Hur högt applicerar man ögonskuggan?

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  När jag håller i sminkkonsultationer så hinner jag knappt börja med ögonskuggan innan jag får frågan “hur högt upp ska man lägga den?”

  Det finns inget rätt eller fel svar egentligen, men en stor anledning till att många känner att dom inte får till sminkningen jättebra är för att dom inte lägger skuggan tillräckligt högt upp.

  I detta inlägg tänkte jag förklara varför! :)

  Hur lägger man ögonskugga snyggt?

  Många vet att man vanligtvis gör uttoningen i globlinjen, alltså den “avlånga gropen” mellan själva ögat och brynbenet.

  - Annons -

  Men på dom flestas ögonformer är det inte riktigt så enkelt, för oftast sitter man såhär när man applicerar ögonskuggan:

  Och då lyfter man brynen och spänner ut huden på ögonlocken väldigt mycket, så var huden på globlinjen sitter när du tittar framåt och när du halvblundar på det här sättet är helt olika.

  Hur högt ska man tona ögonskuggan?

  Innan jag gör uttoningen så brukar jag markera hur högt upp jag vill lägga skuggan genom att titta rakt framåt in i spegeln (obs utan att höja ögonbrynen, så gör dom flesta när dom speglar sig, slappna av i pannan) och duttar lätt med skuggan så högt upp jag behöver göra uttoningen för att den ska komma över globlinjen när jag tittar framåt:

  Över det här hudvecket vill jag ha uttoningen :)

  Och så högt känns det ganska läskigt att lägga skuggan när man halvblundar och spänner upp brynen, för det ser så himla högt ut då vilket gör att många lägger skuggan för långt ner, som på vänsterögat på den här bilden:

  Varför vill ha man ha uttoningen så högt upp då?

  Jo för att få en mjukare sminkning, man har ju tonat ut ögonskuggan av en anledning men om den uttoningen är för långt ner så kommer den hamna inuti globlinjevecket när du tittar rakt fram vilket resulterar i att hudvecket ovanför “kapar av” ögonskuggan och istället för en mjuk uttoning så får du en skarp kant.

  Så här:

  - Annons -

  Det är alltså inget fel med vänsterögat, men om du vill ha en mjuk sminkning med en synlig uttoning så får du inte det önskade resultatet.

  Sen vill jag också understryka att det finns massor av olika ögonformer och alla har inte globlinje på samma sätt, vissa ögon får inte det här hudvecket alls och då får man tänka på annat sätt :)

  Ögonskuggan i detta inlägg kommer från paletten Glo Skin Beauty Shadow palett (Mixed Metals) som finns i min webbshop ♥

  Hoppas ni gillar inlägget och att tipsen var till hjälp!

  Kram!

   

   

   

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Tack för en väldigt bra och informativ demo😊 Förstår mycket bättre tack vare dina exempel. Har du något tips om vad jag ska tänka på när man lägger skugga på djupt liggande ögon?

   • Kul att du gillar inlägget! Om du vill att ögonen ska “komma fram” mer så kan du använda dig av tipsen i detta inlägg men byta ut skuggan på ögonlocket till en ljusare färg istället. Alltså en mörk färg i och över globlinjen men en ljus färg på ögonlocket. Kram! :)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish