Ljus penna längs vattenlinjen

- Annons -

“Hej Helena! Jag vill tatuera ljus inliner längs vattenlinjen, ser på många av dina sminkningar (och även när du är osminkad) att det ser sååå fint ut! Jag ska göra det närmare sommaren men innan det så tänkte jag köpa en ljus kajalpenna att måla med så länge, det gör ju stor skillnad även om man är osminkad. Vad är det för skillnad på Benecos Natural White Kajal och gloMinerals Eye Pencil Peach? Ser att du använder båda dom till olika sminkningar. Priset skiljer en del också, är det priset/kvalitén som skiljer bara eller är det nått annat som skiljer också? Kram!”

Den är inte kvalitén eller priset som är den största skillnaden, utan nyanserna och litegrann på formulan. Jag har fotat båda för att visa och kan beskriva skillnaden mer i detalj :)

img_4507_111

Formula
Benecos är lite krämigare i konsistensen medan gloMinerals är mer vaxig. Båda är pigmentrika och lätta att applicera.

Hållbarhet
Båda håller lika bra! Det är viktigt med en krämig penna eftersom torrt suger upp fukt, så har man en torr penna längs vattenlinjen så suger den upp mer och mer fukt hela tiden och till slut släpper den. Men är pennan redan krämig så “smälter den in” i den fuktiga miljön vid ögat och hålls på plats.

- Annons -

img_4520_111

Nyans
Den största skillnaden är nyanserna, det är därför jag använder de olika pennorna till olika sminkningar. gloMinerals Peach-nyans är mer beige medan Benecos är mer benvit.

gloMinerals är alltså bättre för ett milt och mer diskret resultat, om man vill ha en ljus och icke-röd vattenlinje för att se piggare ut.

Benecos är bättre om man vill ha mycket effekt och större ögon. Den är fortfarande benvit och inte kritvit så den blir ändå naturlig.

Innehåll
Benecos penna är ekologisk och innehåller vårdande oljor så som jojobaolja, meadowfoamolja, mangoolja, macadamiaolja och E-vitamin. Det är därför den är lite krämigare i formulan också. gloMinerals innehåller också E-vitamin och oljor men framför allt vaxer och mineraler.

Pris
Det skiljer även en 100-lapp i pris, Benecos kostar 99:- och gloMinerals kostar 199:-.

img_4527_111

Andra användningsområden
Jag älskar, älskar, älskar att använda en ljus kajalpenna till ansiktet för att framhäva olika drag, exempelvis kring munnen och under brynen. Då tycker jag dock att gloMinerals är mycket enklare att använda. Den smälter in bra på ljus hy och man kan enkelt måla på och tona ut med fingertoppen eller en pensel och den sitter bra hela dagen. Man kan även  använda den i rynkor för att få dom att se mindre ljusa ut och som en concealer-penna på blemmor.

Benecos är både krämigare och ljusare vilket på min hud gör det lite svårare att få det naturligt, men jag har kunder som tycker att den funkar jättebra till det också.

Hoppas att du och ni andra känner att ni fått lite mer klarhet :) Både Benecos och gloMinerals finns på Creativemakeup.se!

- Annons -

Kram!

sidfot-namnloggo

- Annons -
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish