Hur gör man brynen symmetriska?

  - Annons -

  I förrgår hade jag en kund på min salong som ville ha hjälp med sin brynform och får brynen symmetriska, så hon bokade brynplock + färg hos mig.

  Hennes önskemål:

  • Mer symmetriska bryn, den ena var kortare och högre än den andra
  • Bredare bryn (men förstår att hon behöver spara ut lite mer strån först innan det blir perfekt)
  • Mer välformade bryn, dom var ganska raka och nedåtsluttande
  • Få hjälp med hur hon ska sminka dom varje dag

  Här är resultatet efter brynplock + färg samt ifyllnad med brynpennan Micro Brow Liner (nyansen Dark brown) från märket glo Skin Beauty:

  Hur gör man brynen symmetriska?

  Mer symmetriska bryn
  Ibland är man sugen men tyvärr kan jag inte trolla dit fler strån, om man inte bokar bryntatuering ;) Däremot går det i de flesta fall att göra stor skillnad med små medel!

  - Annons -

  Har man breda bryn och kan tänka sig en smalare form så är det relativt enkelt. Men majoriteten har redan smala bryn (eftersom de flesta fall av osymmetri beror på att man överplockat brynen på sig själv) och då måste man skapa symmetri med små medel.

  Det är olika från fall till fall, men på dessa bryn gjorde jag såhär:

  1. Gjorde det vänstra brynet bredare i överkant med färg + penna (som är lägre)
  2. Klippte stråna i överkant på det högra brynet (som är högre)
  3. Förlängde formen i innerkanten på det högra brynet med penna (som är kortare)

  Om man inte vill fylla i brynen med smink så kan man inte göra symmetri-förändringar med penna, men om personen vill ha bredare bryn på sikt + ändå vill fylla i brynen själv hemma så brukar jag hellre spara brynen lite osymmetriska efter plock och färg för att på sikt få stråna att växa ut till en bättre form. Och istället visa tips på hur personen ska sminka brynen under tiden de håller på att sparas ut :)

  Kunden får alltså ta ställning till om man 1. vill ha brynen så symmetriska som möjligt redan idag, 2. kan tänka sig att fortsätta ha osymmetriska bryn ett tag tills man kommer nästa gång, 3. eller lär sig fylla i brynen själv så att dom är symmetriska och fina trots att dom håller på att sparas ut.

  Bredare form
  På vissa ställen sparar jag strån som precis nu ser utan att sitta ”utanför formen” men som nästa besök kan bakas in i formen. Det är så man måste göra för att spara ut brynen! Man får tänka lite långsiktigt.

  Med brynfärg kan man göra en illusion av att brynen ser bredare ut genom att färga in småstrån som är runt brynet och inte syns före. Det blir ofta glesare på dessa ställen men man får i alla fall en form som är enkel att följa om man behöver dutta lite med penna!

  Mer välformade bryn
  Det vanligaste man behöver göra för att få brynen mer välformade (mindre raka) är att göra dom lite bredare i överkant så att man får högsta punkten ungefär i mitten av brynet. Det är också där många har glest med strån och därför ”glömmer bort” den delen av brynet.

  Men det kan vara otroligt olika på olika bryn! Det är jättevanligt att personen plockat brynen lite som en innebandyklubba, med en hög sväng i fram och sen sluttar brynet lite neråt. Då behöver det växa ut mer i framkant, i underkant och i högsta punkten. Det blir alltså ett större projekt som kräver fler besök! Men jag har faktiskt en kund som jag ångrar att jag inte fotade förebild på vid första besöket, för nu när hon gått hos mig ett tag så är det verkligen HELT andra bryn! Jättekul :)

  Sminka brynen hemma
  När man bokar brynbehandling hos oss så får man alltid (om man vill) tips på produkter och hur man ska göra när man fyller i brynen hemma sen. Man kan använda penna (vi har fler olika sorter och färger), skugga, gel m.m. Penna funkar på alla men skugga brukar vi rekommendera på personer som har lite tätare bryn från början.

  I detta inlägg (länk) finns mer tips och steg för steg på hur du kan fylla i dina bryn!

  - Annons -

  Här ser ni brynet efter brynfärg men innan smink också:

  Hur gör man brynen symmetriska?

  Där ser ni (på mittenbilden) att jag färgat några småstrån som är utanför formen i högsta punkten och i underkanten längst in på brynet – det får hon fylla i med penna så länge!

  Faktiskt så bokade hon lash lift + fransfärg hos min kollega Ida efteråt också!

  Så till slut såg hennes ögon ut såhär:

  göra brynen mer symmetriska

  Mycket snyggt! En 3-barnsmamma som vill börja piffa till sig lite igen, då är det perfekt med fixade fransar och bryn! Även om hon kommer fylla i brynen med penna så går det extremt mycket snabbare att följa formen nu än så som brynformen såg ut före :)

  Hoppas ni gillade ett mer detaljerat inlägg om hur man gör brynen symmetriska och inte bara att jag visade före- och efterbilder! Vill ni boka på min salong (mina kollegor är superduktiga!) så kan ni enkelt göra det online på creativemakeup.se eller ring oss på 018 10 50 13.

  Ha en trevlig fredag allihopa! Själv ska jag sätta mig framför sminkspegeln nu och testa lite smink som jag gjorde själv på ett LABB igår! Prover inför mitt sminkmärke jag jobbar på iiiiiiiih det är så roligt!!!

  Om ni vill veta mer om att plocka ögonbryn så läs hela mitt inlägg om det här.

  KRAAM! ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish