Sminka över tatueringar med Dermablend

  - Annons -

  Dermablend är det kända sminkmärket som har så heltäckande krämer att man till och med kan sminka över tatueringar, och jag har testat deras “Leg & Body Cover” som är till för stora områden så som ett helt ben eller liknande.

  Jag använde denna när jag sminkade bort en nygjord sleeve-tatuering i söndags, och tänkte därför berätta för er vad jag tycker om den!

  IMG_2676_111

  Jag har nyansen Light som jag köpte från Vivamondo.se (otroligt lång leverans, tror det tog 3 veckor innan jag fick hem den!). Det var den ljusaste nyansen dom hade, och den passar inte porslinshy direkt, men det ska finnas två ljusare nyanser också.

  De filmklipp jag har sett med den här krämen visar hur snabbt det går att täcka över en mörk tatuering, och det enda dom gör är att återfukta väl innan, smörja in krämen med händerna och pudra rikligt efteråt.

  - Annons -

  Så gjorde jag också och kan säga att efter det första lagret så lyser fortfarande tatueringarna igenom väldigt mycket! Så sedan använde jag en sminksvamp och duttade på istället. Jag lät det torka emellan men applicerade 3 lager totalt, och avslutade med löspuder.

  Slutresultatet blev tillräckligt bra för att inte synas på bild, varken på dåliga mobilbilder eller på fotografens kamera. Så det var ju skönt. Men de mörkaste delarna av tatueringen lyste igenom i verkligheten, och som sagt så krävdes det flera lager för att ens få det resultatet!

  20150208_161254_111

  På denna bild syns det inte alls att hela hennes underarm är full av tatueringar!

  Med andra ord, den täcker bättre än de flesta foundations och man kunde lägga flera lager utan att det blev kakigt, men jag hade mycket högre förväntningar och skulle inte använda denna för att sminka bort en sleeve innan man ska på fest om man säger så!

  Däremot har Dermablend andra produkter, cover creams och cover sticks o.s.v. så jag tänker att de produkterna måste vara bättre för annars hade väl inte märket blivit så känt. Men denna kräm är ingenting jag rekommenderar till privatpersoner direkt :)

  Jag längtar till Anastasias concealer lanseras i Sverige, den ska kunna täcka tatueringar har jag hört. Ska bli spännande att testa!

  Någon av er som vet en produkt som är så täckande att den täcker tatueringar på en gång?

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Inte för att jag vill täcka över mina tatueringar men jag tycker det är super bra att möjligheten finns, kanske vid något speciellt tillfälle eller så

  2. Jag var faktiskt inne på dermablends hemsida igår och kollade runt. Mycket hade fått väldigt bra recensioner och jag funderade faktiskt på att lägga en beställning tills jag läste ditt inlägg (och dig litar jag på så ger du något en negativ recension är produkten förmodligen inte bra :)). Jag är ute efter att kunna täcka ärr men även tatueringar och att hålla på och dutta i tre omgångar för att inte ens få speciellt bra täckning låter ju bara jobbigt och inte värt det.

   Hoppas någon kommenterar och tipsar om ett bra märke. Jag har tyvärr inte hittat något alternativ till Dermablend men det borde ju finnas tycker man.

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish