fransraden och upp ytterst på ögonlocket.
  5. Sudda kanterna.
  6. Svart eyeliner längs övre fransraden, Kryolan Cake Eyeliner.
  Svart kajalpenna innerst av vattenlinjen, Yves Rocher Ögonpenna (01 Noir)
  7. Ljus skimrig ögonskugga i ögonvrån och innerst på undre fransraden, Annikas Favoritskugga.
  8. Grön glittereyeliner (min är grönguldig) över den svarta eyelinern på övre fransraden.
  9. Svart mascara på alla fransarna, nudh mineral Mascara.

  IMG_5141_111

  IMG_5150_111

  IMG_5167_111

   

  Detta är en riktig partysminkning om man matchar till en klänning och lockigt hår, men om du är lite mer diskret på den fronten som jag nämnde tidigare så blir denna sminkning perfekt till en date!

  Känner du att den ändå är lite för mörk så är det bara att sota lite mindre under ögat samt skippa den utdragna formen så blir sminkningen direkt mer diskret.

   

  Lycka till på dejten!!

  - Annons -
  Föregående artikelTips mot nervositet
  Nästa artikelHallonröda läppar
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  6 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish