Halloween Tutorial – Colorful Skull Makeup

  - Annons -

  Snart är det oktober och för första gången i hela mitt liv är jag tidig med en Halloween-makeup! Här har jag gjort en ”Colorful Skull Makeup” :)

  Kolla gärna in min andra sminkning också -> ”Halloween Pumkin Makeup Tutorial

  Jag tycker inte om att kladda och mår illa av blod, så mitt bland alla obehagliga utklädnader skulle jag vilja liva upp med lite färg :) Här kommer därför en färgglad döskalle-look!

  Colorful Skull Makeup

  Vad tycks? Det jag gillar med döskalle-sminkningar är att man är väldigt utklädd men kan samtidigt känna sig snygg! Skarpa kindben är ju jättesnyggt liksom haha :)

  - Annons -

  Det var jättesvårt att fånga på bild men i verkligheten var sminkningen ännu mer kall och glowy då jag har en ljus silver-ögonskugga (med lyster, inte glitter) som highlighter på kindben, haka och lite här och var på effekterna i ansiktet. Blev väldigt coolt!

  Ögonskuggan jag använde som highligter är den ljusaste nyansen i 3-paletten Paese Opal Trio Eyeshadow i nyansen Ice Queen.

  Vad tycker ni om Colorful Skull Makeup looken? :) Jag har faktiskt aldrig gjort en döskalle-sminkning tidigare hör å häpna men tycker det var väldig kul! Tänderna var lite svåra att få till och jag gjorde lite för många först som jag sminkade över sen, men annars var det inte så klurigt faktiskt!

  bas smink

  1. Gör en heltäckande bas och sminka över läpparna med foundation också. Jag använde mineralfoundation till detta då det är så enkelt att svepa över läpparna för att göra dom hudfärgade. Dessutom är det enkelt att bättra på med om det är någonting man behöver rätta till när man sminkar.

  Primer – Pixi Flawless & Poreless Primer
  Foundation – gloMinerals Pressed Base Foundation (Golden Medium)
  Matt highlighter – Pixi Contour Creator
  Fixing mist – Pixi Makeup Fixing Mist

  steg 1 Colorful Skull Makeup

  2. Vit ögonskugga som tänder, Paese Kashmir eyeshadow (601)

  Jag använde borsten Nanshy Pencil Brush.

  steg 2 Colorful Skull Makeup

  - Annons -

  3. Blanda ögonskuggan med Kryolan Cake Liner Sealer som är en vätska som bland annat gör ögonskuggor till flytande eyeliners. Det blir mer hållbart då och dessutom blir den vita färgen mer pigmentrik och skarp.

  Jag la inte över hela tänderna utan mest i kanterna, för det blir lite mer liv och dimensioner i sminkningen då än om varje tand ser ut som en kritvit sockerbit.

  steg 3 Colorful Skull Makeup

  4. Svart ögonskugga runt tänderna. Gör dom inte helt fyrkantiga utan tänk på att det ofta är lite mellanrum mellan tänderna. Paese Kashmir Eyeshadow (602)

  steg 4 Colorful Skull Makeup

  5. Turkos och gul ögonskugga över övre tandraden, Paese Neo Eyeshadow i nyanserna 687 och 662.

  steg 5

  6. Lite rosalila ögonskugga över den gula, Paese Neo Eyeshadow (650)

  steg 6 Colorful Skull Makeup

  7. Svart ögonskugga under kindbenen samt på sidorna av hakan, Paese kashmir eyeshadow (602)

  - Annons -

  8. Blå ögonskugga under den undre tandraden, Paese Neo Eyeshadow (660)

  9. Vit ögonskugga för att skapa mer liv, både på de färgglada skuggorna och under den svarta skuggan vid kindben och haka.

  Paese kashmir eyeshadow (601)

  halloween Colorful Skull Makeup

  10. Svart eyeliner vid kindben, haka och sen upp i tinningen och längs hela hårfästet.

  Jag har använt Kryolan HD Cream Liner som sitter superbra! Du får ett kolsvart resultat, enkel applicering då eyelinern är en kräm i en burk, och du behöver inte fixera med puder utan den torkar av sig själv. Hur bra som helst!

  I detta steg sminkade jag även bort 2 av tänderna, då jag insåg att min tandrad var lite väl lång. Men det gick superenkelt.

  11. Samma eyeliner även under brynen

  12. Fyll i brynen med turkos ögonskugga, och lite svart i ytterkanterna.

  Paese Neo Eyeshadow (687)
  Paese Kashmir Eyeshadow (602)

  Sedan vit ögonskugga under brynen samt lite här och var kring de svarta detaljera vid kindben/haka/tinnig. Paese Kashmir eyeshadow (601)

  13. Gör valfri sminkning kring ögonen!

  Jag fotade inte ögonen steg för steg då det hade blivit ett så långt inlägg. Men kortfattat har jag lagt gult innerst, turkost och blått i mitten, lilarosa ytterst, brunt längs globlinjen, eyeliner med vinge, vit ögonskugga över eyelinervingen och innerst på undre fransraden, svart skugga sotat på undre fransraden, och avsluta med mascara.

  Färgglada ögonskuggor – Paese Neo Eyeshadow i nyanserna 650 (lilarosa) 661 (blå) 662 (gul) och 687 (turkos)
  Svart & vit ögonskugga – Paese Kashmir Eyeshadow i nyanserna 601 (vit) och 602 (svart)
  Eyeliner – Kryolan HD Cream Liner
  Mascara – Magnetic Lash Mascara

  Det syns inte så mycket på bilderna med sen använde jag den mörkgråa och den silvriga ögonskuggan ut paletten Paese Opal Eyeshadow (Ice Queen) för mer silvrig effekt i ansiktet. Den gråa har jag skuggat med vid kindbenet och längs hårfästet, och den ljusa silvriga har jag som highlighter på kindben, haka och i pannan.

  14. Svart, turkost och sen lite silvergrå på näsan!

  Kryolan HD Cream Liner
  Paese Neo Eyeshadow (687)
  Paese Opal Trio Eyeshadow (Ice Queen)

  15. Och det sista steget – Liva upp mer mer rosa! Jag la denna vid hakan, kindben, hårfäste, över brynen och under ögonen.

  Paese Neo Eyeshadow (650)

  halloween special Colorful Skull Makeup

  Hårbotten är sprayat med Vision Haircare Cover Up (Black) (Adlink) som är en utväxt-spray som är bra när det börjar bli dags att färga håret. Eller som jag brukar använda den ibland – för att variera :)

  Jag sprayade ut den lite i längderna också men den färgat lätt av sig så spraya inte för mycket. Tips! Avsluta med hårspray för att den inte ska färga av sig lika lätt.

  Colorful Skull Makeup

  Alla produkter som är använda till sminket finns att köpa i min webshop Creativemakeup.se!

  Hoppas ni blev inspirerade och gillade min Colorful Skull Makeup! ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish