Dämpa rodnad i ansiktet (Produkttips)

  - Annons -

  Den senaste tiden har jag fått mycket respons när jag lagt ut info om Redness Relief Powder och inser att det är väldigt många där ute som precis som mig har mycket rödhet i huden och vill dämpa rodnad i ansiktet. :)

  Därför kommer här ett till tips – primer som neutraliserar rödhet!

  paese primer Dämpa rodnad i ansiktet

  Paese Makeup Base är ansiktsprimers som finns för the olika hudtyper/hudtillstånd:

  • Mattifying för oljig hy (funkar också för blandhy om du är både torr och oljig)
  • Smoothing för torr hy
  • Correcting som dämpar rödhet i huden

  Och det är den sistnämnda, Correcting, som jag ska visa för er idag! :)

  - Annons -

  Hur fungerar Paese Makeup Base – Correcting?

  Primern innehåller ett gröntonat lyster vilket dämpar rödhet i huden på ett väldigt diskret sätt. Går att använda ensam på huden eller under foundation.

  Vissa andra gröna primers är helgröna och då kan man få en lite dassig hudton, så att man typ måste ha foundation över för att se ”frisk” ut i huden. Men denna är mer diskret som sagt så den fungerar även ensam på huden om man vill dämpa rödheten litegrann men ändå vara osminkad.

  Dämpa rodnad i ansiktet

  Här har jag smort in ett ganska tjockt lager primer på handryggen för att ni ska se det gröna ljusreflekterande pigmentet tydligt. Ett tunt lager har inte sådär mycket skimmer.

  Varför gröntonad primer?

  Med en gröntonad primer under sminket så kan du lägga en mindre täckande foundation och ändå få en jämn hudton. Många har väldigt jämn hudton i övrigt (om man bortser från rödheten) och egentligen önskar en lättare och mer naturlig täckning, med en gröntonade primer kan man få det!

  Rött är en så intensiv färg så om man ska sminka bort det med bara foundation så behöver man jättemycket täckning – och ändå kan det skina igenom under dagen. Det är mycket enklare och mer effektivt att jobba med färgkorrigerande produkter.

  Jag rekommenderar att hellre lägga tunna lager av fler produkter istället för mycket av en.

  Om du t.ex. lägger denna gröntonade primer, en lätt täckande foundation, lite concealer bara där du tycker att det behövs (nån finne, pigmentfläck eller liknande) och sedan ett puder som neutraliserar rödhet också. Då får du en väldigt lätt och naturlig täckning i största delen av ansiktet samtidigt som du trollar bort alla ojämnheter! Dessa tunna och fina lager kommer också hålla hela dagen utan problem.

  Jämfört med om du bara lägger ett väldigt tjockt lager av en mer täckande foundation. Tjocka lager smink håller ofta dåligt, kan se kakigt och ojämnt ut och om det släpper lite under dagen så kommer rödheten skina igenom ändå.

  Tunna lager + färgkorrigerande produkter ger bättre hållbarhet, effektivare dämpning av rödheten och ett naturligt resultat samtidigt! :)

  - Annons -

  Dämpa rodnad i ansiktet före efter

  Här ser ni resultatet av primern! Det är som ni ser väldigt diskret men ändå tydlig skillnad, huden ser nästan bara ljusare ut och det beror på att rödhet blir ju mörkare än hudtonen så när man neutraliserar bort det så får huden sin rätta färg som resten av ansiktet :)

  Primern kan ni klicka hem här! Och vill ni komplettera med ett färgkorrigerande puder också så kan jag verkligen rekommendera glo Skin Beauty Redness Relief Powder som är gultonat. Som sista steg i sminket så vill man ju inte lägga på grönt, men gult och grönt är väldigt nära varandra i färgcirkeln så även gult är effektivt på rödhet.

  Jag hoppas att detta tips hjälper dig att dämpa rodnad i ansiktet!

  Kram på er! ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish