Stylistutbildning – Lektion 3

  - Annons -

  Den 3:e lektionen var fullspäckad med nyttig fakta!

  Vad bör man ha packat i sin stylistväska när man ska ut på jobb? Vi gick bland annat igenom typ 70 000 olika sorters tejp!

  Vi fick även massa tygprover som vi ska lära oss. Om en person ber om en jacka i tweedtyg så måste man veta exakt vad tweed är för nått! Här har jag en liten fördel som har läst Textil, form och design tidigare. Måste inte plugga lika mycket på det området sen ;)

  Dessutom finns det många begrepp, branschord och modeuttryck som vi måste lära oss för att inte råka ut för pinsamheter när vi pratar med kunder.

  Vi gick även igenom olika rutiner – Hur det går till när man får ett stylistjobb, hur man lånar kläder från presskontor samt skillnaderna mellan att jobba för ex. tidningar och TV.

  - Annons -

  Om jag ska göra ett moderepotage för en tidning, så kan jag inte ta kläder som hänger i butiken idag. De måste gå att köpa när tidningen kommer ut i butik! På presskontor kan man låna ”nyare” plagg o.d. inför exempelvis en fotografering.

   
   
  Som sagt, en lektion med enormt mycket fakta!
   
   
  Pennan gick på helvarv i anteckningsboken!
  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish