Söndagsinlägg 8 mars

  - Annons -

  Förra helgen blev det inget inlägg p.g.a. blev sjuk i feber och halsinfektion igen (yes they keep on coming) plus var och hälsade på hos min syster i Finland över helgen. Så all energi jag hade fick gå till familjen “på andra sidan” som vi alltid sagt (utan att tänka på hur det låter) men menar bara andra sidan Östersjön haha :)

  Men jag har utöver det haft två intensiva och roliga jobbveckor!

  Mycket nu :)

  Att ha mycket jobb är ett positivt problem :) Jag älskar att ha många bollar i luften förutsatt att det är blandat med roliga bollar och inte bara problembollar haha. Och så har jag det nu, en hel del roliga bollar!

  Det är många projekt samtidigt, hemsidabygge för ett glasmästeri som jag och Miska gör tillsammans, konsultjobb för Peragenda och så mitt sminkmärke som går framåt! Jag tror att jag hittat den bästa förpackningen i hela världen till en av produkterna och nu börjar snart samarbetet ordentligt med producenterna. Iiiiih!

  - Annons -

  Utöver det har jag mycket med salongen också. T.ex. precis när jag hade gjort klart sommarschemat så blev det ändringar av sånt man inte kan förutspå. Så nu har jag fått göra om och har stirrat mig vimmelkantig på olika arbetstider, föräldraledighetsdagar och räknat timmar hit och dit.

  Sånt chefsjobb som ingen ser hur mycket tid man faktiskt lägger ner på det :)

  Äter lunch och jobbar samtidigt, så får det bli ibland när man ska hinna med allt.

  Jag hade för övrigt en kund på salongen i veckan som frågade hur jag hinner med allt, men jag har ju anställda (dom tar mycket tid men dom sparar mycket tid också hehe) plus inga barn eller övrigt livspussel som många andra har, så jag får tid över till fritid också :) Det är viktigt. Hade jag skippat fritiden helt då hade jag hunnit med ännu mer, men det är det inte värt!

  Fast man har mycket roligt att ta tag i så måste man göra det tråkiga “dagliga arbetet” ändå. Här sitter jag i vårt väntrum medan Miska hade brynkund och håller på med ekonomirapporter. Varje gång det blir ny månad så har jag en checklista med saker som ska göras :)

  Ordning och reda!

  Möte på Disruptive Materials

  Jag har gjort konsultjobb för Disruptive Materials (kring Upsalite-ingrediensen) i över 2 år nu och i veckan var det dags för möte där igen!

  Jag älskar verkligen att komma till deras kontor :)

  - Annons -

  Vad det handlar om kan jag tyvärr inte berätta då det är sekretess. Men ville nämna att jag varit där i alla fall då det satt stor prägel på min jobbvecka :)

  Extraknäcker som fotograf

  Miska håller på att bygga en hemsida till ett glasmästeri och vi kör samma teamwork som när vi byggde Peragenda.se, jag fotar bilderna!

  Vi jobbar ju mest med små företag och då är det så himla viktigt att hemsidan känns personlig, att man får en relation till företaget. Och ska man göra det så är det inte smart med köpta bilder från en random bildbank, så ser de flesta hemsidor ut, inget som fångar ens uppmärksamhet direkt.

  Så precis som på vår egen hemsida så kommer alla bilder vara från deras egen verksamhet, modellerna är deras egna anställda och ägare som man sen möter på plats när man kommer dit :) Fint tycker jag!

  Det här kommer förmodligen vara den första bilden på hemsidan! Det är ett familjeföretag och här är delägarna som dessutom är far och dotter.

  Jag ville ha en härlig och glad förstabild med just dom två, som inte är en posebild eller porträtt utan mer in action. Tanken var att dom skulle titta på varandra och se ut som att dom pratade och skrattade lite i “förbifarten” när dom jobbade, men så sa en kollega nått roligt på sidan och KLICK så fick jag två avslappnade och äkta leenden. Älskar det :)

  Obs jag vet att jag inte är en professionell fotograf men ska man bygga en ny hemsida och anlita en riktig fotograf samtidigt så blir det ett himla dyrt projekt. Men mina bilder ingår i priset för hemsidan!

  Bilden är inte riktigt färdig än heller, t.ex. rörde hon handen och jag hade så lång slutartid att handen blev suddig. Men jag har en idé på hur jag ska fixa det! Jag är ingen bra fotograf men en jävel i photoshop ;)

  - Annons -

  OJ vad imponerad jag blev av denna kille då! Jag fotade mycket när han jobbade och allt såg så enkelt ut, det blir ju så när man ser proffs jobba!

  Damn you Corona!!

  I förra söndagsinlägget så pratade jag om 1. att vi bokat mässa och möten med producenter på Cosmoprof i Italien i mars och 2. om att mina aktier gått så himla bra 2020. Tror ni jag kan glädjas av någonting av detta nu efter Corona-hypen? Svar nej :)

  Mässan blev inställd (jag hade bokat allting färdigt, inget med återbetalningsskydd) och jag vågar inte ens gå in på mina aktiekonton och kolla, vet bara att dom ligger på minus nu!

  Jag tycker såklart att det är bra att undvika smittspridning och allt sånt jättebra jobb som verkar läggas ner! Men är inte ett dugg rädd för corona och är sjukt trött på paniken som media sprider. Men framför allt att det påverkar min business haha.

  Ok här var jag inte jätteglad p.g.a. allt Corona-strul i samband med att jag kände att febern och halsen var på gång för 17:e gången. Jag har haft 21 totalt nu men 4 av dom har varit ganska mesiga så jag räknar bara 17 :)

  Nya läppstift!!!

  Att vi skulle få nya läppstift har jag redan skrivit, men nu har dom hunnit komma hem och publicerats i webshopen också :)

  Jag hade redan fotat swatchbilder med närbild på läpparna + helbilder på ansiktet, men när jag skulle publicera så kände jag att det saknades en klassisk armbild också där man ser läppstiften bredvid varandra, så jag fotade lite till!

  Vi har nu 15 nyanser av Paese Argan Oil Lipstick i min webshop och igår kom det ytterligare en positiv recension av nöjd kund, så tacksam och glad!! :)

  Och sen att klippa ihop bilderna och skriva själva inlägget är snabbare sagt än gjort det också. Men om ni missat det så kan ni läsa det här!

  Spela in podd – Effektiv på riktigt

  Innan sydafrika hade jag värsta hostan och feber så min röst var helt paj, Olga sa på jobbet “det låter som att jag pratar med någon annan!” haha. Så då kunde vi inte spela in podd, sen hade jag semester och efter det har Tommy varit heelt fullbokad på konsultjobb.

  Men i fredags så hade vi möte först och sen spelade vi äntligen in ett nytt avsnitt av podden! :)

  Jag har jättemycket inbokat nästa vecka men tror jag borde kunna få ut avsnittet imorgon!

  Igår (lördag alltså) så jobbade vi med kunder på salongen och sen sydde jag hela kvällen, råkade låsa in mig i hönshuset utan mobil kl 23.30 (Miska var inte hemma) och idag har vi varit iväg på äventyr med ännu en husvisning! Så det har inte blivit mycket vila i helgen direkt utan det ska jag göra nu så fort jag tryckt på publicera-knappen :)

  Så nu ska jag lägga mig och titta på Desperate Housewives och dricka te i sängen och bara mysa enda till det är sovdags.

  Kram på er! ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish