SEO för makeupartister och beauty influencers

- Annons -

Under åren har skönhetsindustrin vuxit till att bli massiv och mycket konkurrenskraftig. Ändå, även med dessa snabba förändringar, är en av de största utmaningarna som en makeupartister och beauty influencer står inför för att kunna driva konstant trafik till sin webbplats och få nya kunder att köpa sina produkter eller tjänster.

Lyckligtvis kan sökmotoroptimering (SEO) hjälpa till att mildra problemet.

seo för makeupartister och beauty influencers

Vad är SEO?

SEO eller sökmotoroptimering är den ständiga processen att öka antalet och kvaliteten på besökare på din webbplats via sökmotorer (Organisk trafik).

Som makeupartist eller beauty influencer är det viktigt att ha din webbplats hamnar på sökmotornas första sida så att den kan märkas av läsarna snabbare. Om du inte är bekant med SEO finns det många professionella SEO-företag som kan hjälpa dig att få exponering som makeupartist på internet för att driva kvalificerad trafik och öka försäljningen.

Detta kostar dock och det är därför viktigt att lära sig enkla knep att själv öka sitt SEO.

SEO är indelad i två huvudkategorier:

1. SEO på sidan

On-page SEO fokuserar främst på att optimera alla sidor på en webbplats för att rankas högre på SERP (Search engine results pages). On-page SEO skräddarsyr sidorna på en webbplats för att tala samma språk som sökmotorer för att hjälpa sökrobotar att förstå sammanhanget för dina sidor.

Hur implementerar jag SEO på sidan för makeupartister och beauty influencers?

Titel tagg och metabeskrivning

Din titel tagg och metabeskrivning är en viktig SEO-faktor på din sida för att rankas högt. När sökmotorer vill veta vad som finns på din webbsida, kontrollerar de din titel tagg och metabeskrivning för att rangordna din sida, baserat på relevans. För att ranka högt ser vi till att dina nyckelord är så nära början på titeltaggen som möjligt.

Webbplatsens hastighet
- Annons -

Google har förtydligat att de kontrollerar sidhastigheten när de rankar sidor. En undersökning visade också att 3 av 4 användare väljer att inte besöka en webbplats som tar längre tid än 4 sekunder att ladda. Några bra sätt att öka webbplatshastigheten är att använda en CDN, komprimera bilder och byta webbhotell med högre hastigheter.

Du kan kolla hur bra din webbplats rankar genom tex. PageSpeed Insight eller GTmetrix. Där ser du även tips på vad som kan åtgärdas för att sidan ska kunna ladda snabbare.

Bildoptimering

Förutom att se till att din bildstorlek och filformatering är ok, finns det olika sätt att se till att de arbetar hårt för dig på SEO-fronten. De ser till att alla bildfilnamn på din webbplats innehåller ditt målnyckelord och ser till att nyckelordet är en del av bildens ALT-text.

SEO för innehållet

Här är målet att optimera ditt innehåll för dina sökord. Börja med att bedriva sökordsforskning för att ta reda på begreppen konsumenter skriver. När du väl känner till dessa nyckelord kan du använda dem för att skapa innehåll som uppfyller deras avsikter. Dessa använder du också på dina titlar, metabeskrivning, bilder och sidinnehåll.

2. Off-page SEO för makeupartister

Off-page SEO berättar för Google och andra sökmotorer vad andra tycker om din webbsida eller ditt företag på internet. Det handlar om att övertyga sökmotorer och användare om kvaliteten och användbarheten på din webbplats.

Om framgångsrikt implementeras, kan SEO utanför sidan resultera i en hög ranking på SERP, ökad trafik och positivt varumärkes rykte.

seo for makeupartister och beauty influencers

Här är tre sätt att bygga off-page SEO för makeupartister och beauty influencers

  1. Få länkar från högkvalitativa domäner

Google har meddelat att länkar är det första man tittar på när man rankar sidor. Ett bra sätt att få länkar är att skicka kontaktuppgifter till högkvalitativa kataloger, gästposter på webbplatser med hög auktoritet eller att få utbildningslänkar genom relevanta stipendiekampanjer.

2. Innehållet är viktigast

När du försöker ranka på SERP, kom alltid ihåg att innehållet fortfarande är viktigast. Ju mer kvalitetsinnehåll din webbsida kan skapa, desto lättare blir det att få högsta kvalitet och permanenta bakåtlänkar till din webbplats. Det är därför vi ser många organisationer som investerar i högkvalificerade författare för att skapa högkvalitativt innehåll för att undvika att få dåliga bakåtlänkar som kan ge onödiga straff.

3. Gör din sida bättre

Länkbyggnad är vanligtvis det första som de flesta associerar med off-page SEO. Som ett resultat hamnar de med att köpa, tigga eller till och med stör andra webbplatser för att länka till sin webbplats. Denna teknik är dock inte helt användbar och kan skada dina chanser. Börja med att förbättra kvaliteten på dina sidor både innehållsmässigt och i design innan du marknadsför dem organiskt synligt.

För att skapa en robust SEO för makeupartister och beauty influencers, måste du kombinera en mängd olika element som arbetar tillsammans för att öka trafiken till din webbplats. Se därför till att du investerar en del av dina resurser för att bygga en stark SEO-grund för makeupartister och beauty influencers.

Hur man skapar den ultimata makeupartistwebbplatsen

Om du är makeupartist eller beauty influencer och vill få mer exponering för att bygga upp ditt företag vill du bygga en webbplats. Att ha en väl utformad webbplats är ett av de bästa sätten att få nya kunder till ditt företag. Att försöka bygga din allra första webbplats kan kännas som en svår uppgift. Du har två alternativ att välja mellan. Du kan antingen anställa en webbdesigner eller bygga den själv.

Webbdesign har förändrats mycket genom åren och det är faktiskt ganska enkelt att bygga en professionell webbplats. Tidigare var du tvungen att känna till HTML och annan kod. Men med introduktionen av WordPress kan vem som helst bygga en snygg webbplats.

Följ de enkla stegen nedan om du vill bygga din första webbplats:

Välja ett varumärke

En av de allra första sakerna du måste göra är att överväga ett namn på din webbplats. Du kan märka det med ditt namn eller företagsnamn. Om du är känd inom makeupartistbranschen är det bästa sättet att fortsätta med varumärkesvarumärket på din webbplats. Så om du heter tex. Hanna Haraldsson kan du överväga HannaHaraldsson.com eller HannaHaraldssonMakeUp.com. Det finns flera företag online där du kan köpa en domän som Go Daddy eller Oderland.

Webbdesignförslag för makeupartister

När du har köpt din domän måste du köpa ett webbhotell. Det är här som alla dina filer kommer att lagras och vara tillgängliga för andra att se din webbplats på internet. Hosting är relativt billigt och det finns flera företag som kan erbjuda dig ett paket. Gör helt enkelt lite forskning och hitta det paket och det företag som passar bäst dina behov.

Installera WordPress

När du har en domän och webbhotell, vill du installera WordPress, vilket är väldigt enkelt att göra. Du kan till och med be ditt webbhotell om hjälp eller söka online för en snabb och enkel handledning. När wordpress har installerats kan du börja skapa den ultimata makeupartistwebbplatsen.

Välja ett tema

Du måste välja ett tema för din webbplats, vilket helt enkelt förändrar webbplatsens utseende. Titta runt och försök hitta något som är professionellt och minimalistiskt.

Du vill att människor ska fokusera på ditt innehåll inte temat. Det är bäst att välja en vit bakgrund. Dessutom vill du välja ett tema som kommer att erbjuda dig ett område för din onlineportfölj samt de olika tjänsterna du tillhandahåller.

- Annons -

Du kan använda dig av gratis teman som kommer med din wordpress installation eller köpa teman från olika håll, tex. Themeforest.

Placera ditt innehåll

Slutligen måste du börja placera allt ditt innehåll på webbplatsen. Informationsartiklar och handledning är en bra start för att hjälpa människor att hitta din webbplats och titta på vad du har mer att erbjuda. Det är också viktigt att undersöka vikten av nyckelord på din webbplats.

Det bästa du kan göra är att komma igång idag och göra det till ett pågående arbete. Ju tidigare du börjar, desto snabbare kommer människor att upptäcka dig!

Läs även: Bästa hashtags och nyckelorden för beauty influencers

- Annons -
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

Relaterade inlägg

Fendi Solglasögon – Prova glasögon online

Jag har gjort nått jättekul! 1. Valt ut ett par Fendi solglasögon (beslutsångest deluxe) och 2. prova glasögon online! Om ni tror att jag ska...

Sminkning för nybörjare (snabb och enkel)

Här kommer en sminkning för nybörjare (snabb och enkel), som är lika fin oavsett om du är nybörjare eller proffs! Samt till vardags eller...

D vitamin – Vad är det bra för & vad händer vid brist?

Vad är D Vitamin bra för och hur mycket D Vitamin per dag är nyttigt? I detta stora inlägg tänkte jag gå igenom hur...

Senaste inläggen

sv_SESwedish