Svar på sminkfrågor

Jag fick ett riktigt välformulerat mail med lite sminkfrågor här och dagen, som till och med var bifogad i en pdf-fil! Underbart :)

Nu tänkte jag svara på detta i ett inlägg, då säkert fler av er undrar över samma saker.

frågorpdf

BB Cream
1. En BB Cream “Blemish Balm Cream” är ett mellanting mellan färgad dagkräm och foundation skulle man kunna säga. En flytande kräm som ger ett lätt täckande resultat, mer täckning än färgad dagkräm, men mindre än foundation. Det är flera produkter i en, och ska ersätta fuktkräm, primer, foundation och solskyddsfaktor.

2. En BB Cream återfuktar och vårdar huden, och du kan använda den istället för dagkräm (jag använder dock min dagkräm under i alla fall eftersom den är mer anpassad efter min hudtyp). Lite beroende på märke så kan en BB Cream även behandla akne och pigmentfläckar, och den kan även ha en antiinflammatorisk och lugnande effekt på huden, samt anti age-effekt. Detta är ett bra alternativ för mogen hy, men självklart kan även ungdomar använda detta! Solskyddsfaktor, fukt och sådana bra ingredienser är bra för allas hudtyper, och innehåller den anti age så är det inget problem heller (alla BB Creams innehåller inte det) det är bara det att anti age-ingredienser inte direkt gör någon skillnad på en ung hy.

3. BB Cream kan t.ex. vara ett bra komplement till foundation på sommaren eftersom den är lite lättare på huden. Många gillar den även för att de inte behöver all täckning som en foundation ger. Och som sagt så är det en allt-i-ett-produkt som gör att man kan skippa de andra produkterna och bara ha denna i badrumsskåpet, vilket såklart är trevligt!

före-efter-sans-soucis-bb-cream-670x471

Här om dagen recenserade jag en BB Cream från Biodroga, den kan jag rekommendera! Ni hittar recensionen här.

Mascara
4. Jag blev lite extra glad av detta mail när du frågade om min mascara på bilden. Mascaran kommer från märket Paese och jag kommer faktiskt att börja sälja den på byher.se! Exakt datum vet jag inte, leveransen borde ha kommit redan nämligen så jag måste kontakta leverantören. Men det kommer :)

Jag vet precis vilken “översminkad känsla” du får av mascaran, för jag kan känna likadant när jag inte har något annat smink än bara mascara, då vill jag hellre ha en naturlig look. Mascaran från Paese är grym för den blir lätt naturlig om man applicerar litegrann samtidigt som man får långa separerade fransar med en fin böj. Och jobbar man mer så kan man även få en snygg volym som passar för en tyngre ögonmakeup!

Ett annat knep är att använda en ren mascaraborste istället för den som är i hylsan (att tvätta och spara borsten från en gammal mascara funkar galant). Gnugga den kladdiga mascaraborsten mot den rena borsten så att den får lite mascara på sig, och måla fransarna med den istället. Då får man inte så mycket mascara på en gång och resultatet blir mycket mer naturligt!

paese-mascara

 

159 kr kommer mascaran från Paese att kosta.

Hoppas att du förstod allting och känner att du fick svar på det du ville :) Hojta till annars!

Kram!

Föregående artikelSommarsmink
Nästa artikelPayson

LIKNANDE INLÄGG

Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

8 KOMMENTARER

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

INSTAGRAM

SENASTE INLÄGGEN

sv_SESwedish
en_USEnglish sv_SESwedish