Sminktips 40+ ( 7 viktigaste tips )

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Malin sa…
  ”Hej kan inte du visa eller ge sminktips 40+, har hört att skimriga skuggor förstärker rynkor ge mej tips så ja kan handla i shopen, helst både en vardags o fest make up. Med vänlig hälsning, Malin har hittat din sida :o måste säga att du är superduktig.”

  Du har rätt med skimret, det framhäver ojämnheter så som rynkor. Men på en ögonmakeup tycker jag nödvändigtvis inte att man måste skippa skimmer om man tycker att det är fint. I ögonvrån och innerst på ögonlocket har man oftast färre rynkor, då kan man lägga sin skimriga skugga där och använda matta till resten av ögonen.

  sminktips 40+

  Här kommer mina 7 viktigaste sminktips för 40+ kvinnor:

  Sminktips #1. Ljus ögonskugga.
  Många kvinnor som kommit upp i åldern vill gärna undvika jättemörka ögonskuggor, eftersom de inte längre känner sig bekväma i det. Dessutom är det svårare att sota en mörk ögonskugga snygg om huden på ögonlocket har blivit lite hängig och kanske till och med rynkig.

  Använd en ljus skugga på ögonlocket, i ögonvrån, längs undre fransraden och under ögonbrynet, så behöver du inte lägga en jättemörk skugga efteråt för att det ska ge konstrast. Man kan till och med låta globlinjen vara helt i sin naturliga färg, och med ljusa färger runt omkring få det att se ut som en diskret skuggning.

  - Annons -

  Hitta ögonskuggor hos Nordicfell.se! (adlink)

  Sminktips #2. Matta ögonskuggor
  Skimriga ögonskuggor kan framhäva fina linjer och ojämnheter. Så var lite försiktig med det.

  Sminktips #3. Grundsminket
  Om man använder krämiga produkter eller puder är en smaksak, det finns för -och nackdelar som beror lite på själva personen.

  Mineralpuder är bra för att det är väldigt lätt på huden, och man behöver inte lägga sminket i hela ansiktet för att få en naturligt resultat. Vill man bara ”piffa till” sig lite så går det bra att applicera lite mineralpuder under ögonen, eller var det nu behövs. Har man dock väldigt torr hy så kan det vara svårare att få ett puder att fästa, och lägger man för mycket så kan det lätt se kakigt ut i rynkorna.

  Krämiga eller flytande produkter är bra om man är torr, och det kan då ge ett naturligare resultat med mer lyster. Många upplever det bekvämare, man är så van att ändå smörja in sig med ansiktskrämer. Dock kan en flytande foundation sjunka in i rynkorna under dagen om den blir för tung, och då framhävs alla ojämnheter mer. Dessutom är det svårt att få ett naturligt resultat (tycker jag) om man inte applicerar i hela ansiktet, och alla behöver ju inte täckning överallt.

  Hitta grundsmink hos Nordicfell.se! (adlink)

  Sminktips #4. Fokusera på ögats övre del.
  Det är oftast längs undre fransraden och ytterst på ögat som rynkorna syns mest, har man dessutom lite hängiga ögonlock så är det en bra idé att öppna upp ögat genom att inte lägga någonting annat än ljust på undre fransraden, och sedan fokusera detaljerna på själva ögonlocket. Vit kajalpenna ger en ännu mer öppen och pigg blick!

  Sminktips #5. Markera globlinjen.
  Genom att lägga en lite mörkare skugga i globlinjen, och kanske till och med lite högre upp än vad din riktiga globlinje sitter, så lyfter du hela ögat och öppnar upp blicken.

  Sminktips #6. Undvik skarpa kanter.
  Är huden lite hängig och rynkorna börjar titta fram, så är det jättesvårt och i vissa fall till och med omöjligt att få till en rak linje, exempelvis när man lägger eyeliner. Får man en rak och skarp linje så ser den kanske inte rak ut medan man rör sig. Lägg istället en ordentligt fransmarkering för att få fransarna att se tätare ut (se inlägget lash liner) och sudda kanterna så att du får en mer sotad markering.

  Sminktips #7. Forma inte ögonbrynen efter ögat.
  Ytterkanten på ett ögonbryn ska inte följa ögats form, om man vill få en mer lyftande effekt. Försök sikta mer uppåt, så att ytterkanten går i samma linje som örats överkant

  - Annons -

  sminktips 40+ före och efter

  Slänger in några tidigare bilder på Oili som fick sitta sminkmodell förut :)

  Oili är 45+ (måste erkänna att jag är lite osäker på den exakta siffran, men det är under 50 i alla fall)

  sminkning 40+

  sminkning äldre

  De matta ögonskuggorna som nu finns i webshopen är 252-paletten där dom flesta är matta (både färgglada skuggor och jordnära), nudh mineral i nyansen Cacao Brown och gloMinerals ögonskugga Sable som är svart.

  Jag rekommenderar även Annikas Favoritskugga i ögonvrån, som är väldigt skimrig, om man vill att det ska ”hända” någonting i sminkningen.

  Nudh minerals foundation är ett mineralpuder som ger ett täckande men naturligt resultat, kan rekommendera den samt deras concealer som täcker mörkt, och/eller concealern som täcker rött om man har synliga blodkärl eller blemmor.

  Nudh minerals rouger och solpuder är lite skimriga, men inte så pass mycket att det stör tycker jag. Att vara helmatt är inte alltid det snyggaste heller enligt mig. Men det finns även två andra rouger som är matta! Highlightern från nudh mineral ger extra lyster, den kan man skippa om man har mycket fina linjer.

  När jag gjorde ett sminkjobb här om dagen så var de flesta 40+, och de älskade nudh minerals läppglans i nyansen Red Bomb, så det slutade med att alla hade just den på modevisningen dom var modeller för! :)

  - Annons -

  Hoppas inlägget med sminktips 40+ var till hjälp, mycket info på kort tid!

  Säg till om ni har frågor på någonting ang. sminktips 40+ eller om det är någon detalj jag har missat.

  Kram på er!

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Jag skulle behöva tips om hur jag får ögonskugga och läppstift att sitta kvar? Min hud på ögonen är mer oljig eller hur jag ska uttrycka det. Ögonskugga sitter inte kvar. På läpparna så korvar sig allt. Spelar ingen roll vilket märke jag använder. Inte heller på ögonen. Kladd är ett bättre ord. Och den ända creme jag kan ha i ansiktet är BB creme från L´oreal och de är svårt att få tag på i butiken ofta slut. Behöver tips på alla sätt och vis.

   • Hej Anette! Ögonskuggsprimer är lösningen på ditt ögonproblem! Köp Pixi eye bright primer från byher.se, den är jättebra! Den får ögonskuggorna att fästa bättre, samt håller ögonlocken matta hela dagen så att sminkningen inte blir en oljig smet efter några timmar. På läpparna så kanske du ska satsa på en läppenna eller ett matt läppstift om du vill ha ett som håller bättre, gloMinerals Suede matte crayon är exempel på läppstift som sitter galet bra :) Vad önskar du för slags bas? Pixi H2O Skintint låter som en produkt som kan passa dig, den ger semitäckning (mer täckning än många bb creams men inte full täckning) och den är gelbaserad och sjunker in i huden snabbt och hålls på plats. Den funkar både för torr och oljig hy, samt blir vattenresistent! Hör av dig om du har fler frågor :) Alla produkter jag har tipsat om finns på Byher.se. Kram!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish