10 tips för mer volym i håret! (Naturligt & med Produkter)

  Inlägget innehåller annonslänkar (adlinks) till Eleven.se

  - Annons -

  Här går jag igenom hur man får volym i håret, dels naturligt och med produkter, men även hur man får till det snyggt och får det att hålla hela dagen! Fluffigt hår eller volym?

  Längst ner har jag även inkluderat en lista med de bästa produkterna för volym i håret som jag själv använder. (Klicka här för att komma till listan)

  (Läs även mitt andra inlägg: Maria Nila Recension – Volume & Styling)

  volym i håret, varmluftborste, babyliss, recension, produkt,

  Hur får man volym i håret? / Hur får man fluffigt hår?

  Förutsättningar

  Först och främst vill jag benämna det faktum att olika personer har olika hårtyper och hårkvalité och därav också olika lätt att få volym i håret. För vissa räcker det med bara en volymprodukt medan andra får jobba lite mer!

  - Annons -

  De två svåraste förutsättningarna för att få volym i håret, enligt mina erafernheter, är 1: välvårdat och tjockt hår (när det blir sådär tungt och glansigt att det typ glider ur händerna) och 2. fett hår.

  När jag har nyblekt och tvättat hår så har jag ganska enkelt att få upp volym! Det är platt som en pannkaka om jag inte gör någonting alls, men det är då ganska enkelt att puffa upp det :)

  Men med utväxt (alltså välvårdat/ej slitet alls i hårbotten) och fett hår, då är det svårare!

  platt hår, tunt hår, fett hår, oljigt hår, hårbotten, torrschampo, tips, recension

  Utväxt och fett hårbotten, då är det platt må ni tro! Inget fluffigt hår här inte!

  Kan man få volym i tunt hår?

  Ja, det går även att få volym i tunt hår med de tipsen jag ger nedan!

  Är det någon skillnad om man är kille och vill ha volym i håret?

  Nej! Det är ingen skillnad alls på om man är kille eller annat, det är snarare hårkvalitén och längden som bestämmer vilken metod som är bäst för volym i håret.

  Mina 10 bästa tips som du kan göra hemma:

  Här kommer mina 10 bästa tips för att få mer volym i håret och som du kan göra hemma! Det är inte meningen att du ska göra alla steg samma dag, utan kan välja de steg som passar bäst för dig och din vardag.

  Jag har länkat alla produkter jag använder i varje punkt och även inkluderat en lista längst ner i inlägget.

  volymschampo, volymbalsam, fett hår, platt hår, oljigt hår, hårbotten,

  - Annons -

  Dags för hårtvätt med andra ord!

  1. Tvätta håret med volymschampo & balsam:

  Det är viktigt med duschprodukter som vårdar ordentligt utan att bli tunga i håret.

  Schamponera håret minst två gånger, så att det blir helt rent. Första gången löser du upp allt fett, andra gången tvättar du rent. Det är mycket lättare att få volym i håret om det är rent från hårbottens naturliga oljor!

  Ska man ha balsam i hårbotten? Ja! Säger jag :) Många anser att man inte ska ha balsam i hårbotten om man vill ha volym i håret. Men balsam har ett lägre pH-värde än vatten vilket får hårstrået att stänga sig. Hårstråna har små fjällskikt och om fjällen står utåt (istället för att stängas av balsamet) så kommer det slita på håret.

  Använd istället ett lätt balsam som inte tynger ner, så kan du applicera det i hela håret utan att tynga ner!

  Jag har testat Höjd-serien från märket Björk som heter Volumizing Duo som är ett volymgivande schampo och balsam. Så bra! Framför allt gillar jag schampot, det tvättar verkligen rent även om man inte använder en jättestor mängd (vilket annars är ett vanligt problem för mig som har fett hår och använder mycket produkter, det går år så himla mycket schampo!). Balsamet är väldigt tunt och lätt och tynger inte ner alls. Har man väldigt torrt hår så kan man unna sig en hårinpackning i längderna alternativt en vårdande olja/kräm i längderna efter duschen :)

  Produkt använd i detta steg: Björk Höjd Volumizing Duo (adlink)

  volymspray, volym i håret, sebastian volupt spray recension, hårvård tips

  2. Volymmousse / Volymspray i blött hår:

  Jag använder alltid en volymmousse eller volymspray i hårbotten efter duschen, i blött hår. Snåla inte, men ta inte heller för mycket om du vill behålla den nytvättade känslan.

  Enligt min erfarenhet (OJ vad jag testat olika volymprodukter i mina dagar) så är mousse mer effektivt än spray. Alltså man får mer volym i håret av mousse än av sprayer. Men vilket som är bäst handlar också om smaksak, jag tycker det är skönare att spraya än att kladda ner hela händerna med mousse.

  - Annons -

  Volym-hårmousser har jag testat en uppsjö av (!) och min personliga favorit är nog Maria Nila Volume Mousse. Mycket effektiv!

  volymspray, sebastian volupt spray recension, hårvård tips

  Just nu använder jag volymsprayen Sebastian Volupt Spray som dessutom har 5-stjärniga recensioner på Eleven.se! Väldigt trevlig, den är enkel att applicera och ger extra volym i fönat hår.

  Produkt använd i detta steg: Sebastian Volupt Spray (adlink) men kan som sagt också rekommendera Maria Nila Care & Style Volume Mousse (adlink).

  löwengrip level up volumizing lotion, recension, leave in, blött hår

  3. Volymgivande leave-in produkt

  Det är inte bara hårbotten som behöver volym utan många önskar även fylligare längder. Dessutom, att föna håret är det viktigaste tipset för mycket volym i håret och då ska man helst ändå använda en värmeskyddande produkt.

  Vad är då bättre än en volymgivande lotion som även har värmeskydd?

  Löwengrip Level Up Volumizing Lotion är en kräm som både har värmeskydd, förkortar torktiden samt tränger in i håret och ger en svällande effekt. Jag tycker den är väldigt bra! Jag har ganska tjockt hår i längderna så svårt att avgöra hur mycket tjockare det faktiskt blir, men den är otroligt trevlig i konsistensen och gör håret mjukt och härligt! Brukar använda den i torrt hår också när håret ser lite dassigt ut någon dag efter tvätt :)

  löwengrip level up volumizing lotion, recension, leave in, blött hår

  Jag tänker lite såhär, jag behöver ändå ett värmeskydd och kan jag få lite fyllighet samt en mjukgörande känsla samtidigt så är det bara extra plus!

  Produkt använd i detta steg: Löwengrip Volumizing Lotion (adlink) som nu har kommit i den nya varianten ”Level Up” med annan färg på förpackningen. Vet inte om ingredienserna är samma men produktbeskrivningen är det i alla fall!

  varmluftborste, babyliss, recension, produkt,

  4. Föna håret med en rundborste / varmluftsborste:

  Att vända huvudet upp och ner och föna ger mycket mer volym i håret än om man låter håret självtorka eller fönar det platt mot huvudet.

  Man kan även använda en rundborste + hårfön, men tekniker där man behöver ha kontroll på två händer samtidigt tycker jag är svårt haha.

  Däremot – nu hörrni får ni ett bra tips – varmluftsborste! Som en blow dry hemma! En rund hårborste och hårfön i samma produkt. Geni! Det tar lite längre tid än att bara föna, men man kan forma håret samtidigt och får det där vackra frisör-svallet.

  Jag är ingen expert med jag brukar i alla fall dela upp håret i olika sektioner och börjar med att föna underhåret.

  volym i håret, varmluftborste, babyliss, recension, produkt,

  Ta en slinga, lägg borsten mot hårbotten och snurra borsten litegrann så att du lyfter slingan uppåt.

   varmluftborste, babyliss, recension, produkt,

  Föna slingan rakt neråt i längden, men när jag kommer till topparna så roterar jag lite på borsten igen. För att få håret att svänga lite snyggt inåt mot ansiktet.

   varmluftborste, babyliss, recension, produkt,

  Volym i håret och svallig form i längderna.

  volym i håret, varmluftborste, babyliss, recension, produkt,

  För att få bort håret lite från ansiktet och lite mer ”stylad” frisyr så avslutar jag med att föna luggen snett åt sidan.

  Vill understryka att jag bara är makeupartist och när det kommer till hår så må jag vara utbildad hårolog (Hårologi) men är framför allt produktnörd. Jag är alltså inte frisör eller hårstylist alls. Om du vill lära dig bättre tekniker får att styla med varmluftsborste så finns det säkert massor av bättre guider på Youtube! :) Denna borste roterar också (om man vill) men det blir för svårt för mig! Jag roterar den litegrann själv bara.

  Produkt använd i detta steg: Babyliss Big Hair Dual Varmluftsborste (adlink) Gold Edition också, så himla snygg! Kommer också med två olika storlekar på borsten.

  krustång, våffeltång, recension, hh simonsen, midi rod vs6

  5. Volym i håret med krustång / våffeltång:

  Tips 4 & 5 har jag inte gjort i denna guide (skulle se ut som ett lejon om jag gjorde precis allt samtidigt hehe) men en våffeltång ger en väldigt hållbar volym i håret och blir jättefint om man gör det på ett bra sätt!

  De klassiska ”Volym-kruset” som jag hade som tonåring är jag inte ett stort fan av. Krusiga fyrkanter i hårbotten, typ ;)

  MEN – En smal krustång och att inte hålla så länge utan dra ut slingan och håll den stramt, tryck en kort stund med våffeltången ”dutt, dutt, dutt” – då blir det inte sådär tydligt krusigt men du får ändå mycket volym!

  Produkt använd i detta steg: HH Simonsen Midi Rod Vs6 (adlink) har jag haft i många år och älskar fortfarande :)

  tupera håret, stylingborste, hh simonsen styling brush recension

  6. Tupera håret i hårbotten:

  Att tupera är otroligt effektivt för hållbar volym i håret! Det viktiga är att tupera försiktigt, inga kråkbon! Så sliter man inte på håret i onödan. Helst ska man inte göra det dagligen heller, men perfekt knep vid speciella tillfällen.

  Samt att ha en bra borste som inte sliter mer än nödvändigt :) Jag har haft borsten HH Simonsen Styling Brush lika länge som den smala våffeltången och tycker den är klockren! Går inte att jämföra med att tupera med en vanlig plastkam, stor skillnad tycker jag.

  Produkt använd i detta steg: HH Simonsen Styling Brush (adlink)

  volym i håret, torrschampo, bäst i test, recension, tips, produkt, online

  7. Torrschampo ger volym i håret:

  Torrschampo är främst bra efter någon dag när håret börjar se lite oljigt / fett ut. Men jag brukar ha det direkt efter dusch och fön också, dels i förebyggande syfte men också för att få lite mer struktur och volym i håret. Innan det här steget så är mitt hår mest fluffigt och okontrollerat, men med torrschampo så får det lite mer stadga.

  Spraya, gnugga, klart! Upprepa under veckan. Jag brukar använda torrschampo ungefär varannan dag och tvättar håret en gång i veckan.

  Jag är ganska kräsen på torrschampon, men Lernberger Stafsing och Löwengrip är två av mina favoriter!

  Produkt använd i detta steg: Lernberger Stafsing Dryclean Dry Shampoo (Länk)

  texturspray, DS, parfymfri, hårvård, hårspray, volym i håret

  8. Texturspray för volym i håret:

  Har man inte fett hår så kan man använda texturspray istället för torrschampo!

  Jag personligen använder det för extra volym, tillsammans med torrschampo. Och obs jag gör som sagt inte alla dessa 10 steg samma dag, utan ibland använder jag texturspray, ibland tupering, ibland krustång o.s.v.

  Texturspray är också bra för att få stadga och hållbarhet i längderna. Jag använder texturspray istället för hårspray! Jag sprayar i luggen och längderna längst framme vid ansiktet, så är det enklare att få bort håret från ansiktet på ett snyggt och livfullt sätt :) Så att det inte bara hänger fram och är i vägen!

  Hade visst flaskan vänd så att märket inte syns på bilden, men detta är DS Texturizing Spray som är parfymfri vilket jag ÄLSKAR! Så trött på att varenda hårprodukt (jag som gillar att använda flera) ska dofta så himla mycket. Det blir en salig bladning och ett stort parfymmoln i badrummet. Min frisör tipsade mig om DS med parfymfria produkter och jag är hur nöjd som helst med denna spray!

  Produkt använd i detta steg: DS Texturizing Spray (adlink)

  9. Volympuder i torrt hårt:

  Ett annat klassiskt knep som är otroligt effektivt är volympuder! Det ger en ganska sträv känsla i hårbotten men OJ så effektivt. Dust it-pudret kan inte bara vara jag som blev beroende av när det lanserades för himla massa år sedan nu?

  Dutta LITE puder (lätt att överdosera och då kan man knappt dra fingrarna genom håret efteråt) i handflatan och gnugga i hårbotten med fingertopparna. Försök massera in det mest på hårstråna, inte själva huden i hårbotten. Du får massor av volym i håret!

  Produkt använd i detta steg: Osis+ Dust-it (adlink)

  hårolja, rufsigt hår, troll, hår, tips, hårvård, matt, dassigt, livlöst, bångstyrigt, vårda håret

  Efter volymschampo & balsam, volymspray, varmluftsborste, torrschampo och texturspray så är mängden volym inte ett problem längre om man säger så ;)

  Ganska fluffigt hår om man säger så! :P

  10. Hårolja för att ge håret mer liv:

  När man har massa volymgivande produkter så kan håret lätt se lite rufsigt och matt ut. Då är en olja jättebra för att få håret fint och glansigt samtidigt som det vårdas lite extra!

  Många håroljor innehåller snarare silikoner än oljor, vilket inte är helt dåligt precis i hårtopparna om du har kluvna hårtoppar – men silikoner vårdar inte håret. Jag brukar istället använda naturliga oljor! Gärna 100% naturliga :) Arganolja är en favorit!

  Produkt använd i detta steg: John Masters Organics Argan Oil (adlink) som innehåller 100% arganolja.

  Sen är det bara att borsta igenom håret och puffa upp med fingertopparna så mycket volym som man önskar!

  Håret känns fortfarande nytvättat och rent och volymen är mycket hållbar! Det räcker att bättra på med torrschampo eller texturspray varannan/var tredje dag så har du volym tills du tvättar håret nästa gång – även om du gör det lika sällan som jag (max en gång i veckan, det kan gå 8-9 dagar också!).

  Bästa produkter för volym i håret:

  Listan nedan är de produkterna jag testat och tycker är bra för volym i håret! Klicka på adlink-länkarna för att komma direkt till produktsidan och se pris & recensioner för respektive produkt.

  Värdefull lista! :)

  volym i håret, babyliss big hair recension, gold edition, hårvård, tips,Som en blow-dry hemma!

  Hoppas att inlägget var till hjälp! Om ni har egna tips om hur man får volym i håret hemma eller om ni helst gör det på salong, så får ni gärna kommentera nedan! Samma gäller om ni har några frågor eller funderingar! Har ni hellre platt eller fluffigt hår? :)

   

  Läs även mina andra inlägg:

   

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  6 KOMMENTARER

  1. Jag tror att vi har identiskt hår, det låter nämligen precis som att du beskriver mitt :-) Jag tvättar oxå mitt hår 1-2 gånger i veckan men brukar faktiskt göra det på kvällen, och så hinner det torka under natten. På morgonen så börjar med att borsta ut det och tar fram min naturliga bena. Jag tar undan överhåret närmast benan och sen tuperar jag övrigt överhår lätt och värmer varje tuperad slinga några sekunder med min plattång, jag upplever att jag får samma effekt som din ”våffling” men jag tycker det går snabbare! Efter att jag tuperat och värmt på överhåret borstar jag ut tuperingen så att jag bara har själva volymen kvar. Efter det lockar jag det lite slarvigt med plattången, Aussies curl definer (olja) och lite lätt spray. Sen håller håret flera dar tycker jag, jag piffar upp det med torrshampoo de andra mornarna bara.
   Det här med att tupera och sedan värma på med plattången är ett tips som Jean Pierre Barda demonstrerade i någon tv-program, det måste vara det bästa hårtips jag någonsin fått!

   • Ett ekologiskt märke som jag kommer ta in i webshopen inom kort som det ser ut nu! :) Jag är suuuupernöjd med resultatet! Måste dock testa på fler personer innan jag vågar stå för den :)

   • Ett ekologiskt märke som jag kommer ta in i webshopen inom kort som det ser ut nu! :) Jag är suuuupernöjd med resultatet! Måste dock testa på fler personer innan jag vågar stå för den :)

  2. Jag brukar göra som det stod i instruktionen för min Björn Axén Volumaster: tupera hårslingan lite, sen trycka till med volymtången, sen låta svalna och sen kamma ut tuperingen. Då blir det massor med volym utan tydliga krusningar. Topp! :D

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish