Sminka bort finnar steg för steg

  - Annons -

  Här kommer ett inlägg om hur du kan sminka bort finnar på ett sätt som ser väldigt naturligt ut. Steg för steg, före- och efterbilder, produkttips och massor av info!

  Att sminka bort finnar behöver nämligen inte betyda att du gör en heltäckande mask i hela ansiktet, med rätt produkter och kunskap så kan du få en naturlig bas samtidigt som du trollar bort alla röda prickar! :)

  Produkttipsen passar alla hudtyper oavsett om du är torr eller oljig, för alla med finnar har ju inte automatiskt fet hy. Jag har själv oljig hy, men om du läser detta och har normal/torr hy så kan du göra exakt likadant men ta mindre av det nedmattande pudret bara.

  Sminka bort finnar steg för steg:

  Mer om det längre ner:

  - Annons -

  sminka bort finnar steg för steg

  Ibland fungerar attraktionslagen bättre än man önskar ;) Förra helgen satt jag och Malin (som är webb-assistent i företaget) och pratade om mina sminkinlägg i webshopen. Vissa är gamla och skulle behöva förnyas. Ett exempel är inläggen där jag visar steg för steg hur du kan sminka bort finnar med våra produkter.

  Då sa jag ”men jag kan ju inte fota före och efter på finnar om jag inte har några finnar, min hy har varit så himla bra den senaste tiden”.

  Klipp till: Min hy idag alltså, det var länge sedan jag hade så här stora och irriterade blemmor som gör riktigt ont! Jag har ont i halsen också och trodde först det spridde sig upp mot örat innan jag insåg att halva smärtan var den stora finnen som satt där haha.

  Men glad är jag för det, för nu kan jag ju fota före- och efterbilder och visa er hur man kan täcka finnar enkelt med våra produkter! :)

  Produkter & syfte:

  sminka bort finnar produkter

  Syftet med dagens bassminkning är att visa att bara för att du har finnar så behöver du inte ha heltäckande smink i hela ansiktet. Jag har lagt en färgad ansiktsprimer i hela ansiktet som ger väldigt svag täckning och sedan en heltäckande concealer bara på finnarna, det är all täckning, inget mer!

  Lite puder på det (för att fixera concealern ordentligt) sen är det klart :) På bilden ovan har jag även contouring, rouge, bryn och läppar, sen var basen helt färdig.

  Före & efter:

  Här är resultatet efter de tre produkterna jag visar på första bilden – färgad primer, concealer och puder:

  sminka bort finnar före och efter

  - Annons -

  I dessa tider med alla filter och redigerade bilder överallt så måste jag också tillägga att även fast smink typ är magi så är det inte 100% magi.

  En röd finne kan man sminka bort helt om den är platt och jämn i strukturen, men som dessa finnar som dels är lite såriga + sticker ut så går det inte att få helt slätt hur bra produkter du än har. Så stirra dig inte blind i spegeln, ingen kollar på dig så noga. Man kan skapa illusioner men man kan inte spackla bort höjder. Inte med vanligt smink i alla fall ;)

  På salongen har vi jättestarkt ljus vid speglarna och de senaste 2 åren har det blivit mer vanligt att personer poängterar linjer under ögonen och att en finne ”fortfarande syns” fast den är helt täckt, svaret är så enkelt som att vi inte säljer instagramfilter ;) Man kan jämna ut både hudton och hudstruktur mycket, men tittar man nära så kommer man fortfarande vara mänsklig :)

  Steg för steg på hur du kan sminka bort finnar:

  Självklart ska jag visa er steg för steg också! Längre ner i inlägget ser ni närbilder på finnarna steg för steg också.

  sminka bort finnar primer

  1. Tinted Primer från glo Skin Beauty

  En färgad ansiktsprimer, vad är syftet med det?

  Egenskaper
  Den här primern är helt galet mjuk i formulan, så härlig!! Resultatet blir matt och behöver inte fixeras med puder samt innehåller solskydd (spf 30). Så om man använder den helt ensam så kan man säga att det är fyra produkter i en – solkräm, primer, foundation och puder!

  Med eller utan foundation
  Antingen kan man använda primern utan foundation ovanpå. Resultatet blir då en jämnare hudstruktur och en jämnare hudton samtidigt! Men svag täckning och ett naturligt resultat.

  Eller så har man en foundation över. Det gör att man kan ha mindre foundation (ni vet ju att jag förespråkar tunna lager av fler produkter än ett tjockt lager av samma) vilket är extra trevligt om man som jag ofta använder mineralfoundation.

  Jag själv använder den lite olika, men ofta helt ensam. Då räcker det att komplettera med concealer så blir jag nöjd med täckningsgraden. Är hudstrukturen jämn så känner jag inte att jag behöver lika mycket täckning heller.

  - Annons -

  sminka bort finnar steg för steg

  Applicering
  Jag applicerar med fingrarna bara, snabbt och enkelt.

  Täckningsgrad
  Täckningsgraden är svag om man jämför med en foundation, mer som en färgad dagkräm skulle jag säga. Som ni ser på bilden så blir huden mycket jämnare, men den har så svag täckning att rödhet skiner igenom nästan lika mycket som innan. Men i resten av ansiktet så räcker den täckningsgraden om man vill ha ett naturligt resultat :)

  Finns också i fler nyanser, även mörk! Jag har Light i detta inlägg.

  sminka bort finnar foundation
  Klicka på bilden för att handla, läsa mer & se swatchbilder ↑

  concealer sminka bort finnar

  2. Under Eye Concealer från glo Skin beauty

  Den här concealern heter ”under eye” och jag använder den dels under ögonen men luras inte av namnet för den är såå bra i hela ansiktet och på finnar också!

  Varför är den så bra på finnar?

  Formula
  Eftersom den är gjord för den tunna huden under ögonen så är den väldigt tunn i konsistensen men ändå väldigt pigmentrik, man behöver verkligen pyttelite. Och det är ju egenskaper som är exemplariska på finnar också. Man vill inte ha ett tjockt och kladdigt lager utan mycket täckning av liten mängd kräm.

  Förpackning
  Jag är allmänt lite halvt emot krämprodukter i burk, men inte när det gäller concealer till sådana här irriterade finnar! För då vill jag använda en separat pensel med exakt lagom mängd (som man då väljer själv) som jag tvättar mellan gångerna. Det känns mer hygieniskt än concealers med applikator-pensel i locket som man aldrig gör rent.

  Tvåfärgad
  Om man använder en concealer under sin foundation så är det inte riktigt lika viktigt att färgmatcha exakt, för foundationen kommer få din concealer att smälta in. Men i detta inlägg så lägger jag ingen foundation över och då är det viktigt att nyansen stämmer med din hudton.

  Att den är tvåfärgad är då jättebra för det är inte jättestor skillnad på nyanserna (sådär så att man i slutänden i alla fall bara använder en av dom) så dels passar den hela året, på vintern använder jag bara den ljusa och på sommaren bara den mörka, men just nu blandar jag.

  Men också så använder jag olika i olika delar av ansiktet. Det är individuellt men jag är ljusare i mitten av ansiktet och lite mörkare i resten. Dessutom vill jag ha en uppljusad ton under ögonen. Så jag själv använder den ljusa ensam under ögonen, en blandning 50/50 på de flesta finnarna men på vissa använder jag nästan bara den mörkare. För som sagt, mycket mörkare än den inte.

  Jag blandar inte krämerna på sidan av, utan om jag vill ha en blandad nyans så duttar jag lätt med pensel i den ljusa krämen och sen lätt på den mörka. Så blandar det sig direkt på huden sen.

  Finns också i fler nyanser! Jag har Golden i detta inlägg.

  täcka en finne

  Applicering
  Jag använder en liten pensel och duttar på finnarna, jag sprider ut krämen runt om finnen med penseln så att den smälter in i huden. Alltså dutta på, sprid ut kanterna.

  Vilken borste du använder kvittar egentligen så länge den är liten så att du får precision. I detta inlägg använder jag Nanshy Tapered Crease brush som egentligen är till för ögonskuggor. Men en platt går precis lika bra, t.ex. concealerpenseln i trä från Eco Minerals.

  Tänk på att den är väldigt dryg! Du behöver väldigt lite!

  bra concealer mot finnar
  Klicka på bilden för handla och läsa mer ↑

  puder mot finnar

  3. Bamboo Silk Powder från Paese

  Varför behöver man puder också?

  Fixera concealern
  Concealern sitter bra utan att fixera med puder om man lägger ett tunt lager, men när man täcker så här mycket så brukar jag rekommendera att fixera med puder så att krämen slutar vara krämig. Annars finns det risk att det släpper om man råkar komma åt området under dagen.

  Puder i hela ansiktet om du har oljig hy
  Men den färgade primern behöver inte fixeras med puder, så har du torr/normal hy så räcker det att dutta puder enbart där du applicerat concealer. Men jag som har oljig hy applicerar pudret i ansiktet för att hålla den blankfri längre.

  Lägg till glow! Slutresultatet måste inte vara matt
  Resultatet av detta blir alltså matt men det går jätteenkelt att få glow i ansiktet om man önskar det. Spraya Pixi Makeup Fixing mist som både förlänger hållbarheten på sminket och ger ett mer återfuktat resultat, samt lägg till en lystergivande highlighter på de höga delarna av ansiktet. T.ex. Pixi Glow-Y-Powder!

  puder
  Klicka på bilden för att handla & läsa mer ↑

  Närbilder – sminka bort finnar:

  Jag fotade närbilder på varje steg också så ni ser skillnaden efter varje produkt ännu tydligare:

  steg för steg sminka bort finnar

  Här ser ni tydligare att den färgade primern inte ger någon täckning av betydelse på själva finnarna, men tillräckligt till resten av ansiktet. På finnarna är det concealern som gör jobbet!

  hur sminkar jag bort finnar

  Klart! Tre enkla steg men mycket info haha :)

  Hoppas ni blev inspirerade och att tipsen var till hjälp och att ni lärt er hur ni kan sminka bort finnar med hjälp av min steg för steg guide!

  Läs även:

  Kram ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish