Pelucas en fibra de cabello (+12 tips para principiantes)

  Betalt samarbete med Fahlén of Sweden

  - Publicidad -

  Jag älskar peruker och löshår! Men det är en djungel, vad är skillnaden på peruk i äkta hår eller syntet? Hur fäster man en peruk och finns det några tips för en nybörjare?

  Oavsett om man saknar hår själv, vill förlänga/förtjocka eller bara variera sin frisyr – så finns det en rad tips och råd som kan vara till hjälp!

  I detta inlägg har jag testat peruker och löshår från Fahlén of Sweden som har ett stort utbud av peruker, löshår, hästsvansar, flätor, scrafs, dreadlocks, lösögonfransar, håraccessoarer och tillbehör för peruker och löshår.

  Med rabattkoden ”HelenaFos” får ni 25% rabatt på peruker och löshår hos Fahlén of Sweden! (Ej accessoarer och tillbehör). Gäller fram till den 2022-06-25. 

  peruker, peruker dam, svart peruk, mörkbrun peruk, peruk med lugg, peruk äkta hår, peruk fiberhår, futura fiber hair, fahlén of sweden, peruker dam

  - Publicidad -

  Peruken Ming från Fahlén of Sweden. 

  Peruk i äkta hår eller peruker i syntet?

  En vanlig fråga många ställer sig innan man väljer löshår (av alla de slag) är om man ska välja äkta hår eller syntet.

  Fördelar med peruk i syntet är att dom ofta har ”minne” så köper du t.ex. en lockig peruk så kommer lockarna automatiskt studsa tillbaka igen efter att du tvättat peruken. Det är också billigare med en syntetperuk.

  Samtidigt är ju en peruk i äkta hår svårslagen när det gäller att kännas och se naturligt ut, eftersom det är just det, helt naturligt. Och går att styla med värmeverktyg och ta hand om som ett naturligt hår. Det trasslar inte lika enkelt och är lättare att ta hand om.

  Det handlar också om kvalitén. En peruk i syntet i dålig kvalité ser väldigt fejk ut, men det finns också peruker i syntet som är av högre kvalité. Tidigare har jag bara googlat ”peruker dam” och köpt första bästa billiga peruk. Det har kommit hem peruker som inte alls liknat bilderna och med hår som står åt olika håll – och går ej att styla med värmeverktyg heller. De är nästan omöjliga att använda, inte ens till maskerad.

  peruker, peruker dam, blond peruk, lockig peruk, peruk med lugg, peruk äkta hår, peruk fiberhår, futura fiber hair, fahlén of sweden, peruker dam

  Peruken Mizuki från Fahlén of Sweden. 

  Peruker i fiberhår

  Fahléns peruker i syntet är gjorda av fiberhår, vilket har fördelarna av syntet (formminne samt billigare) men además fördelarna av en peruk i äkta hår; ser mer naturlig ut OCH lyssna på detta – går att styla med värmeverktyg!! T.ex. har jag plattat luggen på den svarta peruken som ni ser i början av inlägget.

  Dessa är bra alternativ om man vill ha en fin peruk men till betydligt billigare pris än en peruk i äkta hår.

  - Publicidad -

  12 tips för nybörjare på peruker

  Hur sätter man fast en peruk? Hur tar man hand om sin peruk på bästa sätt? Hur får man peruken att sitta snyggt hela dagen?

  1. Välj en syntetperuk / fiberhår. Eftersom dessa har ”formminne” så behöver du inte styla de varje dag. Även efter hårtvätt så återfår peruken sin naturliga styling.
  2. Börja med peruk i syntet och köp lite olika för att hitta stilen som du trivs bäst i. Sedan kan du investera i en mer lyxig peruk i äkta hår, när du vet vad du gillar mest. Det kan nämligen vara svårt att veta innan man testat olika under en lite längre period.
  3. Använd peruknät (kallas även wig cap eller peruklock) om du har eget hår under peruken, det hjälper dig att få håret så platt mot huvudet som möjligt. Om peruken blir som en hjälm på huvudet p.g.a. att du har bulligt hår under, så kommer man se direkt att det är en peruk. Ju plattare mot huvudet, desto bättre!
  4. Man kan limma fast sin peruk, men ett enklare sätt är att använda perukgrepp. Det får peruken att sitta kvar på huvudet trots att du inte använder peruklim eller peruktejp.
  5. Välj gärna en peruk med lugg och lace front. Att få hårfästet att sitta snyggt är det svåraste, men med en lugg (antingen en liten diskret lugg som den blonda peruken ovan, eller en tyngre lugg som den svarta peruken) så döljer man hela hårfästet och resultatet ser direkt naturligt ut.
  6. Använd en liten mängd torrschampo eller babypuder för att minska glansen på peruken. Ju glansigare hår desto mindre naturligt ser det ut.
  7. Våga klippa peruken för att den ska passa dig allra bäst. T.ex. har dessa peruker ganska långa luggar för att man ska kunna klippa och justera dom så som man önskar.
  8. Styla med värmeverktyg för att få ”pricken över i-resultat”. Dock ej över 180°. T.ex. kan dessa luggar stylas som snedlugg eller rakt neråt.
  9. Ha en kam med dig när du går hemifrån, med peruker i syntethår är det inte lika enkelt att reda ut eventuellt trassel med bara fingrarna.
  10. Tvätta dina peruker regelbundet. Läs mer tvättguide aquí.
  11. Ta hand om dina peruker på bästa sätt! Läs hårvårdsinstruktioner aquí.
  12. Googla inte bara ”peruker dam” och välj första bästa billiga. När det gäller peruker så får man det man betalar för.

  löshår, hårförlängning, peruker, peruker dam, blond peruk, hästsvans, längre hårtofs, hårtofs, blond, lång hästsvans, uppsatt hår, frisyr, peruk äkta hår, peruk fiberhår, futura fiber hair, fahlén of sweden, peruker dam

  Löshåret Hästsvans Wavy (längd 24) från Fahlén of Sweden.

  Löshår & Hårförlängning i hästsvans

  Fahlén of Sweden har inte bara peruker, utan även löshår i olika former (clip-on, hair band, hästsvansar och flätor) och det snabbaste och enklaste sättet att göra hårförlängning är en hästsvans! Denna finns i olika längder och man fäster den enkelt med clips och ett kardborreband som redan sitter fast på tofsen. Det finns även en kortare hårslinga för att linda rund tofsen. SÅ snyggt.

  Perfekt sätt att se mer stylad ut en vanlig vardag, men också jättesnyggt som en festlig uppsättning. I love it !!

  Fahlén of Sweden har även en butik i Umeå där man kan köpa alla deras produkter och peruker. Man kan också kontakta deras kundtjänstmedarbetare för att få hjälp och vägledning för att välja rätt på distans.

  De lanserar snart också peruker i äkta hår !! :)

  Med rabattkoden ”HelenaFos” får ni 25% rabatt på peruker och löshår hos Fahlén of Sweden! (Ej accessoarer och tillbehör). Gäller fram till den 2022-06-25. 

  Lea también mis publicaciones anteriores:

  - Publicidad -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Escribo principalmente sobre belleza, pero también ofrezco destellos de la vida empresarial y la construcción de nuestra propia autocaravana. ¡Vanlife aquí vamos!

  2 COMENTARIOS

  1. Syntet ser fake ut, det är sant. Men jag tycker faktiskt att just fake-looken kan vara väldigt kul. Nästan bättre än att försöka se naturlig ut ju!

  ¡Escribir un comentario! :)

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Artículos Relacionados

  Últimas publicaciones

  es_ESSpanish