Den perfekta eyelinern

  - Annons -

  Att måla en snygg eyeliner, och speciellt eyelinervinge, är en detalj som många har problem med. För några dagar sedan publicerade jag en eyelinertutorial som blev väldigt uppskattad, så jag tänkte fortsätta lite mer med eyelinersnacket :)

  Jag har nästan alltid använt cake eyeliner – en torr kaka som fungerar ungefär som vattenfärg. Men jag har mer och mer börjat gilla gel eyeliners, och använder det allt mer ofta!

  En gel eyeliner är mycket lättare att jobba med då man mer kan “arbeta fram” en snygg eyelinerform. Den är krämig, och till skillnad från cake eyeliner så behöver man inte blöta penseln före, utan man bara hämtar eyelinern med en pensel och använder den som den är.

  Ni som lusläser mina inlägg och produktlistor när jag gör sminkningar, har säkert märkt att jag har använt Oriflames Gel Eyeliner mer och mer? :) Jag tycker om den jättemycket, just eftersom den är så enkel att jobba med, eyelinervingen blir snygg direkt och den sitter på plats hela dagen!

  Jag gillar gel eyeliner mycket också för att man kan variera den så mycket, man kan lägga bara pyttelite för en diskret fransmarkering, måla skarpa, raka linjer, eller sudda ut den för en mer sotad sminkning.

  - Annons -

  oriflame gel eyeliner

   

  För att få till den perfekta eyelinern med hjälp av gel eyeliner:

  1. Välj en ganska styv pensel, antingen snedställd eller en med avsmalnad topp, det kan bli svårt om den är för mjuk.

  2. Börja med att jobba in eyelinern ordentligt i botten på ögonfransarna, så att det inte är hudfärgat mellanrum där stråna sitter fast.

  3. Måla en rak linje längs fransraden, gärna smalare innerst vid ögonvrån.

  4. Sudda linjen om du vill ha en sotad look, annars kan du behålla den rak och i sådana fall kan det hjälpa om du lägger ett lite tjockare lager för den där kolsvarta skarpa känslan.

  5. En vinge målar du lättast med mycket eyeliner på pensel när du formar nederdelen av vingen, och lite mindre eyeliner när du ska forma själva spetsen/toppen. Det gör ingenting om spetsen blir lite ljusare, det får den bara att se snyggt smal och spetsig ut.

  Sedan är du klar!

  IMG_6491Här har jag använt just denna gel eyeliner för att få en mer sotad look, skitsnyggt också!

  - Annons -

  Hoppas inlägget var till hjälp! :)

   

  - Annons -
  Föregående artikelBronzy Wine – Läppglans
  Nästa artikelGreen & Gold Makeup
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish