Vilket puder ska jag ha? – Allt om puder!

Vilket puder ska jag ha? Varför använder man puder? Hur applicerar man puder och vilket puder är bäst?

Jag är en riktig puder-nörd! :) Det är ingen måste-produkt för alla men jag använder det på nästan alla mina kunder.

Vilket puder ska jag ha

Bättre hållbarhet

På alla hudtyper: Puder fixerar krämprodukter så som foundation och concealer vilket gör att sminket håller bättre. Ett setting powder helt enkelt. Om du har en krämprodukt som inte “sätter sig” automatiskt utan fortsätter vara krämig på huden så kan det lägga sig i linjer och rynkor under dagen, jättevanligt under ögonen t.ex. Det kan också släppa från resten av ansiktet, om du t.ex. kommer åt med handen eller har en jackkrage eller halsduk som kommer åt. Men ett puder får krämprodukterna att sitta på plats!

För blandad/oljig hy: För att få sminket att hålla trots sebumproduktion i huden. Annars blandar sig oljan och sminket med varandra och blir som en fet gegga som antingen släpper eller glider runt och kan lägga sig kakigt och fläckigt på huden.

Finare slutresultat

Minskad blankhet för blandad/oljig hy: Slutresultatet måste inte vara helt matt bara för att man använder puder, men pudret hjälper huden att hålla sig oljefri längre vilket minskar blankheten i t.ex. T-zonen. Man får en “clean glow” snarare är en fet sörja på huden.

För en matt finish: Som sagt så måste inte slutresultatet vara matt, men puder är det enklaste sättet om du vill ha en matt finish! Även på torr hy, då kan man använda väldigt återfuktande produkter innan och ändå få det matta slutresultatet som man önskar.

Vilket puder är bäst

Direkt efter foundation. Utan puder på vänstersidan och med på högersidan.

Slätare resultat: Finkorniga puder ger blurr-effekt på huden då de lägger sig i ojämnheter så som porer och rynkor. Har du t.ex. en jätteblank concealer för torr hy under ögonen så kan blankheten framhäva linjerna, ett tunt lager finkornigt puder ger då blurr-effekt utan att få huden att se sådär torrt pudrig ut. Också guld värt på stora porer.

puder oljig hy

Ett exempel där man ser hur porerna syns tydligare före puder.

Applicering

Jag föredrar en borste som är mjuk utan att vara för fluffig/luftig. Mjuk och halv-kompakt skulle jag säga! Sen är storleken helt en smaksak.

En mer kompakt borste ger nämligen en finare applicering då pudret buffras in i huden istället för att bara lägga sig på ytan. Har du en spretig, sträv och luftig borste (jag ryser av obehag hahaha) så är det större risk att pudret bara hamnar på ytan vilket ger ett mer pudrigt utseende snarare än den där velvet-känslan man är ute efter.

Extra viktigt om du använder puder för att du har mycket sebumproduktion i huden, för ju mer du applicerar desto mer effektivt är det på oljigheten. Med en mjuk och kompakt borste kan du alltså applicera större mängd puder men fortfarande få en jättefin finish!

puderborste

På denna bild ser ni Nanshy Powder Brush som är jättejättebra! Jag älskar också Nanshy Buffed Base om jag ska buffra på mycket puder, den är mindre och ännu mer kompakt.

PAESE Rice Powder vs Bamboo Powder

Våra bästsäljande puder är löspuder från Paese och en jättevanlig fråga är vad är skillnaden på dessa två och vilken man ska välja?

Paese Bamboo Silk Powder är den produkt vi säljer mest av allt i hela webbshoppen eftersom vi har så himla många stamkunder som använder denna. 26 recensioner med 5/5 stjärnor i genomsnitt! Vad är så unikt med detta puder? Den nedmattande effekten!! Av alla puder på marknaden som jag har testat så är denna den mest absorberande.

Paese Rice Powder har tunnare och mjukare formula och passar mer som ett fixerande setting powder. Om man jämför Rice Powder med Bamboo Powder så känner man att bambupudret är mer torrt medan rispudret är mer mjukt.

Vilket puder ska jag ha

Kortfattat så rekommenderar jag Paese Bamboo Silk Powder om du har sebumproduktion i huden, medan Paese Rice Powder är för dig med torr- normal hudtyp som vill ha ett setting powder och/eller bara en matt finish.

Slutresultat med glow

Många är rädda för puder för man tror att huden ska se torr och pudrig ut, men med rätt appliceringsteknik så får man alltså inte det! Huden blir mer silkeslen/velvetmatt.

Dessutom kan man som sagt, oavsett hudtyp/hudtillstånd, få ett slutresultat med glow och lyster trots att man använt puder. T.ex. genom att spraya en face mist och/eller svepa på en glow-highlighter :)

borste till löspuder

Här ser ni en basmakeup som var helt matt efter puder-steget, men efter misten Pixi Glow Mist samt highlightern Pixi Glow-Y-Powder så har huden massor av glow! :)

Med andra ord: Exakt samma primer, concealer och foundation kan antingen se helt matta ut eller fulla med lyster när du är färdig, det som gör skillnaden är vilka produkter du använder efteråt!

Kram på er ♥

Läs även: Bra billigt torrschampo och hur jag använder det

LIKNANDE INLÄGG

Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

INSTAGRAM

SENASTE INLÄGGEN

sv_SESwedish
en_USEnglish sv_SESwedish