Söndagsinlägg 23 februari

- Annons -

Här sitter jag denna söndagsförmiddag och känner livet i mig! ♥

Täcket i sängen kändes ovanligt fluffigt och skönt så jag har fortfarande inte klivit upp utan fick kaffe serverat av Miska! Han sitter och jobbar vid köksbordet med vår katt Viktoria i famnen, solen skiner in, jag känner mig på riktigt skriv-humör och om några timmar ska vi faktiskt åka på en hus-visning hör och häpna!

Den här veckan har det blivit väldigt mycket “sitta och nöta-jobb” vid datorn + haft kunder. Så jag har inte så mycket intressanta jobbbilder tyvärr men jag har lyckats få ihop ett inlägg ändå ;)

Börjar kolla på hus!

För ett år sedan tänkte jag och Miska att vi inte skulle köpa någonting i Sverige förrän det är dags att förverkliga vår Spaniendröm! Eller Sydafrikadröm som är det nya ;) Att vi ska bo i Annikas lilla gästhus fram till dess.

- Annons -

Meen det är så mycket som händer nu med mitt förhoppningsvis blivande sminkmärke, Miska har börjat med permanent makeup och vi håller på mycket med salongen. Så vi kommer inte flytta till Spanien det närmaste året utan har bestämt att vi har ett Sverigeboende till i oss innan vi flyttar till Spanien.

Vi har alltid sagt att vi flyttar till Spanien innan jag fyller 30, så vi har ju fortfarande några år på oss ;)

Vi började räkna på Sverigehus och om vi hittar “rätt hus” som inte är så dyr i drift så blir månadskostnaden inte mycket högre än vad vi har i hyra idag, om man bortser från amortering på lånet men det betalar man ju “till sig själv” på ett sätt, nya huset blir ju en investering också.

Så när jag insåg att jag kan byta “lekstugan” vi bor i mot en egen villa för ungefär samma månadspeng så blev jag otroligt otålig och vill flytta nuu!

Det ligger dock nästan ingenting ute till försäljning nu som vi gillar, trots att vi inte har så höga krav, men om ni känner någon som är sugen på att sälja och vill göra en smidig affär utan mäklarkostnader så kan ni ju tipsa ;) ;) ;)

Våra önskemål:

  • Nånstans mellan/kring sträckan Alunda-Uppsala.
  • Gärna lite off, typ i skogen, inget villaområde utan har gärna lite skog inpå husknuten och kan tänka oss åka en bit 5-10 minuter från “stora vägen”.
  • Pris ca 1,2-1,3 miljoner, vi har inte råd med dyrare.
  • Ytliga renoveringsbehov vill vi jättegärna ha, alltså ett billigt hus pga inte jättesnyggt men med stor potential att öka värdet genom att fixa till det. Men inte renoveringsbehov av typen fuktskador och mögel, takbyte eller avloppsproblem – utan snarare fixa väggar och golv och typ bygga om en gammal lada till en bastu och sånt :)
  • Gärna ett gammalt hus, älskar vedspisar i köket, gamla kaminer och slitna trägolv.
  • Behöver inte ha ett stort badrum men det måste få plats att fixa ett badkar någonstans, jag tänker inte bo i ett enda hem till utan badkar hahaha.

Jag slänger ut detta i universum och hoppas att attraktionslagen ger mig det jag ber om ♥

Vi var och tittade på ett hus med typ exakt alla dessa egenskaper, men det var så fuktskadat att taket i köket hängde neråt och den renovering som hade gjorts var såå slarvrenoverat (elkontakter satt snett osv) så vi vågade oss inte riktigt på det…

I fredags eftermiddag tog vi helg (tänkte jag säga men vi jobbade ju på salongen hela lördagen så det blev inte helg hehe) och njöt av eftermiddagssolen nere vid sjön med en kaffetermos.

- Annons -

Vi pratade såå mycket om framtida hus, väggfärger, trädgård, mitt dröm-badrum och diverse aktieinvesteringar haha. Tänk vilken tur att jag blev kär i en kille som har samma framtidsdrömmar som jag ♥ Det underlättar ju haha :) Älskar att drömma loss så här, det är viktigt!

Sund relation till investerade pengar

Förra våren skrev jag att jag för första gången i livet har köpt aktier! Kände mig otroligt vuxen, visst? ;) Samtidigt känns det lite som gambling? Det pratas oerhört mycket om spelberoende men har aldrig hört någon som är aktieberoende, man kan ju vinna och förlora pengar på det också tänker jag?

Jag är långt ifrån aktieberoende hur som helst haha, jag tycker mig själv ha en ganska så sund relation till dom pengarna faktiskt! Miska och Annika var så oroliga i början när jag blev totalt överexalterad när det gick uppåt “jag har tjänat 50 kronor på en timme nu!!” och blev därför nervös för hur jag skulle reagera om det gick dåligt. Den reaktionen fast tvärtom hade inte varit kul ;)

Man ska fira när det går bra utan att panika för mycket när det går dåligt. För fira gör man ju aldrig i onödan, glada känslor är alltid positivt! Men man har ju faktiskt varken tjänat eller förlorat en enda krona förrän man säljer, så förutsatt att du inte behöver pengarna nu nu nu så kan det hinna vända igen.

Helt ärligt så fick jag sätta den teorin på prov när mina aktier plötsligt gjorde en störtdykning en månad efter att jag köpte dom! Låg minus 23000:- ett tag! Jag vet inte vad ni som läser har för relation till pengar men 23000:- för en småföretagare som jag så är det typ jämställt med en miljon haha.

Det var verkligen inte kul! Jag tänkte mycket tankar som att “ja men det var ju en bra lärdom i alla fall, dyr men värdefull”. Det kanske låter som att jag fejkar mina optimistiska tankar men för mig är det snarare en överlevnadsteknik, om jag skulle tänka för mycket på hur mycket dom pengarna faktiskt betyder och är värda så hade jag ju gått under.

Men det vände tillbaka som tur var och skulle jag sälja allt i skrivande stund så hade jag tjänat 25000 kronor! WOW! Det var en bra ränta, för så mycket pengar är det inte som ligger där kan jag säga ;)

Här satt jag i bilen och räknade hur många dagar det är kvar till min första utdelning! Och insåg hur extremt färgmatchade min kofta + sminkfläckar på handen matchade mina byxor.

Svar ja jag har en grön halsduk och röd jacka till denna outfit.. Har man vårkänslor så har man!

- Annons -

Det vore perfekt med en husflytt i början på april.. Då hinner jag få utdelningen, sen sälja mina aktier och investera dom i en fastighet istället ;) iiiiiiih!

Attraktionslagen, kan den vara FÖR stark?

Attraktionslagen pratar man alltid om på ett positivt sätt, men jag har märkt ett läskigt samband: så fort jag tänker mindre på ett företagsområde så minskar allting där, även fast allt det fysiska är som tidigare – det enda som är förändrat är min tankekraft.

Jag låter helt sinnessjuk nu, jag vet :)

Ekonomin går ju upp och ner hela tiden i ett företag, det är ju aldrig en jämn linje. Men nästan alltid så vet man ju varför, t.ex. att man gjort mindre marknadsföring månaden innan, att det är januari osv.

Men för oss är det inte så. Om jag t.ex. är på semester och har förberett allting innan: det publiceras inlägg som vanligt och kollegorna sköter allting på salongen (det gör dom ju annars med). Det enda som är skillnad är att min hjärna tar ledigt. Vad händer? Plötsligt minskar bokningarna drastiskt!

Det har hänt flera gånger och under olika årstider, så jag finner ingen förklaring haha.

Samma med webshopen: Om jag regelbundet går in och kollar rapporterna och statistiken så ökar siffrorna och blir jättefina. Om jag har en period då jag inte kollar ofta (men jobbar på som vanligt ändå) så typ halveras mängden kunder i webshopen. Det enda som är skillnaden är att jag inte suttit och stirrat på siffrorna och tänkt “öka öka öka!”.

Det är ju både bra och dåligt, det är ju ett otryggt företag om det ska hänga på att jag alltid är råfokuserad i tankekraften haha. Men samtidigt så känns det ju trevligt att man kan påverka så “enkelt” också ;)

Är jag heltokig bara eller är det någon mer som upplever liknande samband med någonting?

Såhär har 85% av veckan sett ut! Resten 15% har varit med kunder och i smink/fotohörnan.

Min att-göra-lista är väldigt lång och blandad just nu så jag har varit alldeles vimmelkantig. Jag måste göra en ännu tydligare struktur för nästa vecka känner jag, det har varit allt för mycket “multitasking” nu och det är både energidränerande och oeffektivt i längden.

Hoppas ni tyckte om söndagsinlägget även fast jag pratade mer allmänt och inte lika fokuserat på exakt vad jag gjort under veckan :)

Kram på er!

- Annons -
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish