Hållbar basmakeup

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Det här inlägget var ett önske-inlägg av en person som har problem att få bassminket att hålla, att det blir kakigt, släpper under dagen eller ser väldigt pudrigt ut. Jag vet att många har dessa problem och hoppas och tror att många fler kommer ha hjälp av detta inlägg!

  Så det har jag fixat nu! :) Här kommer filmen och även alla tips i text-format för er som föredrar att läsa.

  3 viktiga punkter att tänka på:

  1. Välj produkter med bra kvalité.
  Alla produkter är olika och det är inte så enkelt som att säga “välj en flytande foundation med bra hållbarhet” för det är fortfarande en hel djungel med vilka produkter som håller vad dom lovar.

  - Annons -

  2. Välj produkter som passar just din hudtyp.
  Bra hållbarhet på en person med jätteoljig hy är inte samma produkter för en person med jättetorr hy. Här krävs det också oftast lite vägledning för märkena skiljer oftast bara på “oljig/normal” och “normal/torr” så för att vara på den säkra sidan kan det vara bra att prata med en person med mer erfarenhet kring produkten. T.ex. hur sitter produkten i rynkor? Passar den här foundationen ihop med den här ansiktsprimern? Det är där jag kommer in ;)

  I det här inlägget utgår jag från normal hy eller lite oljig / lite torr, men inte superstora problem med huden alltså.

  3. Applicera på ett bra sätt.
  Ofta tar man för mycket av varje produkt så att det blir tjocka lager eller applicerar slarvigt, och då blir det inte samma resultat som att man lägger ner en minut extra och jobbar in produkterna ordentligt i huden. Resultatet på samma hud och med samma produkter kan bli helt olika beroende på hur noggrann man är med appliceringen.

  Stor skillnad va? :) Och ändå naturligt! Man kan lägga tunnare av foundationen plus mindre concealer om man vill ha mindre täckning än detta också.

  Här är produkterna jag använde! (Inte uppställda i den ordningen jag applicerade)

  1. Ansiktsprimer – Paese Makeup Base (Matte)
  Gör din hudvårdsrutin och låt fuktkrämen sjunka in ordentligt i huden. Applicera sedan ansiktsprimer i hela ansiktet. Jag valde Paese Makeup Base (Matte) då den fungerar på dig med normal/torr hy också (den är matt men framhäver inte torrhet). Men du kan välja vilken annan ansiktsprimer i vårt sortiment som helst utifrån önskemål, alla funkar bra ihop med de andra produkter.

  Primer är viktigt för hållbarheten då den gör huden till en bättre arbetsyta att lägga resten av sminket på sen. Så övriga produkter lägger sig jämnare och håller bättre.

  Viktigt för en bra hållbarhet: Massera in i ordentligt i huden och lägg ett tunt lager.

  - Annons -

  2. Foundation – Pixi H2O Skintint
  Detta är en foundation-gel som sjunker in i huden och sitter jättebra! Den är oljefri men återfuktande och sitter bra även i rynkor och linjer, så den passar verkligen alla hudtyper.

  Du behöver inte massera in den för den sjunker in av dig själv så bara att “lägga på” huden. Ger ett semitäckande resultat.

  Jag använder nyansen Nude i detta inlägg men är nog egentligen den ljusare nyansen Cream, men jag var nyss solbrun vilket jag saknar då det försvann så snabbt så lever i förnekelse och sminkar ner på hals/dekolletage också istället ;)

  Viktigt för en bra hållbarhet: Tunna lager, överdriv inte mängden foundation utan komplettera hellre med concealer är du vill ha mer täckning.

  3. Concealer – Pixi Pat Away Concealing Base
  En flytande concealer som ger full täckning och blir otroligt hållbar på huden! Den är krämig vid applicering men fixeras snabbt och sitter då väldigt bra.

  Jag använder nyansen Cream som är den ljusaste eftersom jag vill ha en uppljusning under ögonen. Den är ljusare än foundationen när jag applicerar på t.ex. blemmor men eftersom jag lägger på contouring och rouge också så gör det ingenting, men man kan ju ha två olika om man vill ha en nyans för ansiktet och en för under ögonen.

  Viktigt för en bra hållbarhet: Om du har mycket rödhet kring näsan (eller annat område) så använd hellre ett neutraliserande puder som Glo Skin Beauty Redness Relief Powder som tar bort rödheten istället för att lägga på tjocka lager av concealer. Detta för att inte behöva ha massa tjocka lager för att uppnå en bra täckningsgrad.

  Dessutom lägger jag concealern efter foundation, för lägger man före så använder man lätt för mycket concealer för att man vill täcka mycket och tänker inte på att det kommer foundation över också. Detta resulterar då i att det blir ganska tjocka lager – vilket vi som sagt undviker om man vill ha lång hållbarhet :)

  4. Puder – Paese Bamboo Silk Powder
  Denna foundation behöver faktiskt inte fixeras med puder däremot föredrar jag alltid att fixera concealern med puder för ett så hållbart resultat som möjligt.

  Viktigt för en bra hållbarhet: Detta är ett så tunt puder så det blir inte kakigt eller liknande, bara att svepa på!

  - Annons -

  5. Fixing mist – Pixi Makeup Fixing Mist
  Att avsluta makeupen med en fixing mist blir som ett skyddande lager för yttre påfrestningar och får hela sminkningen att bli ännu mer hållbar! Dessutom får det alla produkter att smälta in bättre i huden och om huden ser pudrig ut någonstans så tar den bort den ytan.

  Viktigt för en bra hållbarhet: Innan detta steg kan du lägga alla dina övriga produkter på huden, så som contouring, rouge, highlighter. Om du vill ha en helt matt bas så kan du lägga lite puder över fixing misten också, när den torkat.

  Och här är alltså resultatet! Jag själv behöver mer puder eftersom jag är så oljig, men förutom oljigheten så var hela basen lika fin enda tills jag tvättade bort den på kvällen!

  Tjusigt, tjusigt!

  Hoppas ni gillade inlägget! Jag stör mig på att filmerna inte blir lika bra kvalité på Youtube som dom är på min dator, fast jag har sparat i ett format som ska funka, men jag har googlat massa på detta och tydligen är det alltid så att kvalitén blir sämre eftersom Youtube ändrar koderna. Så det finns inget jag kan göra.

  Så jag hoppas att det bara är jag som stör mig på kvalitén och att det inte gör så mycket för er som inte vet hur bra kvalitén egentligen är? ;) Jag vet att jag stirrar mig blind på saker så ibland är det svårt att avgöra själv om det är befogad kritik eller inte.

  Kram på er!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish