Guide – Fäst glitter på din makeup

  - Annons -

  Om man köper ett löst glitter och tror att det kommer gå att använda med vanlig ögonskuggsprimer så kommer man bli besviken. En ögonskuggsprimer är en kräm där små, små pigment fäster jättebra, men större glitterkorn kommer falla av lika mycket som det fastnar och tillslut har man glitter i hela ansiktet.

  Jag använder Kryolan Cake Liner Sealer för att fästa glitter, här kommer en steg för steg-beskrivning på hur jag gör!

  Olika produkter att fästa glitter med:
  Först och främst tänkte jag gå igenom olika typer av produkter att fästa glitter med, för att ni lättare ska förstå varför jag tycker att Kryolan Cake Liner Sealer är så smidig!

  Glitterprimer – En extra klibbig primer som får glitter att fästa ordentligt. Fungerar jättebra (beroende på märke) men jag tycker inte att det är helt optimalt om man vill ha ögonskugga under sitt glitter (och det är oftast den typen av sminkningar jag gör) då lägger man först vanlig primer, sen ögonskugga, sen glitterprimer och sen glittret – och man måste då vara väldigt försiktig för att få ett jämnt resultat eftersom du lägger en klibbig kräm ovanpå din ögonmakeup.

  - Annons -

  Fixing mist – Jag har även testat att använda en vanlig fixing mist och det fäster faktiskt väldigt bra med en sådan men hållbarheten blir inte så bra. Glittret släpper lätt om man råkar komma åt det under dagen.

  “Lifehacks” – Det finns även en del tips som dyker upp i flödet i sociala medier då och då som jag rekommenderar att inte använda er av. T.ex. fästa glitter med hårspray, visst fungerar det men huden mår verkligen inte bra av det! Man kan också fästa med lite hårvax men det är inte heller testat för att använda så nära ögonen, det är så känsligt ställe och inte alls kul att få reaktioner! Så var försiktig med alla dessa tips :)

  Mitt tips: “Multi use-vätskor” – Det finns också olika vätskor med flera användningsområden som kan användas för att fästa glitter, blanda med cake eyeliner, blanda med ögonskugga o.s.v. och den typen av produkt föredrar jag själv mest när det kommer till glitter! Man bara fuktar penseln, doppar i glittret och sen kan man dutta på bara litegrann eller helt täckande, glittret sitter som ett smäck från morgon till kväll och det är enkelt att lägga på över andra ögonskuggor utan risk för att sabba sminkningen under. Så oavsett om du bara önskar några få glitterkorn över din ögonskugga, en heltäckande glitterbomb på ögonlocken eller en glittereyeliner – så funkar det här sättet jättebra.

  Vissa av dessa vätskor innehåller dock mycket alkohol och då tåras mina ögon jättemycket för att dom “osar” upp i ögonen. Men Kryolan Cake Liner Sealer är mild för ögonen och irriterar ingenting alls. Och så gillar jag att förpackningen är en flaska med pip också. Så bra! Bästa jag testat!

  Så här gör du:

  1. Förpackningen är en liten flaska med pip vilket gör den enkel att dosera ut = slösar inte på produkten och minskar onödigt kladd. Jag brukar ta 1-2 droppar på handryggen.

  2. Doppa penseln i vätskan. Jag brukar vilja ha den lagom fuktad, inte helt blöt men den får inte vara för torr för då fäster inte glittret på borsten sen.

  Val av borste
  Vilken borste som är bäst beror helt på vad du önskar för resultat, jag brukar använda lite olika:

  Heltäckande – En platt och kompakt borste som kan dutta på en stor mängd glitter på en gång, då kan du bygga upp ett heltäckande glitter-lager. T.ex. Nanshy Flat Definer.

  - Annons -

  Tunt – Oftast använder jag ögonskuggor under glittret som lyser igenom och då behöver man inte ett heltäckande glitterlager utan det räcker med litegrann, det är en fin effekt om ögonskuggan under skiner igenom. Då använder jag en mjukare borste men den behöver fortfarande vara lite kompakt. T.ex. Nanshy Tapered Crease.

  Små områden – Nanshy Pencil Brush är helt perfekt för att applicera glitter på små områden t.ex. i ögonvrån eller under ögat! Den är kompakt med en rundad, smal topp .

  Eyeliner – En vanlig eyelinerpensel fungerar strålande för att göra en heltäckande glitter-eyeliner! Nanshy har både en vanlig rak, Nanshy Eyeliner, samt en lite böjd, Nanshy Bent Eyeliner, som vissa tycker är lättare att få precision med.

  3. Doppa borsten i glittret, jag brukar doppa rakt ner i flaskan men man kan också hälla ut litegrann på en kleenex-servett eller toalettpapper om man föredrar det.

  Tips! Doppa inte ner borsten mer än nödvändigt, det är bättre att bara ha lite glitter på toppen och doppa fler gånger än att ha för mycket på borsten. Om det faller ner under ögonen när du applicerar så betyder det att du har för mycket glitter på borsten. Jag lägger aldrig löspuder eller håller en servett under ögat som skydd, för det faller inte ner någonting när jag applicerar ändå.

  4. Sen är det bara att applicera! Använd dutt-rörelser med borsten. Glittret fäster direkt, vätskan torkar på någon sekund och sen sitter det superbra hela dagen.

  Här ovan ser ni ett tunt lager där jag applicerad med en mjuk borste (Nanshy Tapered Crease) vilket gör att glittret inte är heltäckande. Skulle detta vara på en ögonmakeup så syns fortfarande ögonskuggan under igenom. Det är den tekniken jag själv använder mest.

  Tips! Man behöver inte dutta på mycket glitter alls på sin sminkning, det är lätt hänt att man drar på ett heltäckande lager vilket är jättesnyggt men kan också resultera i att sminkningen känns för glittrig och dessutom är går det inte lika snabbt att få jämnt och snyggt om det är en hel kaka med glitter. Lägg på lite i taget och se vad du tycker, bara några få glitterkorn på din ögonskugga är jättefint och ger mycket effekt direkt!

  - Annons -

  Tips 2! Ska du göra en heltäckande glittersminkning med uttonade kanter så kan man använda en platt och kompakt borste på ögonlocket och sen i uttoningen så använder man den här tekniken där kornen hamnar glesare ifrån varandra. För man kan ju inte sudda ut kanterna i uttoningen som med en vanlig ögonskugga så då blir denna teknik istället för en uttoning :)

  Här ser ni också att man kan göra en heltäckande linje som en eyeliner! Jag tycker det är lättare att göra en glittereyeliner än en vanlig svart.

  Har man en bra produkt att fästa glitter med så är det verkligen det snabbaste och enklaste sättet att liva upp sin sminkning – både till vardags och till fest! Det är också jättebra för att “rädda upp” en sminkning om man inte är helt nöjd, allt blir snyggt med glitter på ;)

  Hoppas ni blev inspirerade och att inlägget var till hjälp!

  - Annons -
  Föregående artikelLjus glittersminkning
  Nästa artikelMin businessvecka v. 30
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish