Coming soon: Sminka dig själv-kurs online!

  - Annons -

  Nu är min webbutbildning superdupersnart färdig !!!!!! En sminkkurs online / på distans för att bli bättre på att sminka sig själv!

  UPPDATERING: Sminkkursen är nu lanserad och finns på www.academyofmakeup.se

  För er som missat denna nyhet (vilket säkert är de flesta av er då jag bara hintat om detta på några småställen) så har jag de senaste månaderna arbetat på en onlinekurs om smink för privatpersoner. Det är inte bara webbutbildningen som ingår utan även personlig feedback och produktrådgivning. Lite som en sminkkonsultation online, fast bättre! :)

  Aaaaah jag är så ivrig på att lansera denna nu då jag redan får frågor trots att jag bara lagt ut pyttelite teasers. Verkar som att det är stort intresse faktiskt! Jag som tänkte ”bara jag får en enda kund så är jag nöjd” haha.

  Vi har några få smådetaljer kvar med hemsidan innan vi är redo att klicka på publicera-knappen. Men allting är i princip helt färdigt så vi kommer lansera denna vecka (!) förutsatt att ingenting oförutsett sker :)

  - Annons -

  Under tiden tänkte jag passa på att berätta om kursen lite mer ingående!

  Vad innebär sminka dig själv-kursen?

  En kurs för privatpersoner som vill bli bättre på att sminka sig själva och få personlig sminkrådgivning och produktrekommendationer.

  Nivå

  Nivån är nybörjare/medel. Nybörjarnivå eftersom jag beskriver allting så himla grundligt så man behöver inga förkunskaper alls! Men även medel-nivå för om du lär dig alla (eller de flesta) steg som jag går igenom – då är din sminkning långt ifrån nybörjarnivå.

  Någonting för dig?

  Utbildningen är anpassad efter alla personer, oavsett ålder, färger och former :) Man måste verkligen inte se ut som jag för att alla tips och steg ska passa. Jag är van att sminka alla typer av människor och har anpassat tipsen så att de ska passa alla typer av utseenden.

  Samarbetspartner – Creative Makeup

  Utbildningen blir en helt ny hemsida och ligger alltså inte under min salong och webbshop Creativemakeup.se utan blir en helt ny plattform.

  Däremot samarbetar vi såklart med webbshoppen för att utifrån dina önskemål kunna sätta ihop en produktlista som passar just dig, eftersom det är dessa produkter jag själv arbetar med (många av produkterna har jag jobbat med i många år) och så att du kan beställa alla dina nya produkter från samma ställe.

  Alla som köper kursen får också 10% rabatt på Creativemakeup.se! :)

  Detta ingår:

  I slutet av utbildningen så ingår personlig feedback. Allt detta är valfritt men det som ingår är:

  1. Svar på frågor, om du fortfarande har några efter utbildningen ;)
  2. Feedback på din sminkning! I detta steg kan du bifoga bilder på din sminkning och få tips. T.ex. om det är någonting du har svårt att få till eller allmänt vill ha tips på förbättringar eller bara en klapp på axeln för hur extremt fint du har sminkat dig! :)
  3. Produktrådgivning utifrån dina önskemål. Detta är produkter som jag arbetat mycket med som makeupartist och kan väldigt väl. Vi samarbetar nämligen med webbshoppen Creativemakeup.se som jag själv har grundat som säljer handplockade produkter från olika varumärken och alla är cruelty free.

  Jag har valt att inte prata om några exakta produkter i utbildningen för att hålla den så aktuell som möjligt. Varumärken förnyar sina sortiment regelbundet och en del av produkterna kan utgå imorgon utan att jag vet det idag. Så jag vill inte bygga upp en hel lektion kring en produkt och sen finns den inte att köpa mer. Men allt jag använder är produkter som jag själv arbetar med och är återförsäljare till, så jag kan dom väldigt bra!

  - Annons -

  Allt material är nyproducerat och specifikt framtaget för denna utbildning.

  Så går det till:

  Webbutbildningen är uppdelade i lektioner. Varje lektion har en video där jag både pratar och visar alla sminktips så att du kan göra likadant. Varje lektion har även text och bilder så att man enkelt kan gå tillbaka och repetera snabbt utan att behöva se hela videon igen.

  Här är läroplanen:

  Det är alltså totalt 18 videos (!) men de ligger i genomsnitt på 10 minuter, tror den längsta är 12 minuter. Så varje steg är inte ett heldagsprojekt direkt :)

  Dessutom innebär inte detta att sminkningen jag lär ut har 18 olika steg för t.ex. får du fyra olika ögonsminkningar. Därför lär man sig också mer än en sminkkonsultation på salongen – för då lär man sig bara en utvald sminkning men här får du flera!

  Man måste inte heller börja göra alla steg som jag visar vilket jag också beskriver tydligt i lektionerna. T.ex. i lektionen om primer ”Man måste inte använda primer. Om du redan är helt nöjd med hudstrukturen, finishen och hållbarheten på din makeup, då kan du skippa detta steg!

  Du kan handplocka bland mina tips och välja ut de som du själv vill göra. Vill man t.ex. bara lägga på en färgad dagkräm, lite rouge och sen hoppa direkt till ögontipsen – då är såklart det okej också! :)

  Framtida nyheter

  Detta är steg ett, men min plan är att utveckla konceptet med fler mer ”nischade” utbildningar. T.ex. för olika problemområden, ålderstecken m.m.

  En till idé som är ett större projekt är att göra en distansutbildning för makeupartister. Inte på den nivån att man ska jobba inom film och teater, utan mer skönhetssalong, butik som säljer skönhetsprodukter samt frilansande makeupartist för bröllop/fest/foto o.s.v. Men jag måste klura på upplägget ännu mer på denna eftersom det är superviktigt med feedback och prov för att jag ska kunna certifiera någon på distans.

  - Annons -

  Allt handlar lite om hur stort intresset verkar, jag tycker detta är SÅ kul så om det går bra så skulle jag lätt kunna ha detta som heltidsprojekt! Även fast det nu startade som en sidan-av-grej eftersom jag verkligen ser en efterfrågan, jag får så himla mycket mail av personer som har frågor och önskar tips och råd på hur man ska sminka sig själv.

  Har du några önskemål om vad du skulle vilja gå för sminkkurs på distans / online hos mig så är det bara att hojta till, så kanske det går i uppfyllelse! :)

  Nej nu ska jag sätta klorna i sista finslipen så att jag får detta publicerat så fort som möjligt!

  Många kramar till er alla ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  4 KOMMENTARER

  1. Häftigt, jag skulle vilja lära mig om higlighting på kinder m.m. Samt basen. Är väldigt ljus i ansiktet men mörkt hår och ögonbryn, så det är svårt att få till färg i ansiktet utan att det ser konstigt ut.

   • Kul! Jag går igenom highlighter, både ljus matt (alltså något snäpp ljusare än din egen hudton) och glowy och olika delar av ansiktet, i lektionen ”contouring” i utbildningen :)

  2. Men vad roligt! Jag ska definitivt gå kursen! Hoppas jag kan lära mig bättre att täcka acneärr och lättare göra en ögonsminkning 🙂

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish