Färga Ögonbryn & Ögonfransar hemma (5 Steg)

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Det behöver inte vara så svårt att färga ögonfransar eller färga ögonbryn hemma! Här kommer en steg för steg guide hur jag färgar mina fransar och bryn själv med ögonbrynsfärg/ögonfransfärg.

  Att färga ögonfransar på sig själv kan annars låta som en omöjlighet, men efter många tabbar så har jag hittat ett sätt att applicera ögonfransfärg som funkar för åtminstone mina ögonfransar. Det blir lika bra resultat som på salong!

  De vanligaste märkena att färga ögonbryn/ögonfransar hemma är Depend och Refectocil. Jag använder Refectocil ögonbrynsfärg och tycker att det är den bästa ögonbrynsfärgen, men Depend funkar också! :)

  Jag använde Depend ögonbrynsfärg förut men minns inte så detaljerat, däremot har jag många kunder som säger att den största skillnaden är att Refectocil håller längre.

  Innehållsförteckning:
  Färga ÖgonbrynFärga ÖgonfransarVälja Rätt Färg – Frågor & SvarProdukter

  - Annons -

  färga ögonbryn, färga ögonfransar, färga ögonbryn hemma, ögonfransfärg, ögonbrynsfärg, färga ögonfransarna på sig själv,

  Allt du behöver för att färga ögonfransar / färga ögonbryn hemma: Ögonbrynsfärg, ögonfransfärg, väteperoxid, vaselin och verktyg! Jag länkar allting du behöver i steg för steg-beskrivningen + en sammanfattad lista längst ner i inlägget! :)

  Denna guide fungerar även för killar & män! Så om du funderar på hur man kan färga ögonbryn eller ögonfransar som kille / man så läs vidare! Metoden är den samma oavsett kön!

  Färga Ögonbryn hemma steg för steg:

  Att färga ögonbryn hemma är enkelt rent tekniskt, bara att applicera färgen och vänta en stund. MEN det finns massor av små tips och knep som hjälper dig att få sådär pangsnygga ögonbryn som på salong!

  Så titta helst inte enbart på bilderna utan läs mina tips till varje bild :)

  Refectocil ljusbrun light brown, väteperoxid, oxidation cream, depend ögonbrynsfärg

  1. Blanda ögonbrynsfärg

  Blanda ögonbrynsfärg med väteperoxid-kräm ungefär 50/50 i mängd. Denna bild är för att ni ska se mängden, men jag blandade med min pensel efteråt så att det blir en jämn kräm!

  Jag använder färgen Refectocil Eyebrow Color (adlink) i nyansen Light Brown. Jag skriver mer om val av ögonbrynsfärg/ögonfransfärg längre ner i inlägget!

  Samt väteperoxiden Oxidant 3% Creme (adlink). Finns i mer flytande form också men jag föredrar att jobba med krämen. Man måste aktivera ögonbrynsfärg med väteperoxid, annars händer ingenting.

  Jag har en perfekt dopp-skål som är till för att färga ögonbryn, men man kan använda ett vanligt glas också :)

  - Annons -

  fefectocil light brown ljusbrun

  2. Färga ögonbryn

  Börja applicera ögonbrynsfärg på de områden du har som ljusast / glesast med strån.

  För mig är detta ovansidan och högsta punkten, vilket är väldigt vanligt. Där är det ofta glesare med strån vilket gör att det upplevs som ljusare (om du har mörkare strån än hud).

  Med det kan variera! Vissa har glesare i ytterkanterna eller en glesare fläck någonstans.

  Längre verkningstid = mörkare resultat. Till en viss gräns såklart. Resultatet blir alltså en mer jämn färg om du färgar de glesare områdena lite längre tid.

  Om du har jämna bryn utan glesare områden så spelar det inte jättestor roll hur du lägger färgen. Vissa vill ha mörkare ytterkanter och ljusare innerst, då kan man lägga i ytterkanterna först!

  refectocil light brown, bryn, forma, tops, bomullspinne

  3. Rensa kanterna med tops / bomullspinne

  Dra med en tops längs kanterna så att färgen ligger fint i den form du vill ha den.

  Man kan färga ögonbryn genom att lägga en tjock massa på hela brynet bara, men då bör man helst skydda området omkring brynen med vaselin, för färgen kan färga av sig lite på huden direkt efteråt.

  Om huden blir färgad och du lagt en fin form så gör det inte så mycket, brynen ser snyggt sminkade ut bara. Men om du lagt färgen som en blaffa så kommer du ha en blaff-fläck runt brynen sen vilket inte är så roligt :)

  - Annons -

  ögon, fransar, bryn, pensel, sminkpensel, syntetborste, hud, öga,

  Gör varje steg på båda brynen samtidigt. Alltså i mitt fall; ovansidan på båda brynen, sen lägger jag på undersidan på båda brynen.

  Jag brukar alltså inte lägga på färgen färdigt på ena brynet och sedan börja på det andra, utan jag gör allting lugnt och långsamt på båda brynen samtidigt.

  Verkningstider har jag därmed inte koll på här, utan när jag lagt på ovansidan på det andra brynet och rensat med tops, så är det lagom tid att fortsätta med undersidan på det första brynet.

  refectocil light brown naturnbrun ljusbrun natural brown

  … Och hela vägen ut i ytterkanten!

  färga ögonbryn, färga ögonfransar, färga ögonbryn hemma, ögonbrynsfärg, färga ögonfransarna på sig själv,

  I innerkanten brukar jag lägga lite mindre tjockt med färg + dutta lite med tops så att kanten inte är helt rak.

  Det är eftersom färgen kan fastna lite på huden direkt efteråt, då är det fint om det inte är skarpt och mörkt i innerkanten.

  färga ögonbryn, färga ögonfransar, färga ögonbryn hemma, ögonbrynsfärg, färga ögonfransarna på sig själv,

  Mitt i processen av att färga ögonbryn hemma är det svårt att inte ta en selfie, haha! Bli inte rädd av hur mörkt det ser ut, färgen ser mörk ut trots att den är ljusbrun!

  4. Verkningstid ögonbrynsfärg

  Hur lång verkningstiden är när man ska färga ögonbryn beror på vilket resultat du är ute efter. Ju längre verkningstid desto mörkare resultat.

  För att få lång hållbarhet bör man inte låta färgen verka för kort stund, men 3 minuter som minimum brukar funka bra för de flesta bryn.

  När jag applicerat färdigt så brukar jag vänta i ungefär 3 minuter, då har färgen verkat i kanske 7-8 minuter på mina glesa områden som jag applicerade på först.

  bomullspad, torka, ögon

  5. Torka av all ögonbrynsfärg

  Torka av brynfärgen med en fuktad bomullspad. Tänk på att färgen är mörkare när stråna är blöta, så torka gärna med en torr bomullspad eller pappersbit innan du bedömer färgen.

  (6. Om det behövs) – Applicera mer ögonbrynsfärg på utvalda områden

  Väldigt ofta är det fortfarande något område på brynet som är lite ljusare. Då kan man lägga på färg en gång till på bara det området!

  På vissa kunder med mycket ojämna bryn så kan jag i detta steg till och med göra bedömningen att lägga en mörkare färg på dessa områden. T.ex. blanda i naturbrun i den ljusbruna färgen.

  Med andra ord, det är ju inte stråna som är ljusare i färgen, utan att brynet upplevs vara ljusare på områden som är glesare. Så även fast man gör vissa strån mörkare, så upplevs helheten vara mer jämn.

  sminktips, tips, ögonbryn, forma, glesa, ljusa

  Jag la på en liten stund till på ovansidan av mina ögonbryn, där jag har lite glest med strån.

  Här ser ni mina färgade ögonbryn före & efter:

  före efter färga ögonbryn, färga ögonfransar, färga ögonbryn hemma, ögonbrynsfärg, färga ögonfransarna på sig själv,

  Jag har en ögonbrynstatuering också, så trots att jag har ganska ljusa strån i mitten av ögonbrynen så har jag ändå en jämn form även innan fransfärg. Det är fint att färga ögonbryn hemma även fast man har tatuering, det framhäver stråna extra!

  Färga Ögonfransar hemma steg för steg:

  Ögonbrynsfärg och ögonfransfärg är samma sak, det som skiljer är att man ofta väljer svart när man ska färga ögonfransar och bruna toner till brynen. Vissa färger ögonfransarna med brun ögonbrynsfärg, det går också bra!

  Kan man färga ögonfransar på sig själv? Måste man blunda? Hur gör man för att inte få ögonfransfärg i ögonen?

  Det viktigaste för att få ”salongsresultat” när du ska färga ögonfransar hemma är att 1. ha bra produkter som ger ett kolsvart och hållbart resultat. Samt 2. täck fransarna ordentligt med mycket ögonfransfärg, från rot till topp på varenda ögonfrans.

  Det sistnämnda är inte helt enkelt, för om du får in ögonfranssfärg i ögonen så svider det mycket! Att färga ögonfransar på sig själv skiljer sig mycket från att göra på en kund, men jag har hittat ett sätt som åtminstone fungerar klockrent för mig utan att få in ögonfransfärg i ögonen – men ändå få lika fint resultat som på salong!

  refectocil blue black blåsvart, svart, pure black, ögonfransfärg

  1. Blanda ögonfransfärg

  Du blandar ögonfransfärg på samma sätt som när man ska färga ögonbryn! Blanda ögonbrynsfärg med väteperoxid-kräm ungefär 50/50 i mängd.

  Jag använder ögonfransfärg Refectocil Eyebrow Color (adlink) i nyansen Black Blue. Jag skriver mer om val av ögonbrynsfärg/ögonfransfärg länge ner i inlägget!

  Samt väteperoxid Oxidant 3% Creme (adlink). Finns i mer flytande form också men jag föredrar att jobba med krämen. Man måste aktivera färgen med väteperoxid, annars händer ingenting.

  Jag har en perfekt dopp-skål för detta som är specifikt till för att färga ögonbryn, men man kan använda ett vanligt glas också :)

  vaselin, flytande vaselin, öga, ögon, pensel, tips, underfransar

  2. Skydda huden runt ögonen

  På kunder använder jag både vaselin och Silikon Pads (adlink). På mig själv så använder jag enbart vaselin, ett tjockt lager under och över ögat. Jag har nämligen så känsliga ögon så silikonpads är bara irriterande när jag tittar och rör mig, det funkar jättebra när man blundar och sitter still på en salong dock :)

  Men enbart vaselin funkar bra det också, då fäster inte ögonbrynsfärg på huden även om man råkar kladda. Men akta ögonfransarna! Om du får vaselin på fransarna så tar inte ögonbrynsfärgen där.

  Tips! Ta vaselin bara på ena sidan av penseln, så att ovansidan av penseln fortfarande är helt ren. Då kan du försiktigt lägga vaselinet under dina underfransar utan att du kladdar på dom.

  Jag personligen föredrar dock att inte färga hela underfransarna faktiskt. En egen fix-idé att jag känner mig finare när det är mörkt längst in på underfransen som en markering bara. Därför lägger jag med flit vaselin på ungefär halva underfransarna! Alltså bara på topparna :)

  färga ögonbryn, färga ögonfransar, ögonfransfärg, färga ögonbryn hemma, ögonbrynsfärg, färga ögonfransarna på sig själv,

  3. Färga ögonfransarna hemma / på sig själv

  Min egen metod för att färga ögonfransarna på sig själv är att lägga färgen på de viktigaste områdena först; så om det skulle skita sig och börja svida på vägen så är det i alla fall okej-bra resultat haha.

  Jag börjar därför att applicera ett tjockt lager på överfransarna, men inte hela vägen in mot roten. Men nästan. Då finns det nästan ingen risk alls att det kommer någonting i ögonen. I värsta fall har jag åtminstone kolsvarta överfransar, även om de inte är kolsvarta enda in i mot fransroten!

  Jag låter denna färg verka i ungefär 5 minuter. Hela verkningstiden är minst 10 minuter på ögonfransar men mina fransar är lätt-färgade och blir väldigt svarta redan på 5 min. Dessutom är ju planen att jag inte ska behöva tvätta bort det förrän jag är helt färdig ;)

  färga underfransar

  Sen lägger jag på underfransarna! Om du råkar lägga på vattenlinjen/slemhinnan så ta bort med tops direkt!

  färga ögonbryn, färga ögonfransar, färga ögonbryn hemma, ögonfransfärg, ögonbrynsfärg, färga ögonfransarna på sig själv,

  Sedan lägger jag in mot roten! Fortfarande lite försiktig inne vid ögonvrån dock.

  Nu har den första fransfärgen ”stelnat” lite, den är mer rinnig direkt vid applicering. Vilket gör det lättare att lägga in mot roten nu utan att få in det i ögonen. Om du råkar få på den övre vattenlinjen/slemhinnan så ta bort med tops direkt, annars kommer det snart börja svida.

  Låter verka i några minuter. Skulle du behöva tvätta bort efter detta steg så har du ändå en schysst fransfärgning. Så ta det säkra före det osäkra och vänta en stund innan du fortsätter. Men det kan bli ännu bättre!

  fransroten, fransarnas hårbotten, fransrad

  Sen lägger jag längs hela fransroten från ovansidan också! Här är det fortfarande ofärgat eftersom jag hittills bara penslat från undersidan av ögonfransarna.

  Inte för tjockt lager, pensla på försiktigt. Tänk på att det är flytande, det ska inte rinna in i ögonen :)

  Låt verka en liten stund.

  ögonvrån, komma åt, ögonfransfärg

  Sist men inte minst – har du kommit så här långt så kan du lägga mer noggrant i ögonvrån också för att färga varenda strå även där!

  färga ögonbryn, ögonfransfärg, färga ögonfransar, färga ögonbryn hemma, ögonbrynsfärg, färga ögonfransarna på sig själv,

  4. Verkningstid ögonfransfärg

  I made it! Mina ögonfransar är nu helt täckta i ögonbrynsfärg och det svider ingenting. Jag kan såklart blinka under hela processen men är försiktig, jag blinkar inte hårt och vrider hela huvudet när jag ska titta åt olika håll istället för att röra på ögonen. Det brukar inte vara några problem alls, men det var inte helt lätt att ta upp min stora systemkamera och fotografera närbilder på varenda steg den här gången ;)

  Verkningstiden när man färgar ögonfransar med ögonbrynsfärg är minst 10 minuter. Men det skadar inte om det verkar längre! När man ska färga ögonbryn så bestämmer verkningstiden resultatet, men med fransfärg så vill man oftast ha det så mörkt det bara går.

  Eftersom jag gör detta stegvis så är den totala verkningstiden för topparna av ögonfransarna (som jag applicerade på först) 20-25 minuter. Medan ögonvrån och ovansidan av brynen fick 10 minuter verkningstid. Blekning får inte verka för länge, men det är ingen fara med vanlig ögonbrynsfärg.

  färga ögonbryn, färga ögonfransar, färga ögonbryn hemma, ögonbrynsfärg, färga ögonfransarna på sig själv,

  5. Tvätta bort ögonfransfärg

  Om du börjar skölja direkt under kranen så kan du få in ögonfransfärg i ögonen, eftersom du har så mycket ögonfransfärg så nära ögat. Jag brukar därför börja med att torka av underfransarna med en fuktad bomullspad.

  Sedan torkar jag av i princip all ögonfransfärg från överfransarna också. Genom att dra uppåt först och ta bort allt överflödigt, innan jag blundar och torkar. Jag får bort all färg med bara fuktade bomullpads, men man kan skölja bort det sista i ljummet vatten om man vill!

  Samma gäller när man ska färga ögonbryn, det räcker att ta bort med bomullspad men det går att skölja i vatten också såklart!

  Före och efter ögonfransfärg hemma

  Här ser ni mina färgade ögonfransar före & efter:

  färga ögonbryn, ögonfransfärg, färga ögonfransar, färga ögonbryn hemma, ögonbrynsfärg, färga ögonfransarna på sig själv,

  Kolsvarta verkligen! Bästa ögonfransfärgen !!

  Jag har tatuerat lashliner (tunn eyeliner / fransmarkering) längs fransroten också. Då är det extra snyggt med fransfärg för min tatuering gör hela fransraden så intensivt svart! :)

  färga ögonbryn, färga ögonfransar, färga ögonbryn hemma, ögonbrynsfärg, färga ögonfransarna på sig själv,

  Färga ögonbryn och ögonfransar hemma, på sig själv – CHECK! Tadaa!

  Helt osminkad, förutom lite puder som tar bort rödhet runt näsan där jag alltid är ganska röd :) Läpparna, eyeliner och den ljusa inlinern (längs vattenlinjen) är tatuerade!

  Välja rätt ögonbrynsfärg till ögonbryn

  ”Vilken ögonbrynsfärg passar mig?” är en vanlig fråga när man ska färga ögonbryn hemma! Jag kan bara prata utifrån Refectocils färger som jag arbetat med på kunder, då jag inte har lika stor erfarenhet av andra märken.

  Refectocil ögonbrynsfärg – 3.1 Light Brown / Ljusbrun

  Hur ljus denna färg blir beror mest på din naturliga brynfärg. På mig blir resultatet ganska kallt och några steg mörkare, eftersom jag naturlig har sandfärgade bryn. Men på väldigt ljusa bryn och med kort verkningstid så blir resultatet mycket ljusare och även varmare.

  På en blond person med varma färger kan man använda denna ensam.

  Är du väldigt ljus men önskar ett kallare resultat så rekommenderar jag att blanda med Naturbrun eller en pytteliten klick Graphit som är grå.

  blonda ögonbryn, ljusa ögonbryn, plocka, forma, färga, refectocil light brown ljusbrun, depend ögonbrynsfärg

  Resultatet av att färga ögonbryn med 50/50 Ljusbrun och Naturbrun, på en blond kund.

  Refectocil ögonbrynsfärg – 3 Natural Brown / Naturbrun

  Vanligaste färgen när jag ska färga ögonbryn! Kall mörkbrun, kan bli väldigt mörk vid lång verkningstid men man kan färga ljusare ögonbryn med kort verkningstid också.

  Använder i princip alltid denna på alla som är mörkare än blonda, även på svarthåriga för man vill ofta ha lite värme i brynen ändå. Svart färg på brynen kan ibland uppfattas lite grådassigt.

  På mellanblonda använder jag den ibland med kort verkningstid och ibland tillsammans med ljusbrun.

  bruna ögonbryn, refectocil natural brown, naturbrun, resultat, depend ögonbrynsfärg, plocka, färga, ögonbrynsplockning

  Resultatet av att färga ögonbryn med Naturbrun på en kund som blev mycket nöjd!

  Refectocil ögonbrynsfärg – 1 Pure Black / Svart

  Jag brukar sällan använda denna ensam på brynen, det kan bli lite grådassig ton i ansiktet. Men att blanda Naturbrun och Svart blir jättefint om man vill ha mörkare än mörkbrunt!

  Jättebra till ögonfransarna om man vill ha svart men inte intensiv kolsvart. Har flera kunder som väljer denna som ögonfransfärg.

  Refectocil ögonbrynsfärg – 2 Blue Black / Blåsvart

  Vanligaste ögonfransfärgen! Kolsvart, jättebra! Har aldrig använt denna för att färga ögonbryn.

  färga ögonbryn, färga ögonfransar, färga ögonbryn hemma, ögonbrynsfärg, färga ögonfransarna på sig själv, demens ögonbrynsfärg, refectocil ögonbrynsfärg, färg

  På dagens bilder har jag som sagt använder Blue Black / Blåsvart!

  Refectocil ögonbrynsfärg – Graphit

  Har aldrig använt denna ensam för att färga ögonbryn, men jättebra för att kyla ner de andra färgerna. En liten klick räcker! Typ 80/20 där den minsta delen är Graphit.

  Refectocil ögonbrynsfärg – 4 Chestnut

  Har bara använt denna en gång för att färga ögonbryn, och upplevde den som en kall lilaröd ton. Ingenting som efterfrågas.

  Refectocil ögonbrynsfärg – 4.1 Red

  Har aldrig testat att färga ögonbryn med denna, ska erkännas! De flesta med rött hår önskar bruna eller ljusbruna ögonbryn ändå. Vi har den på salongen men ingen av mina kunder har någonsin efterfrågat rött.

  Refectocil ögonbrynsfärg – 0. Blonde / Blekning

  Bleker ögonbryn, blir jättefint! Enkel att jobba med.

  färga ögonbryn, färga ögonfransar, färga ögonbryn hemma, ögonbrynsfärg, färga ögonfransarna på sig själv,

  Mitt i processen av att färga ögonbryn hemma, då fotas det mycket selfies! ;)

  Frågor & Svar om fransfärg & brynfärg:

  Hur länge håller färgade ögonbryn?

  Om man använder bra produkter så håller färgen lika länge som på salong, även om man väljer att färga ögonbryn hemma!

  Enligt Refectocil så håller brynfärg i 6 veckor, men det beror också på hur mörkt man färgar och hur länge man låter sin ögonbrynsfärg verka. Använder du en mörkbrun färg och låter den verka i 10 minuter så kommer det hålla längre än en ljusbrun färg som verkar i 5 minuter.

  De flesta som brukar färga ögonbryn regelbundet gör det med 4 veckors mellanrum. Då brukar inte färgen ha släppt helt, men att det är dags för en påfyllning.

  Det kan också skilja sig mycket beroende på hur ofta man tvättar sig och om man skrubbar mycket på området men. Samt kvalitén av ögonbrynen, på vissa håller det bättre och andra sämre.

  De bleknar också snabbare om man är mycket i solen, hållbarheten är längre på vintern.

  – Hur länge håller färgade ögonfransar?

  Enligt Refectocil så håller fransfärg i 6 veckor, men av erfarenhet så vet jag att det kan skilja sig mycket beroende på hur ofta man tvättar sig men också kvalitén av ögonfransarna. De flesta som färgar regelbundet gör det med 4-5 veckors mellanrum.

  Kunder med mycket ljusa fransar brukar bättra på för att fransen växer ut och inte för att färgen släpper. Jag har haft en stamkund som hade en tydlig ljus utväxt på sina ögonfransar efter 4 veckor – ljusa rötter men fortfarande ganska svarta i topparna :) Ögonfransarnas cykel är ungefär 2 månader.

  De bleknar också snabbare om man är mycket i solen, hållbarheten är längre på vintern.

  färga ögonbryn, färga ögonfransar, färga ögonbryn hemma, ögonbrynsfärg, färga ögonfransarna på sig själv,

  – Kan man färga skägg med ögonbrynsfärg?

  Ja det går att även färga skägg med ögonbrynsfärg! Principen är den samma som när man färgar ögonbrynen. Möjligen att man vid färgning av skägg använder en större pensel och blandar en större mängd färg.

  – Hur ofta färgar man ögonbrynen & ögonfransarna?

  De flesta som färgar kontinuerligt brukar färga ögonbryn efter ca. 3-4 veckor och ögonfransarna efter 4-5 veckor. Mina kunder som gör fransar och bryn samtidigt kommer var 4:e vecka.

  osminkade ögon, smink sommar tips, böjda ögonfransar, ögonfransfärg, långa ögonfransar, ögonfransböjare, fin utan smink

  Efter ögonfransböjare och lite bassmink såg ögonen ut såhär!

  På sommaren brukar jag färga ögonfransarna oftare för att ha de såhär kolsvarta. Då böjer jag ögonfransarna med en ögonfransböjare och skippar mascara helt. Färga ögonbryn gör jag mer sällan dock, eftersom jag har tatuering under så har jag alltid välformade ögonbryn ändå :)

  – Hur får man bort ögonbrynsfärg från huden?

  På mina kunder använder jag Refectocil Tint Remover (adlink) och gnuggar försiktig med en tops på huden. På kunder där färgen fäster mycket i huden (vanligt om man är torr) så brukar det inte försvinna till 100%, men tillräckligt för att se fint ut :)

  Man kan också göra det med sminkborttagning eller micellärt vatten, men det är inte riktigt lika effektivt som Tint Removern.

  – Är det farligt eller dåligt att färga ögonfransar / ögonbryn och finns det några risker / biverkningar?

  Det är relativt riskfritt och det är extremt ovanligt att man får biverkningar av Refectocil om det appliceras rätt. Är man ovan så kan det dock komma i ögonen när man färgar ögonfransar och kommer då att svida lite.

  Får man någon typ av reaktion så är det alltid bra att tvätta bort färgen för att inte riskera att förvärra det. Om du är osäker på om du tål ögonbrynsfärgen eller inte så kan du testa att sätta lite färg på underarmen några minuter och se om du får en reaktion.

  Är man känslig mot någon ingrediens så är det alltid bra att kika innehållsförteckningen!

  – Kan man bleka ögonbryn?

  Ja, det går att bleka ögonbryn / färga ögonbryn ljusare! Då använder man Refectocil – Blonde Brow (adlink). Om det är första gången du bleker ögonbryn så är det bra att vara lite försiktig och hellre ta kortare tid än längre! :) Låt verka någon minut, ta bort en bit med tops och titta hur det ser ut, lägg på mer vid behov.

  OBS! Har man gjort brow lift innan blekning så kan behandlingstiden kortas ner med några minuter.

  Det bästa är att få till blekningen snygg direkt, men om du vill bleka först och sedan färga efteråt så använd hellre ljusbrun och låt verka mellan 30 sekunder – 1 min innan du tar bort och kollar hur det ser ut. Färgen blir extra effektiv efter blekning och sugs in i stråna direkt!

  bleka ögonbryn, blondera ögonbryn, ljusa upp ögonbryn, ta bort ögonbrynsfärg, ögonbrynsblekning, refectocil ögonbrynsfärg blonde

  Denna ögonbrynsblekning har min kollega gjort på en kund!

  – Vad kan man göra om man får för mörka ögonbryn efter färgning?

  Om du fått för mörka ögonbryn efter ögonbrynsfärg och vill få de ljusare direkt så behöver du bleka ögonbrynen. Men tänk på att de ofta är mörkare 2-3 dagar efter färgen och kommer bli mildare i tonen snabbt! Så det är oftast bättre att hålla ut :)

  Det är vanligt att det känns mörkt direkt efter ögonbrynsfärg, för att man är ovan. Men nästa gång vill personen färga ögonbryn med samma ögonbrynsfärg igen, för att det blev lagom efter någon dag. Gör man resultatet lagom direkt så kommer man snabbare känna att man vill färga igen, då färgen försvinner pö om pö.

  Man kan påskynda denna process genom att tvätta brynen extra noga morgon och kväll, sitta i solen (om det är den tiden på året) och exfoliera brynen.

  – Kan man färga ögonbryn / ögonfransar om man är gravid?

  Ja, det ska inte vara några problem att färga ögonbryn eller ögonfransar om man är gravid eller ammar.

  Eftersom frans & brynfärger används så kort tid och så sällan är det snarare viktigare att se till vad man äter, dricker och gör varje dag. Det är det som har den stora inverkan på dig själv och barnet.

  färga ögonbryn, ögonfransfärg, färga ögonfransar, färga ögonbryn hemma, ögonbrynsfärg, färga ögonfransarna på sig själv,

  Produkter för att färga Ögonbryn / Ögonfransar:

  Jag använder lika produkter till att färga ögonfransar själv som jag har för att färga ögonbryn, dock andra färger. Fransarna brukar jag använda blåsvart till medan när jag färgar ögonbrynen så använder jag naturbrun/brun. Färgerna går även att blanda för att få den nyans man är ute efter.

  – Lista på produkter jag använder:

  Alla länkar är adlinks:

  Det finns även Silikon Pads för att skydda huden från färg, dessa kan jag rekommendera om man är nybörjare / ovan med att färga fransarna på sig själv.

  Refectocil finns i färgerna: Graphite (Grå), Brown (Brun/Naturbrun), Black (Svart), Blue Black (Blåsvart), Chestnut (Rödbrun), Blonde (Blekning), Light Brown (Ljusbrun), Red (Röd).

  sommar smink tips tatuera eyeliner, ögonfransfärg

  Såhär såg jag ut sen efter ögonfransböjare, lite puder som neutraliserar rödhet, bronzer, rouge och läppstift! :) Så enkel vardagslook – skönt att slippa fylla i brynen och måla mascara!

  Hoppas att mitt inlägg om att färga ögonfransar & färga ögonbryn hemma har varit till hjälp! Om det dyker upp några frågor om färgning av fransar & färga bryn så är det bara att lämna en kommentar här nedan! :)

  Om någon testat flera märken för färgning av ögonbryn eller fransar, så får ni gärna dela med er om vilken ni tycker har den bästa ögonbrynsfärgen!

  Läs även:

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish