Varning för “hypen” kring Taffymetoden!

  - Annons -

  Jag får ofta frågor om permanent makeup, och de senaste året så har det trillat in massvis med frågor om taffymetoden, som är en speciell teknik när man tatuerar ögonbryn. Det har blivit väldigt hypat att tatuera just taffy, och eftersom jag inte har testat metoden själv så kan jag inte yttra mig om hur mycket bättre/sämre det är än andra metoder.

  MEEEN jag pratade med Annika på Creative Makeup igår och hon var så ledsen över alla kunder som kommer till henne med fula ögonbryn som behöver korrigeras – det har blivit mycket, mycket fler sedan Taffymetoden blev populär och väldigt många bara den senaste månaden har kommit till henne med fula Taffy-bryn.

  Det är nämligen så att oavsett vad man använder för metod, så är fortfarande det allra viktigaste att personen som tatuerar dig är duktig! Annars blir det inte bra ändå. Så när ni letar salonger så gå inte efter vad dom använder sig av för metod, utan gå efter hur kunniga dom är.

  Många mailar mig och letar efter “närmaste salongen som gör taffyögonbryn” vilket är ett väldigt riskabelt tänk när man gör en så känslig grej som tatuering i ansiktet. Ni anar inte (inte ens jag förstod det innan jag började jobba med makeup på Creative Makeup en dag i veckan) hur många personer det verkligen är som får sitt ansikte förstört av oseriösa tatuerare, även på salonger i Sverige som i övrigt ser professionella ut

   

  - Annons -

  Jag säger inte att alla Taffytatueringar är dåliga (det handlar nog mest om tatueraren) och jag är inte så insatt i vad Taffymetoden innebär, mer än att dom inte använder en tatueringsmaskin, utan en liten kniv som dom doppar i färg och sedan skär små streck i huden med.

  Men de vanligaste problemen med taffy-brynen som Annika har fått rätta till, det är att färgen snabbt blir grå och ser lite ut som blyerts. Samt att stråna flytit ihop och ser lite “kladdigt” ut. På någon kund tror jag till och med att det hade blivit som en liten klump någonstans. Och sen krävs det så klart alltid att personen har ett öga för färg, form och symmetri, och ibland är det sådana detaljer som är fel, som då i högsta grad beror på tatueraren och inte tatueringsmetoden.

  Med andra ord – Jag säger inte att Taffy är dåligt, men jag kan utan att tveka säga att ett flertal Taffy-tatuerare inte är bra! Det har jag sett med egna ögon. Så jag säger det igen, bara för att taffy är hypat så bli inte blinda av att höra ordet “taffymetoden” och slå till, utan kolla upp salongen och tidigare kunder noga.

  Och som ni vet så rekommenderar jag Annika till 100%, och det finns en anledning till att hon är så himla fullbokad. Hon har inte en enda ledig tid på hela året kvar! De nya tiderna inför 2016 släpps inom kort. Den som väntar på någonting gott… ;)

  Kram på er ♥

  - Annons -
  Föregående artikelGlad Midsommar!!!
  Nästa artikelMin midsommarafton
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  1. Mycket viktigt det du skriver. Jag har fått fula ögonbryn som är grå och ser kladdiga ut. Dessutom har jag ärr, streck efter kniven. Är så ledsen…

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish