Smink för rödhåriga

  - Annons -

  Emmelie sa…
  ”Förresten, jag har alltid haft svårt att se vilka färger jag passar i när det gäller sminkning. Jag har ju naturligt rött hår, det går åt det mörkare hållet, nästan lite rödbrunt. Och såklart ljus hy. Skulle inte du kunna göra någon sminkning som skulle passa oss rödhåriga? Passar vi i starka färger också? :) Jag sminkar mig sällan i starkare färger då jag är rädd att jag inte passar i det :)”

  Jag är ju en sådan person som har svårt för sminkregler, och skulle aldrig kunna säga att en person med rött hår inte passar i en specifik färg. Men jag kan hjälpa dig med min personliga smak :)

  Vad gäller ögonsmink så är mitt tips att testa dig fram, är du sugen på en viss färg så testa den och känn efter om du känner dig snygg eller inte – och där har du svaret. Det är självklart en vanesak också, men om du är självkritisk/osäker så är det ett JA om du tvekar, och ett NEJ om du känner dig tvärful :)

  Min personliga smak är att rött hår passar underbart bra i färgerna:
  ÖgonsminkTurkost, khakigrönt, marinblått, mörklila, guld och alla jordnära nyanser.
  LäppfärgerAlla nyanser av rött. Mörka läppar så som vinrött, och mörklila, eller ljusa färger så som persika, orange och ljusrött (jag menar inte rosa när jag säger ljusrött, utan snarare en röd färg som inte är täckande på läpparna)

  Grönt är komplementfärg till rött/lila, och det är därför jag tycker det är så snyggt med just gröna färger – grönt och rött framhäver varandra! Khakigrönt är då en färg som är lite mer jordnära och lätt att bära upp om man är osäker, medan turkost är en mer knallig färg om man vill ha ögon som syns mer.

  - Annons -

  Samtidigt älskar jag när man väldigt uppenbart jobbar med färger som många inte tycker går ihop, och rosa och rött är ju en sådan kombo som många hatar. Men hade jag haft rött hår så hade jag utan tvekan rockat en knallrosa ögonsminkning på nästa fest! :) Och väldigt ofta knallrosa läppar också.


  smink rödhårigEn photoshop-bild jag fixade lite snabbt för att visa grön sminkning och rött hår :)

  Det är ett väldigt typiskt tankesätt för oss tjejer att tänka ”vad passar jag i?”. Det är egentligen väldigt enkelt – det du känner dig snygg i, det passar du i! :)

  Förut var jag sugen på att köpa en röd tröja och frågade en kompis om hon tyckte jag passade i det, och hon sa nej utan att ens tveka. Det fastnade i mitt huvud, och när jag sedan blev sugen på att testa röda läppar (vilket ingen i min bekantskapskrets använde just då) så började jag tveka jättemycket p.g.a. att jag ”inte passade i rött”.

  När jag sedan testade röda läppar och kände mig snygg i det, så insåg jag att jag passade i det också! Men det finns andra detaljer som jag inte  känner mig snygg i, och då drar jag också slutsatsen att jag inte passar i just dom grejerna. För i grund och botten klär vi upp oss för oss själva, och känner vi oss snygga så kommer andra automatiskt tycka det också för det lyser igenom :)

  Det jag försöker säga är att det är en stor skillnad mellan att inte använda färger man älskar p.g.a. regler som någon har sagt åt dig, och att inte använda färger som man tycker är snygga men inte trivs i för att man inte själv tycker att man passar i det. Hänger ni med?

  Hoppas mitt inlägg om smink för rödhåriga var till hjälp! Kommentera gärna om du har några frågor eller synpunkter. Kan även tipsa om mitt inlägg om Glam smokey eyes – steg för steg! :)

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  7 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish