Jag får ofta frågor om min sminkspegel, så därför tänkte jag nu skriva lite noggrannare om den! :)

 

Det finns flera butiker som säljer spegeln, bland annat Designtorget. Gå in på Sminkspegel.se för att se vilken återförsäljare som är närmast dig. Kostar ca 1500kr.

Lamporna ger ett superbra ljus utan skuggor! Det allra bästa är att släcka alla lampor runt omkring i rummet.

 

Alla har säkert varit med om att man sminkat sig i ett ljus, och när man sedan tittar i en annan spegeln, i ett annat ljus, så ser man skavanker på sminkningen som man inte såg innan. Detta slipper man om man sminkar i ett ljus utan skuggor!

Dessutom är denna spegel optimal om man ska fota, jag som sminkbloggar får alltid lika snygga sminkbilder, looove!! :)

Även om man inte sminkbloggar så kan det vara ett bra tips att fotografera ändå, exempelvis för att kontrollera att sminkningen blev likadan på båda ögonen. Sånt kan vara lättare att upptäcka på en bild!

Eller om man bara vill ha en snygg profilbild till Facebook ;)

 

Lamporna har även dimmer, så att man kan reglera hur ljust man vill ha det. Superbra tycker jag! Är man morgontrött och slår på lamporna på fullt direkt så blir man nästan blind. Men efter 1 minut så har jag alltid på högsta belysningen.

Man kan välja om man vill ha spegeln stående eller hängandes på väggen. Den finns även i svart och skinn. Jag läste dessutom att dom är på väg att göra denna spegel i större format, samt som badrumsskåp!

 

Det finns några nackdelar också (som dock inte är så jättejobbiga)
  

1. Så mycket ”sminkdamm” spegel drar åt sig när man håller på med puder och grejer precis framför! Jag måste göra rent spegeln varje dag för att se mig själv tydligt. Detta gör jag dock enkelt med denna dammvippa från Jula, 29kr!

2. Har man inte lamporna som rekommenderas (E14 lampor på 20w), vilket jag då alltså inte har, så blir lamporna så heta att man bränner sig! Jag har bränt mig två gånger så att jag har fått ett märke som stannat kvar. Snuddar man lite snabbt så gör det bara ont för stunden, men efter 3 sekunder får man nog en brännblåsa. Man får akta sig, eller köpa lågenergilampor kanske, det  fungerar också :)

 

 

3. Förutom att lamporna bränns om man rör vid dom, så blir det som en bastu efter att ha suttit med lamporna på för fullt i 5 minuter. Detta ser jag dock inte som ett problem, bara oerhört skönt och mysigt på morgonen! Men många kan nog tycka att det är besvärligt.

För övrigt är denna sminkspegel bland det allra bästa jag äger!

Klart värt pengarna om man gillar smink/skönhet. Hade jag inte fått den i julklapp så hade jag köpt den själv :)

 

Min underbara sminkhörna! (på Miskas matbord) hihi :)

13 KOMMENTARER

 1. För mig är det viktigt att ha ett riktigt bra ljus och ljustemperatur…inte för varma som många andra har, man vill ju ett normalt ljus som är så lik dagsljuset som möjligt.
  Jag köpte min sminkspegel på: https://revoltbeauty.se/sminkspegel-belysning/
  Min sminkspegel har 3 olika läge för ljustemperatur (kallt, HD dagsljus och varmt) samt dimmerfunktion. Jag kör oftast på HD dagsljus och nästan max ljusstyrka, men sätter ibland den i varmläge för att få mysig stämning i rummet :)
  Jag har den som heter REVOLT Sminkspegel Hollywood LED med bluetooth högtalare och älskar den!
  Kram!

 2. Hej, jag fick en exakt likadan spegel för ca 3 dagar sen, och då fick man med sig lampor att sätta på. Men redan efter 2 dagar gick en lampa sönder eller ja den slutade fungera, och för en stund sen hände samma sak med 3 andra lampor. så undrade bara ifall det har hänt dig med eller ifall det är nått fel med min hahah. Och ifall de hänt vad du gjorde åt saken.
  Bra blogg förresten :)

  • Hej! Vi har stora sådana här speglar på salongen också, och då var det faktiskt en lampa som slutade fungera (inte själva glödlampan alltså utan hålet) men jag mailade sminkspegel.se och dom svarade att det är enkelt att skruva bort baksidan och sätta fast sladden som lossnat bakom, vilket vi gjorde och det var jätteenkelt och gick på någon minut bara :) Kram!

 3. Måste bara säga att detta inlägget är guldvärd! Har också funderat på att köpa denna sminkspegel men har precis som en annan av de som kommenterat hört att dimmern går sönder lätt. Nu när jag sett ditt inlägg känner jag mig helt säker på att jag ska beställa, för du har väl inte upptäckt något nytt problem? Kram

 4. Hej!
  Jag ver att jag kommenterar sent, men är det inte så att man får lampor med när man köper dem
  På hemsidan? :)
  Fin blogg! :D

 5. Hej
  Hittade detta inlägg när jag googlade om sminkspegel.se :-) Perfekt att jag hittade det då jag tänkt beställa den spegeln du har, min fråga är vilken watt LED lamporna du köpt till den är på?

  • Hej! Vad roligt! Jag minns faktiskt inte, och jag har slängt kartongerna och det står inte på själva lampan heller. Men jag vet att Sminkspegel.se ska börja sälja led-lampor också, men det ser inte ut som att dom har kommit igång med det än. Men dom brukar vara snabba på att svara på mail så testa maila och fråga? :)

 6. Hej!! :) Läste din blogg och hittade detta inlägg, är så sugen på att beställa denna spegel och har sett en på youtube som har haft problem med sin spegel och behövt skicka tillbaka tre gånger för att dimmern har slutat fungera. Hade hoppats du kunde svara på om du haft några problem? :) Hade varit jättetacksam att veta då jag är lite osäker på om jag ska beställa, är ju ändå lite pengar! :)

  Kram

 7. Hej på dig du vackra!!
  Vet att detta är ett äldre inlägg men hoppas att du svarar!!
  SNÄLLA ,kan du säga vad denna underbara sminkspegel heter exakt?
  Jag hittar den inte:(!
  Jag ber till gudarna att den finns kvar.
  Jag är ingen professionell el blogg sminkerska men den är SÅ fin:)!
  Vore MKT MKT tacksam för svar!!!!
  Ha en toppnamn sommar
  Kram Sasha

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here