Ta bort milier med Fibroblast

- Annons -

Jag får ofta frågan vad de vita “prickarna” eller “knottrorna” kring ögonen är och varför man får dom, samt hur man kan ta bort dom. Milier kallas dessa och kan bland annat bero på att man använder fel hudvård, ofta för uttorkande, ej anpassad för ansikte/ögon (t.ex. kroppslotion) eller som täpper igen huden.

Jag själv har aldrig haft det förut, men har de senaste månaderna testat en hel del nya hudvårdsprodukter och då har jag plötsligt fått en ganska stor mili på ena ögat. Stor jämfört med att jag aldrig har haft någon tidigare i alla fall :)

Hur som helst så blir det en liten hård kula av bland annat talg som kan sitta i huden hur länge som helst. Det är liksom inte som en finne som går att klämma eller som läker av sig själv efter några dagar, de kan försvinna av sig själv också men ofta sitter dom väldigt länge.

På salongen så ska vi inom kort börja med en ny behandling som heter fibroblast, det är framför allt en lyftande behandling som höjer hängiga ögonlock och minimerar rynkor men man kan även göra annat spännande med den. Det är en liten plasmablixt som reagerar med huden! Här om dagen testade Annika att ta bort milier på mig och Miska med fibroblast och det gick hur bra som helst!

Kolla skillnaden:

- Annons -

IMG_4813_pilföreefter

Jag har aldrig tagit bort milier förut så kan inte jämföra med hur det känns/hur läkningen är när man tar bort med en liten knivgrej hos en hudterapeut. Men det här var i alla fall otroligt smidigt!

Annika höll plasmablixten mot pricken i några sekunder, tog sedan bort kulan och sen var det klart. Det var en liten prick på ögat efteråt som var en pytte, pytteliten brun prick i 2 dagar, och när jag vaknade den 3:e dagen så var det helt läkt.

Miskas prick gick ännu smidigare att ta bort, redan på kvällen den andra dagen så kunde jag inte se var den hade suttit hur noga jag än tittade.

Om det är mer skonsamt eller smidigt än på det traditionella sättet vågar jag inte ge några garantier på. Men rent logiskt så känns det mer skonsamt med en grej som är testad och anpassad för att specifikt användas på ögonlocken, än att skära ett litet snitt i den tunna huden på ögonlocket. Speciell om man, som många har, har flera stycken milier att ta bort på en gång. Eller vad tror ni? :)

IMG_4813_föreefter

Jag är i alla fall väldigt nöjd över att den är borta nu och har återgått mer till min gamla hudvård från Sanctum som har funkat jättebra tidigare. Så hoppas jag att huden kring ögonen slutar protestera :)

Inom några veckor kommer vi erbjuda behandlingen på Creative Makeup i Uppsala! Utbildningen är i Tyskland och efter det ska vi spika exakta beandlingspaket, priser o.s.v. så jag återkommer med mer info så fort ni kan boka. Men det är som sagt främst en lyftande behandling för ögonlock och rynkor.

Kram på er ♥

sidfot-namnloggo

- Annons -
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

3 KOMMENTARER

  1. Nu fattar jag med dessa små vita “knottror” brukar ibland få dessa uppe på ögonlocket, men bryr mig inte så mycket om dom, och sen helt plötsligt så är dom borta igen. Men fibroblast behandlingen lät spännande. :-) Ska bli kul att läsa om den.
    Ha en bra dag.
    Kram
    Sandrina

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish