Röd i ansiktet? – Redness Relief Powder

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Jag är helt beroende av det här pudret! Har man en finne eller liknande så är en concealer jättebra, men när man är röd i ansiktet eller mindre områden så är gloMinerals Redness Relief Powder världens bästa :)

  Röd i ansiktet? Bästa tipset!

  IMG_3137_111

  Jag är alltid ganska röd och flammig runt näspartiet, men passade på att fota direkt efter att jag bråkat med en finne också för att visa er hur stor skillnaden verkligen blir :)

  Man kan använda pudret så här direkt på ett osminkat ansikte, men jag personligen brukar inte börja så utan gjorde det nu för att visa er hur effektivt pudret är!

  gmrednessreliefXL

  - Annons -

  Vad är gloMinerals Redness Relief Powder?
  Ett löspuder baserat på mineraler som både reducerar ytliga röda partier på huden, samt går in i huden och lugnar hudåkommor så som rosacea, synliga blodkärl eller rodnad p.g.a. för mycket sol.

  Det är alltså både en kosmetisk produkt eftersom tonen på pudret neutraliserar bort rött, samtidigt som den hjälper huden på djupet också tack vare bland annat kaprifol, zinkoxid, lakrits och koffein som lugnar huden och drar ihop blodkärlen. Pudret innehåller även aloevera, grönt te, A-vitamin och solrosolja som vårdar huden.

  Vilka hudtyper passar den?
  Pudret passar alla hudtyper, både den oljiga med akneproblem och den väldigt känsliga.

  Ska man ha den före eller efter foundation?
  Det finns olika sätt att använda pudret på, vill man vara osminkad så räcker det att dutta på pudret på önskade områden och sedan inte göra någonting mer. Men man kan också välja om man man vill ha det före eller efter foundation.

  Eftersom det även är en hudvårdsprodukt så kan man, om man har områden där man är väldigt röd, lägga på väldigt mycket puder just där och gå runt så i ca 5 minuter innan man sminkar sig, för att låta pudret verka ordentligt. Sedan kan man borsta bort överflödigt och sminka sig som vanligt. Har man en flytande foundation så funkar det bra också utan att bli kladdigt eller kakigt.

  IMG_3151_111

  Man är lite lagom fin då :) Men effekterna från pudret går igenom ens vanliga smink också (så länge man använder smink som inte täpper till porerna) så man måste inte använda det innan foundation för att få de positiva egenskaperna. Men man får extra mycket av dom om man gör på det här sättet.

  Jag kan uppleva att det känns lite torrt i ansiktet om man har pudret först, inte att det ser torrt ut men det känns lite fel att börja sminka när man känner sig torr. Så jag brukar först applicera ett tunt lager foundation (antingen mineralfoundation eller flytande) och sedan använda så mycket puder som behövs i efterhand.

  Applicering
  Har man mycket röda områden så kan man med fördel applicera ganska mycket och ”packa på” pudret där, och sedan borsta bort det överflödiga.

  IMG_3177_111

  - Annons -

  På före-bilden har jag applicerat Pixi H2O Skintint som är en semitäckande foundationgel, den jämnar ut hudtonen väldigt bra men röda blemmor och mitt röda näsparti vill gärna lysa igenom. Jag har inte använt pudret före foundationen på den här bilden.
  På efter-bilden har jag svept det neutraliserande pudret över hela ansiktet med en fluffig borste, och sedan duttat på mer puder på de områdena som är extra röda med en lite mer kompakt borste.

  Ser pudret gult ut på en ljus hudton?
  Man ser inte gul ut av pudret på områden där man inte är röd (men kan få en lite varmare ton om man har en kall hudton) och därför kan man också använda det i förebyggande syfte, om man t.ex. har lätt för att rodna eller liknande.

  Är pudret nedmattande?
  Pudret är nedmattande till viss del, men är inte utformat för just det ändamålet. Jag brukar använda det enbart med syftet att bli av med rödhet, så jag använder:
  1. Ansiktsprimer
  2. Foundation
  3. Puder som neutraliserar bort rött
  4. Makeup Fixing Mist
  5. Och sen sveper jag på lite nedmattande puder, så att det är det sista steget.

  Det går att använda pudret för att fixera foundation, men jag skulle inte rekommendera det om man har en väldigt kladdig foundation. Det är nämligen inte lika lätt som ett vanligt puder utan lite mer pigmentrikt.

  Det kan däremot vara bra att bättra på det här pudret efter ca 5-8 timmar, för då slutar lakritsen och koffeinet att verka i huden. Så vill man ha den effekten lite längre så kan man ha med pudret i väskan. Jag tycker dock att pudret i sig är så neutraliserande att jag aldrig känner att jag behöver bättra på av den anledningen :)

  IMG_3228_111

  Slutresultatet blir en jämn och fin bas, utan att behöva ha så mycket täckande smink!

  För det är så med just rödhet, även om man har en heltäckande foundation så vill det gärna lysa igenom, men det känns så himla trist att behöva ha värsta täckningen i hela ansiktet fast man egentligen bara är röd. Men då är neutraliserande produkter toppen :)

  Pudret finns på Lyko.se och kostar 450:-

  Har ni några frågor, eller fick jag med allt? :) Det är bara att hojta till om ni undrar någonting!

  - Annons -

  Kram ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  5 KOMMENTARER

  1. Å tusen tack för att du tog upp detta :-) Jag har testat många olika foundations, cc cream anti redness , primer & concealer men aldrig lyckats få bort det röda över näsan och kinder.. MÅSTE ha detta puder! Hur applicerar du den, med vanlig puderborste eller pudersvamp? Ska man göra som med ett mineralpuder att swirla in det? :-D Haha.. Känner mig lite lost på detta! XD

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish